Sanitair

De glazen douchewand ontkalken is een fluitje van een cent

Hoe schoon je badkamer ook is, als de glazen douchewand niet glimt, heeft het sanitair een armoedig aanzien. Is het zover gekomen dat je nog nauwelijks door het glas heen kan kijken? Geen paniek! Hier de perfecte manier om je douchewand weer glanzend schoon te krijgen.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
glazen douchewand ontkalken

Hoe ontkalk je de glazen douchewand?

Is je glazen douchewand aan een stevige poetsbeurt toe en wil je zo snel mogelijk resultaat? Dan is dikke bleek het meest doeltreffende middel om het glas te ontkalken. Het is zeker niet een milieuvriendelijke manier, maar nood breekt soms wetten.

Je doet een klont dikke bleek op je douchewand, smeert het uit met een spons, laat het een half uur intrekken, spoelt het schoon met kokend heet water en borstelt het na met een schrobborstel of afwasborstel. Ten slotte maak je de douchewand droog met een goede polijstdoek. In plaats van dikke bleek kun je overgens ook wc-eend gebruiken.

Het glas van je douchewand is weer als nieuw en helemaal kalkvrij, daarnaast zullen dankzij dit wonderspul ook nog de zeepresten, roestvlekken en vuil verdwijnen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Let op!

Gebruik bleek nooit in combinatie met andere schoonmaakmiddelen. Als je met bleek aan de slag gaat, zorg altijd voor genoeg ventilatie! Zet een raam open of zet het ventilatiesysteem aan. Bewaar bleek ook altijd buiten het bereik van kinderen! Je weet maar nooit wat ze ermee van plan zijn.

De douchewand kalkvrij houden

Is je douchewand weer kalkvrij, let er dan op dat je je douchewand altijd droogt na het douchen. Dit kun je doen met een trekkertje, maar nog makkelijker is het om dit te doen met een polijstdoek. Het voordeel van een doek is dat je ook goed bij de moeilijke hoekjes kunt komen. Dankzij de ruit-structuur gaat de douchewand bovendien mooi glimmen.

Koop je de duoset van Clean Dry dan krijg je er een goede microvezeldoek bij om de wand schoon te poetsen, en daar heb je géén schoonmaakmiddel bij nodig, alleen water, zo handig!

Andere tips om je douchewand te ontkalken

Wil je toch eerst iets anders proberen voordat je naar een fles bleek grijpt? Hier nog wat bonustips om glazen douchedeuren te ontkalken.

Tip 1

Met droogtrommeldoekjes kun je heel makkelijk zeepresten verwijderen op je glazen douchewand. De doekjes zijn bedoeld om je kleding zacht te maken, maar ze verzachten ook de aanslag op het glas.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen met droogtrommeldoekjes? Lees dan: 33 verrassende, huishoudelijke tips met droogtrommel doekjes

Tip 2

Zeepresten kun je heel makkelijk verwijderen met een gum. Je poetst het er zo van af. Een kort liedje is zo gezongen!

Tip 3

Azijn verricht ook wonderen. Zet het raam open, doe een flinke scheut azijn op een microvezeldoek, smeer de glazen douchewand in en laat het een kwartier intrekken. Spoel de douchewand ten slotte schoon.

Tip 4

Smeer voor het ontkalken je glazen wanden in met wasverzachter, laat het even intrekken en spoel het daarna weg.

Wil je nog meer tips weten voor het schoonmaken van je glazen douchewand, lees dan: 14 simpele hacks voor het schoonmaken van douchedeuren

Voor een langere tijd je douchewand kalkvrij houden

Ten slotte: is je douchewand na bovenstaande aanpak weer stralend schoon of zijn er plannen voor een nieuwe badkamer? Overweeg dan om een speciale coating op de glazen wanden aan te brengen. Dankzij deze laag glijdt het water sneller naar beneden waardoor er minder snel kalkaanslag verschijnt.

Lenano glas coating is erg goed spul om je glas een extra beschermlaag te geven tegen water en vuil. Zeker als je veel kalk in het water hebt is deze coating een aanrader. Het scheelt je heel veel poetswerk.

Succes met poetsen!

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN