Huisdieren

Dierenharen van de bank verwijderen, 2 beste methodes!

Zo gezellig om een hond of kat in huis te hebben. Of beide. Maar de dierenharen verspreiden zich niet alleen over de grond, ze hechten zich ook vast aan je bank en ander gestoffeerd meubilair. Gelukkig zijn er twee eenvoudige methodes waarmee je met gemak je behaarde bank of sofa weer mooi fris krijgt.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
dierenharen verwijderen bank

Hoe verwijder je dierenharen van je gestoffeerde meubels?

Methode 1: dierenharen verwijderen met een raamwisser

Pak je raamwisser maar uit de kast en strijk hiermee over de bank of ander gestoffeerd meubilair. De haren blijven aan het rubber van je raamwisser kleven en die verwijder je tussendoor met een vochtige doek. Weg haren! Een kort liedje is snel gezongen.


Methode 2: dierenharen verwijderen met een microvezeldoek

Maak een microvezeldoek nat, wring die goed uit en strijk er stevig mee over de bank. Ook in dit geval zullen de haren aan de doek vastkleven (zélfs de haartjes die zich in het stof hebben genesteld.) Ten slotte schud je de doek boven de kliko buiten uit. Die dit in de ruiperiode elke dag, het is zo gepiept!


Ten slotte

Er zullen wat haren rondom je bank of sofa op de grond zijn gedwarreld maar die zuig je even weg, of je zet net als ik vervolgens je robotstofzuiger aan. Mijn iRobot Roomba is te bedienen en te programmeren met een app, zo kun ik hem voor een hele week inplannen.

Deze robotstofzuiger werkt heel systematisch de vloer af en heeft een basisstation. Daar gaat hij automatisch naar toe als hij klaar is met stofzuigen, maar ook als hij nog niet klaar is en de batterij is leeg. In dat laatste geval laadt hij zichzelf weer op en maakt de klus vervolgens af. Zelf vind ik het echt een uitkomst want met huisdieren blijf je zuigen!

Succes ermee!

Wil je weten hoe je al die katten- en hondenharen uit je kleding krijgt? Lees dan: Een gouden truc om dierenharen uit je kleding te verwijderen

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

Perzisch tapijt reinigen als een expert in 7 simpele stappen

In 7 simpele stappen kun je je Perzisch tapijt reinigen met azijn. Je zult zien dat je woonkamer er enorm van opfleurt. En niet alleen de woonkamer, ook jij!

Met deze 10 tips heb je nooit meer last van hondenlucht in huis

Ruikt je huis naar een hondenpension? Gelukkig zijn er een heleboel trucjes om de hondenlucht uit huis te krijgen en ruikt je woning erna weer lekker fris!

Alles wat je wilt weten over schoonmaken met microvezeldoekjes

Schoonmaken met microvezeldoekjes heeft veel voordelen. Wil je ze veilig gebruiken, zonder het milieu te schaden? Lees dan snel alle ins & outs!
product advies suus
Actueel

Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Grondig de wc schoonmaken alsof je ieder moment hoogstaand bezoek verwacht. Gelukkig kost dat met deze schoonmaaktips helemaal niet veel tijd.

Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy

Je kunt zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! Azijn is spotgoedkoop dus per saldo ben je veel voordeliger uit. Hier 16 simpele recepten.

Let op! Dit zijn de 8 grootste nadelen van wasverzachter

Hier alle nadelen van wasverzachter. Stap over op een beter alternatief. Zo bespaar je een geld en wordt je was op een milieuvriendelijke manier nog zachter!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN