Keuken

Het aanrecht schoonmaken kost je 2 minuten per dag!

Een vies plakkerig aanrecht wil niemand. Toch is het aanrecht de plek in je keuken die het snelst vervuilt, daarom is het belangrijk om je aanrecht goed bij te houden en dat kost helemaal niet veel tijd. Als je elke dag geroutineerd dezelfde puntjes afwerkt heb je altijd zo op het oog een stralende keuken!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
aanrecht schoonmaken

Dagelijks het aanrecht schoonmaken, dit zijn de benodigdheden:

Hoe houd je je aanrecht schoon?

  • Vervang elke dag het vaatdoekje, ikzelf gebruik het liefst ook weer mijn geliefde bont gekleurde microvezeldoekjes van Sorbo. Vervang ook dagelijks het handdoekje en de theedoek. Heel veel mensen vergeten dit te doen, maar voor de hygiëne is het belangrijk om deze doekjes regelmatig te vervangen.

  • Veeg met een stuk keukenpapier alle kruimels en viezigheid van je kookplaat, aanrecht en spoelbak bij elkaar en gooi het weg.

  • Opgedroogde etensresten kun je nog even weg schrobben met een schuursponsje en de los geschrobde resten verwijder je ook weer met een stukje keukenpapier.

  • Ten slotte veeg je je aanrecht, de kookplaat en de spoelbak schoon met een nat microvezeldoekje (zonder schoonmaakmiddel) en alles glimt weer.

Herhaal dit iedere dag; zo blijft je aanrecht mooi schoon en het is zo gepiept!


Bonustip voor een schone aanrecht

Wil je geen mieren op je aanrecht in de zomer? Smeer je aanrecht dan na bovenstaande handelingen in met natuurazijn. Mieren houden absoluut niet van azijn en bovendien laten mieren een geur achter zodat hun medemieren precies weten waar ze naartoe moeten; door de azijn verwijder je deze geur. Mooie bijkomstigheid is dat je aanrecht er geweldig van gaat glimmen.

Meer tips om mieren te bestrijden kun je lezen in: 10 manieren om definitief van de mierenplaag af te komen

Succes met een brandschone aanrecht waar je zonder kruisbesmettingen en prehistorische etensresten veilig je maaltijden kunt voorbereiden 🙂

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy

Je kunt zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! Azijn is spotgoedkoop dus per saldo ben je veel voordeliger uit. Hier 16 simpele recepten.

Een gietijzeren pan schoonmaken, zo doen chef koks dat altijd

Een gietijzeren pan schoonmaken vraagt om een speciale aanpak. Wil je lang plezier hebben van je pan, volg dan dit stappenplan om de pan te reinigen.

Let op! Dit zijn de 8 grootste nadelen van wasverzachter

Hier alle nadelen van wasverzachter. Stap over op een beter alternatief. Zo bespaar je een geld en wordt je was op een milieuvriendelijke manier nog zachter!
product advies suus
Actueel

Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Grondig de wc schoonmaken alsof je ieder moment hoogstaand bezoek verwacht. Gelukkig kost dat met deze schoonmaaktips helemaal niet veel tijd.

12 huishoudelijke cadeautjes onder de €15 die iedereen te gek vindt!

Zit je ook altijd zo te tobben wat je nu weer moet kopen voor die ene vriendin? Met deze hippe, huishoudelijke cadeautjes maak je iedereen blij!

Maak zelf schoonmaakmiddelen met baking soda, 17 recepten

Wil je geld besparen en milieuvriendelijk schoonmaken? Maak zelf schoonmaakmiddelen met baking soda met deze 18 unieke recepten. Begin vandaag nog!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN