Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Hoe Air Up schoonmaken in 5 kleine stappen? Simpel!

air up schoonmaken
air up schoonmaken
Heb je thuis ook een of meerdere Air Up flessen staan? En vraag je je af hoe je die het beste schoonmaakt? Het is eigenlijk heel simpel. Hieronder een duidelijke uitleg voor een brandschone Air Up.

Air up schoonmaken

Is de Air Up bij jou thuis ook al sinds enige tijd een hype? Mijn zoon is het trouwst aan zijn fles, hij heeft zo zijn favoriete smaakjes en de Air Up gaat overal mee naar toe. Mijn jongste dochter heeft de Air Up wel een beetje in de steek gelaten. Na eerst alle smaakjes getest te hebben was ze toch een beetje teleurgesteld over de smaak. Daar valt over te twisten. Ik hoef er dus nog maar één schoon te houden en gelukkig is dat een klusje van niets.

Een Air Up mag niet in de afwasmachine. Door de hitte kan de fles vervormen. Hartstikke zonde natuurlijk want echt goedkoop zijn deze flessen niet. Hoe kun je het beste een Air Up schoonmaken?

Zo doe je dat

1. Fles uit elkaar halen

Haal alle onderdelen van de fles uit elkaar. Verwijder de pod.

2. Drupje afwasmiddel in de fles

Doe een klein drupje afwasmiddel in de fles.

3. Schoon borstelen

Vul de fles voor de helft met water en schrob met een afwasborstel de binnenkant van de fles schoon. Borstel daarna de andere onderdelen schoon, behalve de pod!

4. Rietje van de fles borstelen

Het rietje van de fles kun je met een speciaal borsteltje voor rietjes schoonmaken. Air Up heeft hier ook een speciaal borsteltje voor, maar die zijn duurder.

5. Air up afspoelen

Spoel alles af met water en laat alle onderdelen drogen aan de lucht.

Hoe vaak air up schoonmaken?

Ook al ziet de Air Up fles er niet vies uit en doe je er alleen water in… Toch is het verstandig om de fles bij intensief gebruik elke dag even schoon te maken. Bacteriën zijn dol op donkere, vochtige plekken, dus jouw Air Up fles is de perfecte plek om te groeien (bah!)

Gebruik je de fles minder intensief, dan maak je hem alleen schoon op de dag dat je hem hebt gebruikt, dat spreekt voor zich.

Moet je Air Up pods schoonmaken?

In principe hoeft dat niet. Als je de pods in een afsluitbaar bakje bewaart dan blijven ze schoon. Zijn er toch kruimels of ander viezigheid op terechtgekomen dan maak je een doekje licht vochtig met enkel water en poets je de viezigheid er zo van af.

Air up schimmel verwijderen

Er kan schimmel in de Air Up fles komen. Meestal komt dat doordat je de fles weken niet gebruikt, maar toch de deksel dicht hebt gehouden. Is het zover gekomen? Vul de fles dan met water en doe er een scheutje natuurazijn bij. Laat het goedje een paar uur weken en volg bovenstaande schoonmaakstappen om de fles weer helemaal fris te krijgen.

Dat was het weer. Kort maar krachtig. Ingewikkelder is het niet te maken (gelukkig!) Succes!

gratis schoonmaakschema

Schoon in 10 minuten

Wil je nog meer handige schoonmaaktips weten? Lees dan mijn boek: Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden