Huisdieren

De beste manier om dierenharen van je meubels te verwijderen

Zo gezellig om een hond of een kat in huis te hebben. Of beide. Maar de dierenharen verspreiden zich niet alleen over de grond, ze hechten zich ook aan je bank en ander gestoffeerd meubilair vast. De verder zo schone uitstraling van je interieur valt toch een beetje weg bij het aanzien van al die behaarde meubels! Gelukkig zijn er twee eenvoudige methodes waarmee je met gemak je bank of sofa weer mooi fris krijgt.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hoe verwijder je dierenharen van je gestoffeerde meubels?

Methode 1

Pak je raamwisser maar uit de kast en strijk hiermee over de bank of ander gestoffeerd meubilair. De haren blijven aan het rubber van je raamwisser kleven en die verwijder je tussendoor met een vochtige doek. Weg haren!

test alt text

Methode 2

Maak een microvezeldoek nat, wring die goed uit en strijk er stevig mee over de bank. Ook in dit geval zullen de haren aan de doek vastkleven (zélfs de haartjes die zich in het stof hebben genesteld.) Ten slotte schud je de doek boven de kliko buiten uit. In de ruiperiode van Joop doe ik dit iedere ochtend, het is zo gepiept!

Ten slotte

Er zullen wat haren rondom je bank of sofa op de grond zijn gedwarreld maar die zuig je even weg, of je zet net als ik vervolgens je robotstofzuiger aan. Mijn iRobot Roomba is te bedienen en te programmeren met een app, zo kun ik hem voor een hele week inplannen. Hij werkt heel systematisch de vloer af en heeft een basisstation. Daar gaat hij automatisch naar toe als hij klaar is met stofzuigen, maar ook als hij nog niet klaar is en de batterij is leeg. In dat laatste geval laadt hij zichzelf weer op en maakt de klus vervolgens af. Zelf vind ik het echt een uitkomst want met huisdieren blijf je zuigen!

Succes ermee!

Wil je weten hoe je al die katten- en hondenharen van je meubels krijgt? Lees dan: Een gouden truc om dierenharen uit je kleding te verwijderen

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN