Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

10 snelle schoonmaaktips voor de badkamer

snelle schoonmaaktips badkamer
snelle schoonmaaktips badkamer
Ook al brengen we veel minder tijd in de badkamer door dan in de rest van ons huis, de badkamer kan in een korte tijd behoorlijk vervuilen. Schimmelresten, losgelaten haren en kalk zijn aan de orde van de dag. Hier een heleboel snelle schoonmaaktips voor de badkamer.

1. Haren van de badkamervloer verwijderen

Met een beetje pech (bij een lichte vloer) zie je in de loop van de week steeds meer haren en pluisjes over de badkamervloer zwerven. Natuurlijk wil je een schone vloer, maar je hebt zo weinig tijd! Deze snelle schoonmaaktips gaan je verder helpen.

Heb je geen zin om elke keer weer de stofzuiger tevoorschijn te halen, zorg dan dat je standaard een Swiffer in je badkamer hebt staan. Zo kun je iedere dag even snel alles bij elkaar vegen.

Vind je de Swifferdoekjes zo prijzig? De Action verkoopt goedkopere, maar je kunt ook heel goed een microvezeldoekje aan de Swiffer klikken en die tussendoor af en toe buiten uitkloppen (en wassen niet te vergeten!)

schoonmaken met microvezeldoekjes-

2. Spiegels streeploos schoonmaken

Laat de trekker en de emmer maar in de kast. Wil je snel de badkamer schoonmaken dan heb je een goede ramenset nodig, je hoeft alleen de microvezeldoek nat te maken (zonder schoonmaakmiddel) en poetsen maar.

Met de polijstdoek maak je vervolgens het glas lichtjes droog (je hoeft niet door te boenen tot het kurkdroog is, het droogt vanzelf op). Het is zo gepiept en je kunt weer genieten van een streeploze spiegel.

wasdoek & droogdoek
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:33 am

Ook je autoruiten kun je op deze manier perfect schoon krijgen, zie: Hoe maak je de ruiten van je auto glanzend schoon?

3. Kranen laten glanzen

Kranen gaan er na veel gebruik dof uitzien met kalkaanslag en kringen. Om de kalkaanslag op je kraan te verwijderen maak je een of meerdere microvezeldoekjes nat met azijn. De kraan omwikkel je met de doeken en verder hoef je even niks meer te doen. Een uur later haal je de doeken er weer af: weg kalk en alles glanst weer.

4. De putjes van de wastafel laten glimmen

Een vergelijkbare truc kun je uithalen bij de putjes van je wasbak. Maak een of meerdere wattenschijfjes goed nat met azijn, leg de wattenschijfjes op het putje en alles glimt weer alsof je net een nieuwe badkamer hebt.

snelle schoonmaaktips badkamer putje ontkalken

5. Zeepresten van de glazen douchewand verwijderen

Zeepresten zijn heel gemakkelijk met een droogtrommeldoekje te verwijderen. Het is heel simpel: maak een nieuw droogtrommeldoekje nat en poets de glazen douchewand schoon. De zeepresten worden zacht waardoor je ze makkelijk van het glas veegt. Zie je? Met deze snelle schoonmaaktips is poetsen kinderspel.

Meer trucjes met droogtrommeldoekjes kun je lezen in: 33 verrassende huishoudelijke tips met droogtrommeldoekjes.

huishoudelijke tips droogtrommeldoekjes

6. Donkere voegen schoonmaken

Ik heb beloofd dat het om snelle schoonmaaktrucjes gaat, dus wil je snél van je donkere voegen af, dan komt er wel een wat agressiever schoonmaakmiddel om het hoekje kijken, namelijk: Schimmelvreter van Bison.

Je trekt oude kleren aan (tenzij je het niet erg vindt als je oranje bleekvlekken op je nieuwe broek krijgt), spuit de voegen onder en een paar minuutjes laten spoel je alles weg!

Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:29 am

Ga je toch liever voor een wat milieuvriendelijkere aanpak, dan kun je in 10 geniale schoonmaaktrucjes in de badkamer met baking soda lezen hoe je donkere voegen schoonmaakt met baking soda.

7. De badkuip poetsen met karnemelk

Deze tip stamt uit grootmoeders tijd. Oma had ook snelle schoonmaaktips om tijd te besparen. Giet een flinke hoeveelheid karnemelk in de badkuip, laat het even intrekken en veeg met een spons al het vuil weg. Ook de badkamertegels kun je er goed mee schoon poetsen. Het resultaat: een blinkend bad en blinkende tegels.

Wil je meer trucjes weten uit grootmoeders tijd, lees dan: 20 zuinigste schoonmaaktips uit grootmoeders tijd.

8. De douchekop ontkalken met schoonmaakazijn

Zit je douchekop onder de witte kalkaanslag? Dan hoef je helemaal niet te gaan schrobben tot je erbij neervalt. Met azijn kun je snel de badkamer schoonmaken.

Schroef eerst de douchekop los, neem een literkan en vul die met schoonmaakazijn. Doe de douchekop erbij en laat het een dagje (of nachtje) weken. Poets erna met een tandenborstel (een oude, hè?!) de laatste restjes weg. De kalkaanslag is compleet verdwenen!

Lekker goedkoop opgelost zo! Andere goedkope schoonmaaktrucjes zijn te lezen in: 12 spotgoedkope schoonmaaktrucjes die fantastisch werken.

9. De toiletpot ontkalken met cola

Cola is een vrij agressief product dat je beter niet kunt drinken. Maar als je toiletpot er verkleurd uitziet met kalkaanslag, dan doet cola wonderen.

Giet een glas cola in de pot, laat het een nachtje intrekken, schrob ’s ochtends de boel schoon en de wc is weer als nieuw!

Lees ook: Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

10. Snel de wastafel en het toilet afnemen

Zeker als je met een gezin in een huis woont, is eens per week de wc schoonmaken en eens per week de wastafel zacht gezegd aan de weinige kant. Persoonlijk doe ik dit iedere dag, temeer omdat de mannelijke huisgenoten klaarblijkelijk weleens naar het plafond kijken als ze staan te plassen.

Ik probeer zo veel mogelijk vriendelijke producten te gebruiken, maar elke dag een sopje maken gaat me iets te ver. Hygiënische wegwerpdoekjes zijn dan ook onmisbaar in mijn huishouden. Ik heb een pak in de wc liggen en een pak in de badkamer, zo kan ik elke dag even de grote irritatiepuntjes wegwerken zonder al te veel gedoe.

Bonustip

Wil je nog meer lezen over de badkamer schoonmaken? Kijk dan eens op de tippagina van HG. HG heeft ook een superfijne, milde badkamerreiniger die je elke dag kunt gebruiken voor wasbakken, kunststof douchecabines en tegelwanden.

Je hoeft alleen wat op het oppervlak te sprayen, kort in te laten werken en af te spoelen. Je badkamer gaat er geweldig van glimmen. Voor meer informatie over dit product, klik onderstaande button.

HG badkamerreiniger

HG Badkamerreiniger

Iedere-dag douchereiniger

Dit waren mijn snelle schoonmaaktips voor in de badkamer! Succes ermee!

Schoon in 10 minuten

Wil je nog meer handige schoonmaaktips weten? Lees dan mijn boek: Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Lees ook

douchegordijn schoonmaken
Makkie!
milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen badkamer
Goed bezig!