Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Top 5 beste kalk verwijderaar voor je badkamertegels

beste kalk verwijderaar kalk verwijderen
beste kalk verwijderaar kalk verwijderen
Ben jij de pechvogel die in een gebied woont met hard water? Dan heb je vast regelmatig last van kalkaanslag op je badkamertegels. Gelukkig zijn er een heleboel flesjes tegen kalkaanslag. Het ene product is het andere niet, dus om maar meteen goed van start te gaan, hier de top 5 beste kalk verwijderaars.

5. Dubro Ultra kalk verwijderaar

Dubro Ultra kalk verwijderaar claimt dat hij grondig kalk en zeepresten verwijdert. In zekere zin is dat waar, mits de kalk niet al te heftig is. Bij zware kalk werkt dit middel minder goed. Wat deze spray wel heel goed verwijdert is kalkzeep. En nog een laatste voordeel: zodra je je tegels hiermee behandeld hebt, blijven ze lekker lang kalkvrij.

Let op!

Welke reiniger je ook gebruikt, maak de tegels altijd na de behandeling (en na het douchen!) droog met een goede droogdoek. Zo voorkom je dat er weer snel nieuwe kalk ontstaat.

Hoe?

Je kunt met Dubro Ultra ook je wastafel, bad, douche en toilet schoonmaken, en dus ook je tegels. Je spuit het spul op het oppervlak, laat het niet langer dan 10 minuten intrekken en daarna spoel je het af.

Dubro Antikalk Schuimspray 85529
Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:02 pm

4. Kalk verwijderen met Blue wonder

Het grote voordeel van Blue Wonder Kalkreiniger is dat het biologisch afbreekbaar is. Het schuimende spul is geschikt voor beton, keramiek, kunststeen, marmer en natuursteen. Je kunt met dit middel zowel kalk verwijderen als kalkzeep. En het ruikt ook nog lekker!

Het nadeel van Blue Wonder kalk verwijderaar is dat bij veelvoudig gebruik je voegen kunnen beschadigen. Wees er daarom zuinig mee. Pak de fles alleen erbij als het hard nodig is. Bovendien heb je bij hardnekkige kalk een krachtiger middel nodig.

Let op!

In iedere goede kalkreiniger zit een zure oplossing. Dat is nodig om de kalk te verwijderen. Maar gebruik nooit te veel want door het zuur kunnen je voegen uiteindelijk beschadigen.

Hoe?

Het gebruik is heel simpel. Je sprayt de kalkreiniger op een vochtige microvezeldoek. Daarna poets je over de tegels. Je laat het spul een paar minuten inwerken. Ten slotte spoel je de tegels schoon of neem je ze af met een andere vochtige microvezeldoek.

Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:02 pm

3. Antikal Azijn Spray tegen kalk

Met Antikal Azijn Spray kun je evengoed kalkaanslag en zeepresten van je badkamertegels verwijderen. Je tegels gaan er ook nog eens mooi van glanzen. Lukt het je om met dit middel de kalkaanslag te verwijderen, dan blijft de kalkaanslag ook een tijdje weg.

Milieuvriendelijk is het product niet. Je kunt bijvoorbeeld bij gebruik irritaties aan je ogen krijgen. Zet daarom altijd een raampje open als je ermee aan de slag gaat. De fles zelf echter is van 100% gerecycled plastic.

Hoe?

Ook het gebruik van deze spray is simpel. Gewoon op een vochtige doek sprayen, over de tegels verdelen, 5 minuten in laten trekken en afspoelen. Klaar is Kees!

Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:01 pm

2. Method Badkamerreiniger Spray tegen kalk

Deze kalk verwijderaar is milieuvriendelijk en ruikt ook nog eens hemels naar munt en eucalyptus. Met Method Badkamerreiniger Spray kun je zeepresten, hardnekkige vlekken en kalk verwijderen. En dat zonder toegevoegde chemicaliën.

Hardnekkige kalk krijg je er niet heel makkelijk mee weg, dan verwijs ik je naar nummer 1. Maar zitten je tegels niet helemaal onder de kalkaanslag, dan is deze reiniger perfect om ze weer te laten schijnen. Dan ben je ook nog eens vriendelijk voor het milieu.

Lees ook: 14 tips voor het schoonmaken van douchedeuren.

Waterhardheid in jouw woongebied

Kalkaanslag ontstaat door hard water. Op waterhardheid.nl kun je checken wat de waterhardheid van jouw woonplaats is.

Hoe?

Om je tegels schoon te krijgen spuit je ze onder met het spul. En daarna veeg je het af met een schone microvezeldoek. Houd je je tegels graag kalkvrij? Dan kun je Method Douche Spray gebruiken. Elke keer als je gedoucht hebt spuit je het op je tegels zonder af te spoelen, en zo blijven je tegels in perfecte staat.

Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:11 pm

1. Hardnekkige kalk verwijderen met Dettol Badkamerreiniger

Met Dettol Badkamerreiniger Ontkalker Spray krijg je hardnekkige kalkaanslag, zeepresten en zelfs roest weg. Je kunt de kalk verwijderaar voor je tegels gebruiken, maar ook voor je wastafel, kranen en toilet. En nog een voordeel: alles gaat er geweldig van glimmen.

Na gebruik blijven je badkamertegels lange tijd. Nog een pluspunt: deze Dettol spray is minder schadelijk voor de voegen dan bovenstaande kalkreinigers.

Hoe?

De spray is naast de tegels ook geschikt voor wastafels, kranen, je bad, toilet en douche. Gewoon even lekker alles onder sprayen, een paar minuten in laten trekken en afspoelen. Weg kalk!

Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:01 pm

Krijg je het met nummer 1 niet weg dan wordt het schrobben geblazen, maar in principe kun je perfect hardnekkige kalk verwijderen met Dettol badkamerreiniger. Als je vanaf dan de tegels droog maakt na het douchen, scheelt het je weer een extra anti-kalk-behandeling en blijft je badkamer in perfecte staat. Succes!

milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen badkamer

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen badkamer
Goed bezig!
meest vieze plekken badkamer
Handig om te weten!