Keuken

De magnetron schoonmaken in maar liefst 10 minuten

Ziet je magnetron eruit alsof er een voedselexplosie heeft plaatsgevonden? Dan wordt het tijd voor een poetsbeurt. Gelukkig is er een truc om de magnetron grondig schoon te krijgen en het kost je maar 10 minuten waarvan je voor een groot gedeelte achterover kunt leunen. Aan de slag dus, voordat je het weet ziet je magnetron er weer spic en span uit.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
magnetron schoonmaken

Hoe kun je razendsnel een magnetron schoonmaken?

Benodigdheden om je magnetron grondig schoon te maken

Volg het onderstaande stappenplan om je magnetron schoon te stomen. Gelukkig is een magnetron schoonmaken een klusje van niks met een resultaat om trots op te zijn.

 • Giet een kopje azijn en een kopje water in de kom
 • Doe er paar druppeltjes citroenolie bij, dankzij de citroenolie wordt je magnetron ontvet (en ruikt je magnetron ook nog eens extra schoon)
 • Zet de kom in de magnetron
 • Start de magnetron: vier minuten op vol vermogen (houd het schaaltje wel in de gaten terwijl je een break houdt, het is niet de bedoeling dat de boel overkookt)
 • Als de magnetron klaar is laat je de deur nog even twee minuten dicht
 • Haal het schaaltje uit de magnetron (let op: het schaaltje is loeiheet!)
 • Doe je rubberen handschoenen aan
 • Doordrenk de microvezeldoek in het azijnwater en wring de doek uit
 • Veeg met de natte microvezeldoek de wanden schoon. Je hoeft niet te schrobben, gewoon vegen

Is het resultaat (met minimale inzet) nog niet honderd procent naar wens, herhaal dan bovenstaande stappen. De etensresten in je magnetron waren helaas van prehistorische aard en hebben een extra stoom-boost nodig. Gegarandeerd dat je bij sessie twee succes boekt!

Gebruik voor sessie twee wel een schone microvezeldoek! De eerste ziet er inmiddels waarschijnlijk uit alsof je hem per ongeluk in de macaroni met tomatensaus hebt laten vallen.

Ten slotte kun je de glazen draaiplaat gewoon in de afwasmachine zetten, die komt er na een goede afwasbeurt weer spik en span uit.

Vergeet voor de finishing touch ook niet even de buitenkant (en bovenkant!!!) af te nemen zodat je magnetron rechtstreeks uit de winkel lijkt te komen!

Zo kun je ook de magnetron schoonmaken

 • Heb je geen citroenolie in huis, dan kun je ook een schaaltje in je magnetron zetten met water en schijfjes citroen erin. Zet de magnetron 10 minuten op vol vermogen en veeg na afloop de boel schoon.
 • In 10 dingen die je makkelijk schoonmaakt met een vaatwastablet kun je lezen hoe je de magnetron kun schoon krijgen met een vaatwastablet.
 • Ook kun je de magnetron schoonmaken met Baking Soda. Maak een papje van een deel Baking Soda en een deel water, smeer dit met een doekje op de vieze plekken, laat het 10 minuten intrekken en veeg het dan weg met een spons.

Hoe voorkom je dat je magnetron vies wordt?

 • Bedek altijd het voedsel voordat je het in de magnetron zet. Zo voorkom je dat het voedsel alle kanten op spat.
 • Check altijd hoe lang een gerecht in de magnetron mag, zo voorkom je dat de boel overkookt.
 • Neem na het gebruik van de magnetron de wanden altijd even af met een microvezeldoekje.
 • Zet een magnetron niet naast het fornuis. Zo voorkom je dat de buitenkant onder de vetspetters komt te zitten.

Als alle schoonmaakklusjes zo simpel waren als deze, zouden we dagelijks een huishoudelijk ergernisje wegwerken. Gelukkig zijn er nog veel meer makkelijke en snelle schoonmaaktips. Wil je meer lezen, zie:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN