Auto

De auto wassen zonder sop en dat in 15 minuten!

De auto wassen is zo’n klusje waarvan je denkt: dit gaat me heel veel tijd kosten. Dat valt reuze mee, hoor! Met deze methode ben je in een handomdraai klaar. Nu nog even zin maken en beginnen. Doe je het zelf, dan scheelt het je weer centjes en een rit naar de wasstraat. De auto wassen zonder sop doe je in 3 simpele stappen!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
auto wassen zonder sop

De auto wassen zonder sop in 3 simpele stappen?

Stap 1: De auto wassen zonder sop, hoe doe je dat?

Spuit eerst je auto met een tuinslang of hogedrukspuit goed schoon (in het laatste geval wel minimaal twintig centimeter afstand houden, anders beschadigt het lak!) Oké, het vraagt om wat voorbereiding maar heb je alles paraat om te beginnen dan is het klusje zo geklaard.

Stap 2: Wat is de beste manier om de auto te drogen?

Weet je zeker dat je al het vuil van je auto hebt gespoten, wrijf dan de auto droog met een speciale dikke microvezeldoek voor de auto.

Onderstaande droogdoek is lekker zacht, hij absorbeert perfect het water, de laatste restjes vuil kun je er goed mee verwijderen zonder dat er krassen ontstaan en je wrijft er de auto streeploos mee droog.

Stap 3: Hoe laat je de auto extra glanzen?

Voor de finishing touch droog je het laatste restje vocht met een speciale polijstdoek, je auto gaat er prachtig van glimmen.De polijstdoek van Clean & Dry is hier uitermate geschikt voor. Je kunt deze ook gebruiken voor het drogen van de ruiten van je auto, voor spiegels, kookplaten, de ovendeur, kranen, de glazen douchewand; eigenlijk voor alles wat glanst!

Hoe polijst je de auto?

Wil je je auto een extra beschermlaag geven dan kun je eens in de zoveel tijd een polijstmiddel op het lak aanbrengen. Bijvoorbeeld die van FRST Body, dit middel is geschikt voor bijna alle laksoorten en chroom. Verweerde lakdeeltjes en beschadigingen werk je hier mooi mee weg. Als je dit op je auto smeert glanst je auto alsof hij net uit de showroom komt.

Om het FRST Body-lak aan te brengen schudt je eerst de fles goed, je spuit wat van het spul op een schone droge doek en wrijft het in met ronddraaiende bewegingen. Vervolgens laat je het even indrogen en ten slotte wrijf je het met een andere droge, schone doek uit. Zo simpel is het!

Een bonustip

Komt de regen eens met bakken uit de hemel (zonder dat het stormt!) zet je auto dan lekker buiten in de stromende regen. In regenwater zit geen kalk en zo wordt je auto zonder dat jij iets hoeft te doen lekker schoongespoeld en blijven er geen strepen achter! Makkelijker kan niet!

Waar moet je op letten als je de auto schoonmaakt?

  • Gebruik nooit een spons om je auto te wassen. Zand en vuil verzamelen zich in de spons en dat kan lelijke krassen veroorzaken.
  • Vogelpoep moet onmiddellijk van de auto verwijderd worden. Vogelpoep veroorzaakt schade aan het lak. Het beste kun je vogelpoep verwijderen met een vochtig stukje keukenrolpapier.
  • Was de auto altijd van boven naar onderen.
  • Maak je auto niet schoon in de volle zon. Het water droogt te snel op en dan krijg je lelijke strepen of kringen.
  • Als het flink waait kun je beter even wachten met je auto wassen. Zand en andere vieze deeltjes plakken vast aan je natte auto waardoor je lelijke krassen kunt krijgen als je vervolgens je auto gaat poetsen.

Succes met auto wassen!

Meer schoonmaaktips voor de auto lezen? Zie de volgende artikelen:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN