Interieur

Ontdek hoe je snel en simpel de luxaflex schoonmaakt

De luxaflex schoonmaken: het lijkt een hels karwei dat je meestal keer op keer weer uitstelt… totdat je niet langer kunt ontkennen dat je luxaflex het meest groezelige object van je interieur is. Hoe krijg je je jaloezieën nou werkelijk goed schoon zonder dat het een dagtaak wordt waarbij je handmatig latje voor latje de boel moet afstoffen tot je er scheel van ziet?
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
luxaflex schoonmaken

3 tips om de luxaflex of jaloezieën schoon te maken

1. De luxaflex schoonmaken met een vleestang

Ik waarschuw: ik begin met de meest arbeidsintensieve variant! Dan kan het hierna alleen nog maar meevallen 😉

Maak een sopje met een scheutje allesreiniger of wasverzachter (van wasverzachter gaan de latjes van je luxaflex prachtig glimmen) en veeg de latjes een voor een schoon met een dubbelgevouwen washandje schoon.

Je kunt ook een vleestang gebruiken; je maakt met elastiek een washandje aan de ene kant vast en een ander washandje aan de andere kant. Klem een latje van de jaloezieën vast met de vleestang en strijk van de ene naar de andere kant.

Een beetje tijdrovend is deze manier van schoonmaken wel, maar het resultaat mag er zijn.

luxaflex schoonmaken

2. De luxaflex schoonmaken in bad

Het is even een gedoe, maar zijn je luxaflex niet al te breed dan kun je ze heel goed in bad doen. Je moet het hele handeltje wel eerst demonteren, bij de ene gaat dat makkelijker dan bij de andere. Vervolgens vul je je bad met een scheut Vanish Gold of Biotex en laat je de luxaflex een uurtje weken.

Het grote voordeel is: na afloop zijn niet alleen de latjes schoon maar ook alle touwtjes en lintjes.

Kies hier een zonnige dag voor zodat je de jaloezieën erna op een kleed buiten goed kunt laten drogen. Hiermee zullen ook meteen de laatste vlekjes verbleken.

3. De luxaflex schoonmaken met de tuinslang

luxaflex schoonmaken

De jaloeziën schoonmaken met een tuinslang is mijn absolute favoriet!

Je kunt de jaloeziën helemaal uitgeklapt neerleggen, het nadeel kan zijn dat er bij deze methode wat aarde en andere troepjes aan de luxaflex vast blijven kleven.

Nog beter is het als je de luxaflex ergens overheen hangt of met tie wraps ergens aan ophangt. Zijn de tie wraps te kort, dan kun je ze altijd verlengen door er twee of meerdere aan elkaar te klikken.

Als er witte linten op je luxaflex zitten kun je op de plekken waar vlekken zitten én op de vergeelde touwtjes schimmelvreter van Bison spuiten, ze worden dan weer hagelwit! Laat het even intrekken en dan nogmaals de tuinslang erop en goed laten drogen in het zonnetje.

Je zult zien: het geeft een heerlijk opgelucht gevoel als dit klusje is geklaard, dit valt nu eenmaal onder de noemer: een (klein) gedoetje, maar wel met een bevredigend resultaat! Succes met poetsen!

Wil je meer handige schoonmaaktips lezen, zie:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN