Schoonmaken

Deze 10 schoonmaakmiddelen zijn spotgoedkoop!

Wil je zuinig aan doen, maar toch goede schoonmaakproducten in huis hebben? Er zijn een heleboel alternatieven voor de kant en klare schoonmaakmiddelen, en geloof me: je huis gaat er net zo van schitteren als wanneer je voor een fles uit de fabriek een euro meer betaalt. Hier 10 goedkoopste schoonmaakmiddelen.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
goedkope schoonmaakmiddelen

1. Ontkalken, vieze luchtjes verdrijven en mieren wegjagen met natuurazijn

Witte natuurazijn is een van de beste schoonmaakmiddelen. Je kunt het voor veel dingen gebruiken; om de douchekop, waterkoker of wasmachine te ontkalken, om de ramen mee te lappen, om vieze luchtjes uit je was te krijgen, om je aanrecht te laten glimmen, om mieren te verjagen, om schimmel weg te poetsen (en weg te laten blijven) en ga zo maar door.

Wil je weten hoe je azijn voor je wasgoed kunt gebruiken, lees dan: 10 redenen om altijd azijn bij het wasgoed te gebruiken

2. Zweetvlekken verwijderen en de snijplank opfrissen met citroenen

Dankzij de antibacteriële eigenschappen zijn citroenen ideaal om als schoonmaakmiddel te gebruiken. Je kunt het als toiletreiniging gebruiken, je kunt er zweetvlekken mee verwijderen, je krijgt er je snijplank weer vlekkeloos en fris mee, je magnetron kun je ermee reinigen, vieze luchtjes kun je ermee neutraliseren et cetera.

Een aantal schoonmaaktrucjes met citroenen kun je lezen in: 20 beste en zuinigste schoonmaak trucjes uit grootmoeders tijd

3. Roest verwijderen en het toilet ontkalken met cola

Cola is verschrikkelijk voor je darmen, maar fantastisch om roest mee te verwijderen, kalk uit je toilet te krijgen, spullen er weer glanzend uit te laten zien, aangebrande pannen te behandelen, olievlekken te laten verdwijnen, porselein mee schoon te maken, verf van metalen meubels te halen… Don’t drink it, but use it. Je kunt overigens ook prima cola gebruiken van een b-merk, dat is nog goedkoper als je dan toch goed bezig bent.

Hoe je de toiletpot ontkalkt met cola kun je lezen in: 10 snelle schoonmaaktrucjes voor in de badkamer

4. Vlekken verwijderen met ossengalzeep

Ossengalzeep is super goedkoop en je doet jáááren met een blokje. Je kunt er perfect vlekken mee verwijderen; denk aan chocoladevlekken, tomatensausvlekken, zweetvlekken, fruitvlekken, vetvlekken, bloedvlekken en nog veel meer. Zelfs de boordjes van een overhemd krijg je er weer wit mee.

Lees meer in 20 vlekken die je kunt verwijderen met ossengalzeep

5. Zilverpoetsen, het afvoerputje ontstoppen en een matras opfrissen met baking soda

In 10 geniale schoonmaaktrucjes in de badkamer met baking soda vertel ik uitgebreid wat je allemaal in de badkamer kunt schoonmaken met Baking Soda. Maar je kunt er nog veel meer mee schoonmaken en je hebt maar een klein schepje nodig (vandaar dat Baking Soda ook onder de categorie goedkoop valt); de vloer, de magnetron, de oven, het afvoerpuntje, je matras, een bloedvlek, de tandenborstels, de prullenbak, de kattenbak, sneakers… En zilver niet te vergeten! Lees meer hierover in: In 15 minuten zilver poetsen zonder zilverpoets, iedereen kan het!

Lees ook: In 5 simpele stappen een matras grondig schoonmaken

6. Vlekken verwijderen, ramen lappen en het fornuis ontvetten met groene zeep

Ook met groene zeep krijg je vlekken weg. Kalkaanslag kun je er mee aanpakken, je kunt er de vloer mee boenen, het fornuis mee ontvetten, je kunt het als allesreiniger gebruiken, de ramen kunnen ermee gelapt worden, je kunt het gebruiken als afwasmiddel en ovens kun je ermee schoonmaken. Groene zeep is een geweldige ontvetter en vuiloplosser.

7. Vieze luchtjes verwijderen uit kleding en uit de wasmachine met soda

Ook soda is een zeer goedkoop middel die vele toepassingen kent. Met soda verdwijnen vieze luchtjes uit kleding, met soda verdwijnen ook vieze luchtjes uit de wasmachine, met soda verwijder je zeepresten en verstoppingen in je gootsteen, met soda verwijder je schimmel uit de raamkozijnen, met soda maak je pannen, de oven en het gasfornuis schoon…

8. Ontvetten met ammonia of spiritus

Zowel Ammonia als spiritus hebben een ontvettende werking, je krijgt er perfect de ramen streeploos schoon van, en dus ook glazen tafelbladen en spiegels.

Wil je weten welke schoonmaakmiddelen je nog meer kunt gebruiken voor je ramen, lees dan: De beste schoonmaakmiddelen voor streeploze ramen

9. Lucifers in plaats van luchtverfrissers

Na een bezoekje aan het toilet kan de wc soms tijdelijk onbegaanbaar gebied zijn. In plaats van de boel te vergassen met een spray of luchtverfrisser hoef je enkel een lucifer aan te steken en alle nare luchtjes zullen verdwijnen. Zorg er dus voor dat je altijd lucifers in het toilet hebt liggen!

10. Het goedkoopste schoonmaakmiddel is water!

Als je in het bezit bent van goede microvezeldoekjes dan hoef je alleen (warm) water te gebruiken als schoonmaakmiddel. Goede microvezeldoekjes hebben de eigenschap om water en vuil perfect te absorberen. Lang leve de microvezeldoekjes én water!

Wil je microvezeldoekjes veilig gebruiken, zonder het milieu te schaden? Lees dan alle ins & outs in Alles wat je wilt weten over schoonmaken met microvezeldoekjes

Succes met goedkoop schoonmaken!

Wil je meer lezen over goedkoop schoonmaken? Lees dan: 12 spotgoedkope schoonmaaktrucjes die fantastisch werken

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN