Algemeen

10 huishoudelijke apparaten die het leven makkelijker maken!

Als het om huishoudelijke apparaten gaat hebben we allemaal weleens een miskoop gedaan en dat is jammer want er zijn wel degelijk apparaten die het leven een stuk eenvoudiger maken omdat bepaalde klusjes je veel tijd scheelt als je daar de juiste tools voor hebt. of omdat ze ervoor zorgen dat je lekker achterover kunt leunen terwijl het apparaat het klusje klaart. Hier de best geteste huishoudelijke apparaten.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
huishoudelijke apparaten best getest

Apparaat 1 & 2

De best geteste robotstofzuiger

Duur en goedkoper

test alt text

De iRobot Roomba 960 is meer dan vier keer duurder dan de Dirt Devil Spider 2.0 M612 maar ook een stuk geavanceerder. Dat wil niet zeggen dat de Dirt Devil slecht is. De Dirt Devil slaat eens een kruimeltje of hoekje over omdat hij willekeurig 80 minuten lang door je huis rijdt, maar overal waar hij komt, zuigt hij alle stofjes, haren en troepjes keurig naar binnen met als resultaat een vol stofreservoir dat je vervolgens wel meteen moet legen voor de volgende sessie.

Over stofreservoirs gesproken: die van de iRobot Roomba is drie keer groter dan die van de Dirt Devil, heb je geen zin om elke keer weer het reservoir te legen, dan is de iRobot Roomba een betere keuze.

De iRobot Roomba heeft een basisstation. Daar gaat hij automatisch naar toe als hij klaar is met stofzuigen, maar ook als hij nog niet klaar is en de batterij is leeg. In dat laatste geval laadt hij zichzelf weer op en maakt de klus vervolgens af. De Dirt Devil stopt gewoon met zuigen als de batterij leeg is, het kan zomaar gebeuren dat je je een ongeluk zoekt waar hij is gebleven. Daar kun je vast een leuk zoekspelletje bij bedenken voor je kinderen.

Bij de Dirt Devil moet je zien te voorkomen dat er ergens nog een snoertje rondslingert, want daar raken de wieltjes in verstrikt en dan is het klaar met het zuigplezier. De iRobot Roomba heeft speciale sensoren die rondslingerende snoertjes en andere losliggende spullen vermijdt.

Wat beide robotstofzuigers hebben zijn trapgatsensoren, ze zullen dus nooit te pletter vallen op een verdieping lager.

Qua geluid is de Dirt Devil een stuk aanweziger met zijn 68 decibel, dus mocht je thuis blijven tijdens het zuigen dan is een geluidsdemper op je hoofd geen overbodige luxe.

De iRobot Roomba is te bedienen en te programmeren met een app, zo kun je hem voor een hele week inplannen. De Dirt Devil moet je handmatig aanzetten, als je dan bedenkt dat hij vervolgens je huisje stofzuigt is dat op zich niet zo erg.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar kort samengevat: wil je de Rolls-Royce onder de robotstofzuigers dan is de iRobot Roomba 960 zeker een aanrader, hij wordt je beste vriend! Vind je hem te duur en ben je allang blij als je niet zelf hoeft te stofzuigen, dan is de Dirt Devil Spider 2.0 M612 een goed alternatief!

De iRobot Roomba 960 is onder andere te bestellen bij bol.com, met twee jaar fabrieksgarantie en een jaar garantie op de accu.

De Dirt Devil Spider 2.0 M612 is eveneens te bestellen bij bol.com, met twee jaar fabrieksgarantie en zes maanden garantie op de accu.

Apparaat 3 & 4

De best geteste steelstofzuiger zonder snoer

Duur en goedkoper

test alt text

Wil je helemaal van het geworstel met snoeren af dan is deze Dyson met zijn enorme zuigkracht een uitstekende vervanging voor de gewone stofzuiger. De AEG is meer voor erbij, voor als je even snel iets wilt wegzuigen.

In de turbostand gaat de AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition wel zo’n 15 tot 20 minuten mee, zo kun je perfect de plekken zuigen waar je hond of kat uitgebreid heeft liggen luieren . De turbostand van de Dyson V11 Absolute is zo turbo dat de batterij na 5 minuten is leeggezogen.

Beide stofzuigers zijn zakloos, echter is het reservoir van de Dyson een stukje groter: die van de Dyson heeft een inhoud van 0,8 liter en die van de AEG 0,5 liter.

Een ander groot voordeel van de Dyson V11 Absolute is dat hij zo slank en lang is dat je met gemak ergens onder kunt zuigen en het plafond kunt meenemen. Het nadeel van de AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition is dat hij aan de onderkant te breed is om onder het bed of een ander laag meubelstuk te zuigen.

Beide stofzuigers zijn vrij licht qua gewicht en bewegen soepel over de grond. Wil je het beste van het beste dan is de Dyson zeker aan te bevelen! Zoek je meer een steelstofzuiger die je er af en toe even makkelijk bij pakt dan is de AEG een goede keuze.

Wil je graag de Dyson kopen? Bij bol.com heb je twee jaar fabrieksgarantie en vele jaren schoonmaakplezier!

Ga je liever voor een voordeliger exemplaar dat goed werk levert? Dan is ook de steelstofzuiger zonder snoer van AEG te bestellen bij bol.com, met eveneens twee jaar fabrieksgarantie.

Apparaat 5 & 6

De best geteste ruitenreiniger

Duur en goedkoper

test alt text

De Zoef Robot Bobbie 2.0 en de Kärcher WV 2 Premium is een beetje appels met peren vergelijken maar toch maken beide apparaten het schoonmaken van je ramen een stuk simpeler.

Bobbie heeft een sterke zuigkracht en zodra het apparaatje aan staat kun je zelf lekker achterover leunen en toekijken hoe je nieuwe robotvriend de ramen lapt. De Kärcher WV 2 Premium moet je gewoon ouderwets vasthouden maar hij is dan ook meer dan vijf keer goedkoper.

Voor het compleet streeploze resultaat is de Bobbie verreweg het beste, de Kärcher laat nog weleens een streepje of druppeltje achter op het glas of in de hoekjes.

Zowel Bobbie als de Kärcher WV 2 Premium kun je gebruiken voor gladde oppervlakken zoals: de badkamertegels, de douchecabine, spiegels en glazen tafels.

Voor een glazenwasser betaal je voor het hele huis als snel €15 tot €25,- per keer, als je de Zoef Robot Bobbie 2.0 aanschaft dan staat dat gelijk aan bijna 16 tot 26 keer de ruitenwasser laten komen. Je kunt voor jezelf gaan berekenen hoe lang het duurt voordat je het bedrag eruit hebt gehaald.

Met de Kärcher kom je nog steeds niet bij die ene dakkapel, maar het schoonmaken van je ramen gaat dankzij dit apparaatje wel een stuk sneller dan met de hand.

Kijk je graag vanuit je luie stoel toe hoe jouw robot de ramen lapt zonder dat je een kopje koffie voor hem hoeft te zetten, dan is Bobbie echt iets voor jou! Je moet even flink in de buidel tasten maar dan heb je er wel jarenlang plezier van!

Is de robotreiniger je te prijzig en ben je blij als je niet hoeft te boenen en te schrobben dan is de ruitenreiniger van Kärcher onder andere ook te koop bij bol.com, met twee jaar fabrieksgarantie erbij.

Wil je helemaal geen apparaat om je raam te lappen, dan raad ik je een goede microvezeldoek en goede polijstdoek aan. Meer hierover kun je lezen in 10 gouden tips om je ramen nauwkeurig te wassen

Apparaat 7 & 8

De best geteste vloerreiniger

Duur en goedkoper

test alt text

De BISSELL CrossWave 3in1 is een echte vervanger voor het dweilen en zuigen en dit geweldige apparaat kan tegelijkertijd ook nog eens je vloer drogen. De BISSELL 1977N – Vac & Steam dweilt niet, maar stoomt, zeker met houten vloeren is dat een groot voordeel want die mogen niet te nat worden.

De BISSELL CrossWave 3in1 maakt zo grondig schoon dat je behoorlijk schrikt van het vuil dat van je vloer afkomt, terwijl de BISSELL 1977N – Vac & Steam geen vervanging is van de dweil en de stofzuiger, dit tweede apparaat is vooral handig voor tussendoor.

Heb je een hekel aan dweilen dan is de BISSELL CrossWave 3in1 echt een aanrader, je hoeft enkel het apparaat te besturen en je hebt een brandschone vloer. De onderdelen kun je na gebruik snel afspoelen en het hele handeltje kan weer in de kast.

Heb je nog jonge kinderen die regelmatig een beker omstoten en zoek je iets om snel tussendoor de boel schoon te maken dan is de BISSELL 1977N – Vac & Steam een goed alternatief! Het is maar net wat je wensen zijn.

Heb je geen zin meer om te dweilen en wil je een brandschone vloer, dan kun je de BISSELL CrossWave 3in1 bestellen bij bol.com, met twee jaar fabrieksgarantie.

Vind je het gewoon handig om de vloer even tussendoor schoon te maken, of heb je parket, dan kun je de BISSELL 1977N – Vac & Steam eveneens kopen bij bol.com met twee jaar fabrieksgarantie.

Dweil je liever op de ouderwetse manier? Lees dan: De top 5 beste dweilen voor een stralende vloer

Apparaat 9 & 10

De best geteste kledingstomers

Duur en goedkoper

test alt text

Heb je een hekel aan strijken maar wil je toch op een makkelijke manier de kreukels uit je kleding halen dan is de SteamOne DP80SB Dualys Plus een fantastische uitvinding. De strijkplank kan dan meteen bij het grofvuil want die heb je niet meer nodig.

Zoek je eerder iets waarmee je snel een kreukeltje weg kunt toveren of wat je mee kunt nemen op reis dan is de Philips Steam&Go Plus GC365/80 een goed apparaatje.

Het grote voordeel van de SteamOne is dat je er ook kledingstukken mee kunt aanpakken die je normaal gesproken niet kunt strijken. De Philips Steam&Go kun je enkel gebruiken bij strijkbare kleding.

Bijkomstig voordeel van de SteamOne is dat hij stoom afgeeft van rond de 100 graden waardoor de meeste bacteriën het loodje leggen. Dankzij de vier stoomstanden kan de hoeveelheid stoom aangepast worden naar het materiaal dat je stoomt.

Het is dus ook bij dit apparaat net wat je zoekt. De SteamOne DP80SB Dualys Plus is een perfecte vervanger voor de strijkijzer en de strijkplank. De Philips Steam&Go Plus GC365/80 is meer een hebbeding om tussendoor snel kreukels te verwijderen en ook zeer handig voor als je eens met vakantie gaat, maar helemaal perfect werk levert hij helaas niet, kreukels in moeilijke hoekjes weet hij niet goed glad te krijgen.

Wil je voor eens en altijd afrekenen met je strijkplank en strijkbout, dan kun je de SteamOne DP80SB Dualys Plus bestellen bij bol.com, met twee jaar fabrieksgarantie.

Zoek je een kledingstomer voor even snel tussendoor of voor tijdens het reizen dan is de Philips Steam&Go Plus te koop bij bol.com, met ook twee jaar fabrieksgarantie

Hopelijk maakt dit overzicht het een stuk makkelijker om een keuze te maken. Succes ermee! Alles voor een schoon huisje!

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN