Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Cursus bed opmaken in 1 minuut, 3 handige tips

bed opmaken
bed opmaken
Zie je er ook altijd zo tegenop om je bed te verschonen? Is het klusje eenmaal geklaard dan ben je blij met je frisse bed, maar dat gedoe met die sloop is vast niet je favoriete bezigheid. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om je bed snel op te maken. De snelste manier kost je niet meer dan een minuut!

Bed opmaken in 1 minuut met een dekbed zonder hoes

Ik ben de grote geluksvogel die een dekbed zonder hoes mocht testen van dekbedzonderovertrek.nl. Ik mocht ook nog kiezen welke ik wilde. Aangezien ik in mijn slaapkamer graag een hotelgevoel creëer koos ik het witte streepsatijn. Ook verkrijgbaar bij bol.com.

Voor ieder wat wils, want ze hebben ook nog een heleboel andere kleuren en printjes. En verschillende maten. En wat ik ook een pré vind is dat de dekbedden een instopstrook hebben. Zelf wil ik het altijd graag strak hebben bij mijn voeten.

Ik slaap nu sinds een kleine week onder het dekbed. De stof voelt lekker glad aan en ook een beetje stijf. Net of het zojuist gesteven is door de stomerij. Daardoor is het alsof je in een luxe hotelbed slaapt. 

Het dekbed is ook warm en groot, ik heb het formaat 140 bij 210 gekozen. Normaal prop je je dekbed nog in een hoes waardoor de breedte altijd smaller uitpakt. Dit dekbed zonder hoes is ook echt 140 centimeter breed. Zelf heb ik altijd nog standaard deze verzwaringsdeken over mijn dekbed heen, het gewicht zorgt ervoor dat ik dieper slaap. In combinatie met dit dekbed ben ik dik tevreden.

Het grootste feest met deze geweldige uitvinding is je bed opmaken! Sneller dan dit gaat het niet worden. Je doet een schone hoes om je matras, een kussensloop over je kussen (die zit er standaard bij) en je legt het dekbed zonder hoes op je bed. Klaar is Kees!

Is het tijd om je bed weer te verschonen? Dan stop je het hele dekbed zonder hoes in de wasmachine en daarna in de droger. Heb je geen droger? Hang het dekbed dan uit of aan de waslijn en binnen enkele uren is je dekbed zonder hoes weer lekker droog.

In het dekbed zit een speciale vulling die ervoor zorgt dat je er zowel in de winter als in de zomer onder kan slapen, zonder te bibberen of te zweten. Het dekbed is ook geschikt voor mensen met allergieën. Voor meer informatie klik onderstaande button.

All- season en met kussensloop
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:25 am

Bed opmaken, andere methodes

Er zijn natuurlijk ook nog andere methodes om je bed op te maken. En dan bedoel ik niet de methode zoals mijn man het doet. Die kruipt in de hoes om de punten aan de andere kant te vinden, trekt het dekbed naar binnen toe en is na enige tijd de draad kwijt terwijl hij verstrikt is geraakt in de hoes. Mocht je ook denken dat dit de manier is, lees dan vooral verder om betere methodes te ontdekken.

Bed opmaken binnenstebuiten

Binnenste buiten je bed opmaken is een snelle manier om een eenpersoonsdekbed op te maken. Je keert de dekbedhoes binnenstebuiten en pakt met de achterste hoeken binnenin de hoes het uiteinde van het dekbed vast. Daarna houd je het dekbed hoog en laat je de hoes eroverheen vallen.

Om het dekbed strak in de hoes te krijgen, pak je ook nog even de andere twee hoeken vast en schud je je dekbed er netjes in. Krult je dekbed nog wat op aan de zijkanten, dan houd je je dekbed vast in de breedte en schudt het nog even uit. Eventueel kun je dit ook aan de andere brede kant herhalen.

Echter… bij een tweepersoonsdekbed werkt dit minder goed. Tenzij je hele lange, sterke armen hebt. Voor het tweepersoonsdekbed van mijn dochter gebruik ik onderstaande methode.

bed opmaken rollend

Bed rollend opmaken

Op YouTube en TikTok stikt het van de filmpjes hoe je je bed rollend opmaakt. In taal uitgelegd: je legt de hoes helemaal uit op het bed met de dichte kant naar je toe. Daaroverheen leg je het dekbed. Je begint vanaf de dichte kant het dekbed op te rollen. 

Ben je aan het voeteinde gekomen en heb je nu een brede rol? Trek het dekbed dan links en rechts over de rol heen en rol vanuit daar alles terug. Soms ziet je dekbed er nog een beetje rommelig uit na het terugrollen, maar dan hoef je de boel alleen nog even straks te trekken en uit te schudden.

Deze methode is vast bedacht door iemand met een goed wiskundig inzicht. Mocht je denken: ik snap het niet helemaal, kijk dan naar dit filmpje.

Ten slotte

Zelf ben ik blij met de allereerste methode, het scheelt me heel veel tijd. Ik overweeg om voor de rest van het gezin ook een dekbed zonder hoes aan te schaffen. Helemaal voor het tweepersoons dekbed van mijn dochter. Wil je weten welke printjes en kleuren er allemaal verkrijgbaar zijn? Klik dan hier. Succes!

beddengoed wassen

Schoon in 10 minuten

Wil je nog meer handige tips weten? Lees dan mijn boek: Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Lees ook

luxaflex schoonmaken
Snel en simpel
beddengoed wassen
Weltrusten!