Keuken

Het aanrecht schoonmaken kost je 2 minuten per dag!

Een vies plakkerig aanrecht wil niemand. Toch is het aanrecht de plek in je keuken die het snelst vervuilt, daarom is het belangrijk om je aanrecht goed bij te houden en dat kost helemaal niet veel tijd. Als je elke dag geroutineerd dezelfde puntjes afwerkt heb je altijd zo op het oog een stralende keuken!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
aanrecht schoonmaken

Dagelijks het aanrecht schoonmaken, dit zijn de benodigdheden:

Hoe houd je je aanrecht schoon?

  • Vervang elke dag het vaatdoekje, ikzelf gebruik het liefst ook weer mijn geliefde bont gekleurde microvezeldoekjes van Sorbo. Vervang ook dagelijks het handdoekje en de theedoek. Heel veel mensen vergeten dit te doen, maar voor de hygiëne is het belangrijk om deze doekjes regelmatig te vervangen.

  • Veeg met een stuk keukenpapier alle kruimels en viezigheid van je kookplaat, aanrecht en spoelbak bij elkaar en gooi het weg.

  • Opgedroogde etensresten kun je nog even weg schrobben met een schuursponsje en de los geschrobde resten verwijder je ook weer met een stukje keukenpapier.

  • Ten slotte veeg je je aanrecht, de kookplaat en de spoelbak schoon met een nat microvezeldoekje (zonder schoonmaakmiddel) en alles glimt weer.

Herhaal dit iedere dag; zo blijft je aanrecht mooi schoon en het is zo gepiept!

Bonustip voor een schone aanrecht

Wil je geen mieren op je aanrecht in de zomer? Smeer je aanrecht dan na bovenstaande handelingen in met natuurazijn. Mieren houden absoluut niet van azijn en bovendien laten mieren een geur achter zodat hun medemieren precies weten waar ze naartoe moeten; door de azijn verwijder je deze geur. Mooie bijkomstigheid is dat je aanrecht er geweldig van gaat glimmen.

Meer tips om mieren te bestrijden kun je lezen in: 10 manieren om definitief van de mierenplaag af te komen

Succes met een brandschone aanrecht waar je zonder kruisbesmettingen en prehistorische etensresten veilig je maaltijden kunt voorbereiden 🙂

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN