Algemeen

10 dagelijkse gewoontes van mensen met een schoon huis

Niet iedereen is een schoonmaker pur sang, en daarom is het handig om te weten hoe mensen met een blinkend schoon huis alles dagelijks bijhouden zodat de boel niet verstoft en viezig wordt. Doe jij dat ook, dan ben je veel sneller klaar als je de grote schoonmaak houdt. Die dagelijkse klusjes kosten weinig tijd. Maak je er een routine van dan word jij iemand waarvan anderen denken: wauw! Wat is het hier altijd lekker schoon!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Mensen met een schoon huis doen dagelijks dit

1. Mensen met een schoon huis kijken door een speciale bril

Mensen met een schoon huis kijken door een speciale bril. Geen echte bril, maar een denkbeeldige. Ze kijken altijd of ze iets zien wat niet hoort. Een vetvlek op de spiegel, een kring op de tafel, een spinnenweb op het plafond.

Zien ze iets wat hen niet bevalt: dan maken ze het meteen schoon. Ze wachten zeker niet tot het de dag is dat ze het hele huis schoon gaan maken of de dag dat de schoonmaakster komt, in het laatste geval zou het ook de vraag zijn of de schoonmaakster het wel ziet, ze heeft vaak al genoeg ander werk te doen in huis.


2. Mensen met een schoon huis hebben geen rommel

Mensen met een schoon huis hebben geen rommel. Ze hebben wat ze nodig hebben, en niets meer of minder. Dat scheelt enorm veel stof in huis, en het maakt het leven een stuk overzichtelijker; je ziet wat je hebt, bent nooit iets kwijt en weet precies waar alles liggen moet.

Ben je van nature een rommelkont en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kun je er alles over lezen in mijn artikelen over opruimen.


3. Mensen met een schoon huis stoppen hun was direct in de wasmand

Mensen met een schoon huis laten geen wasgoed op de grond slingeren maar stoppen vuile was direct in de wasmand. Ze hebben een kunststof wasmand zodat ze die makkelijk schoon kunnen houden of ze hebben een wasmand met wasbare zakken.

Als ze ook nog eens zeer georganiseerd zijn dan hebben ze net als ik meerdere wasmanden zodat de was direct gesorteerd kan worden. Of ze hebben een mobiele wassorteerder met drie vakken voor verschillende soorten wasjes.

4. Mensen met een schoon huis maken hun bed op

Mensen met een schoon huis maken nadat ze opstaan meteen hun bed op. Ze leren dat ook aan hun kinderen zodat de slaapkamers er altijd netjes en verzorgd uitzien.

Nu schijnt het, om bedwantsen te voorkomen, beter te zijn om je bed juist bij het opstaan niet op te maken zodat alles kan luchten. Dat kan ook heel goed op een netje manier; alles even strak trekken en je dekbed dubbelvouwen, zo ziet het er toch een stuk netter uit!

In Bedwantsen bestrijden, 13 dingen die je absoluut wilt weten! kun je alles lezen over hoe je bedwantsen voorkomt en bestrijdt. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

5. Mensen met een schoon huis maken tijdens het koken de keuken schoon

Mensen met een schoon huis maken tijdens het koken de keuken tussendoor schoon. Ze zetten alles wat niet meer gebruikt wordt meteen in de vaatwasmachine, nemen direct als er geknoeid is het aanrecht af, maken als ze klaar zijn met koken het fornuis schoon en spoelen de wasbak zodra ze er saus, jus of etensresten in geknoeid hebben.

Doe je dit ook dan scheelt het je heel veel werk achteraf en bovendien is het tussendoor veel makkelijker schoon te maken dan naderhand omdat voedselresten geen kans krijgen om aan te koeken.

In Hoe schoon is jouw keuken? staan nog meer tips om je keuken zonder al te veel gedoe lekker schoon te houden.


6. Mensen met een schoon huis doen thuis hun schoenen uit

Mensen met een schoon huis doen hun schoenen uit zodra ze binnenkomen. Zo nemen ze geen viezigheid mee van buiten naar binnen en blijven de vloeren lekker schoon. Voor bezoek maken ze meestal wel een uitzondering, maar niet voor zichzelf en de rest van het gezin.

Doe jij dit ook dan zul je zien hoe helder het water in de emmer blijft tijdens het dweilen. Wil je weten welke dweil je het beste kunt gebruiken voor een schone, streeploze vloer? Lees dan: De top 5 beste, betaalbare dweilen

Wil je toch liever je schoenen binnen aanhouden dan zou je eens kunnen overwegen om een goede deurmat te kopen. Een oude, versleten deurmat heeft de capaciteit verloren om vocht en vuil van je schoenzolen te vegen. Je kunt daarom beter eens in de zoveel tijd investeren in een nieuwe, duurzame deurmat die je helpt om vuil en vocht buiten de deur houden.

De ecologische droogloopmat die je hieronder ziet is van zeer goede kwaliteit. Doordat deze vocht heel goed opneemt, blijft de vloer zelfs droog nadat je hond na een regenachtige wandeling met zijn zooltjes over de mat is gelopen. De mat kan ook nog eens op 40°C gewassen worden.

7. Mensen met een schoon huis maken iedere dag het toilet schoon

Mensen met een schoon huis maken elke dag het toilet even schoon. Het is zo gepiept en je kunt dit prima in je dagelijkse ochtend- of avondritueel inlassen. 

Zelf doe ik ‘s ochtends altijd het toilet op de begane grond en dan hang ik meteen een schoon handdoekje op. Vlak voordat ik naar bed ga doe ik een lapje over het toilet in de badkamer. Met een ander doekje neem ik dan meteen even de wastafel mee, met 5 mensen in huis lijkt het soms net alsof er een tube tandpasta in heeft gelekt!


8. Mensen met een schoon huis stofzuigen elke dag

Mensen met een schoon huis stofzuigen iedere dag de woonkamer, helemaal als ze huisdieren hebben. Heb je net als ik geen zin om iedere dag te stofzuigen, dan zou je eens kunnen overwegen om te sparen voor een robotstofzuiger.

Zelf zet ik doordeweeks, zodra iedereen de deur uit is, elke dag mijn robotstofzuiger aan. Dan kan ik zelf lekker aan het werk terwijl Joke (zo noemen we haar) de vloer zuigt. Wil je alle voor- en nadelen weten van de 10 beste robotstofzuigers? Lees dan: Top 10 beste robotstofzuigers 2020


9. Mensen met een schoon huis laten hun huis niet stoffig worden

Je huis afstoffen is vrij makkelijk, vooral als je het doet zoals ik, hier kun je meer over lezen in Afstoffen, dit is de beste manier!

Mensen met een schoon huis wachten niet tot de dag dat ze hun huis gaan schoonmaken. Zien ze stof, dan maken ze dat direct schoon. Waarom laten liggen als je het op dat moment opmerkt?


10. Mensen met een schoon huis houden hun trap schoon

Ik heb donkere traptreden, en ondanks dat wij doorgaans zonder schoenen door huis lopen, worden de treden met drie kinderen, een man en een hond altijd erg snel harig en stoffig. Persoonlijk kan ik daar slecht tegen, dus zodra ik zie dat de trap niet meer is zoals ik hem hebben wil, maak ik hem schoon, net als mensen met een schoon huis.

Ingewikkeld is het niet want de treden kun je gewoon zuigen en daarna houd je twee microvezeldoekjes onder de kraan, wringt ze uit en gebruikt er een voor de trapleuning en een voor de treden. Het is een klusje van niks en je huis ziet er meteen een stuk schoner uit.

Wil je microvezeldoekjes veilig gebruiken, zonder het milieu te schaden? Lees dan alle ins & outs in Alles wat je wilt weten over schoonmaken met microvezeldoekjes

Dit was maar een greep uit wat mensen met een schoon huis dagelijks doen, maar begin je hiermee dan zul je merken dat je huis alweer een stuk netter oogt en wie weet wordt je ooit wel een echte schoonmaakgoeroe… of je bent het al en denkt bij het lezen van dit stuk: ik doe het dus goed!

Succes ermee!

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

15 dingen die je perfect kunt schoonmaken met afwasmiddel

Omdat afwasmiddel de eigenschap heeft om vet op te lossen, kun je er meer mee reinigen dan alleen de vaat. Deze 15 dingen kun je schoonmaken met afwasmiddel!

8 dingen die je nooit moet schoonmaken met water

Ook al is water een geweldig schoonmaakmiddel, in sommige gevallen kun je beter naar een ander middel grijpen. Deze items mag je nooit schoonmaken met water.

20 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebit tablet

Met Steradent kun je de waterkoker ontkalken, sneakers wit maken en nog veel meer. Hier 20 dingen die je schoon krijgt met een kunstgebit tablet.
product advies suus
Actueel

Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Grondig de wc schoonmaken alsof je ieder moment hoogstaand bezoek verwacht. Gelukkig kost dat met deze schoonmaaktips helemaal niet veel tijd.

Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy

Je kunt zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! Azijn is spotgoedkoop dus per saldo ben je veel voordeliger uit. Hier 16 simpele recepten.

Let op! Dit zijn de 8 grootste nadelen van wasverzachter

Hier alle nadelen van wasverzachter. Stap over op een beter alternatief. Zo bespaar je een geld en wordt je was op een milieuvriendelijke manier nog zachter!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN