Vloeren

De top 5 beste stofzuigers die doen wat ze beloven

Niets is frustrerender dan een stofzuiger die niet doet waarvoor hij bedoeld is. Is het snoer nog eens te kort of is de zak in een vloek of een zucht vol, dan heb je vrij snel door dat jet een verkeerde aankoop hebt gedaan. En zo wordt goedkoop duurkoop. Welke stofzuiger doet wél wat hij belooft en is ook nog betaalbaar? Hieronder de top 5 beste stofzuigers!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
beste stofzuiger

5.

Een fijne stofzuiger om dierenharen te verwijderen

De AEG Vx7-2-CR-A heeft een vermogen van 650 watt en zuigt perfect de vloeren schoon.

De stofzuiger scoort het hoogst op het gebied van huisdierharen verwijderen van bijvoorbeeld vloerkleden, dit dankzij het turbomondstuk. Wel maakt hij met de turboborstel erop erg veel lawaai, een geluiddempende koptelefoon op je oren is geen overbodige luxe.

De lengte van het snoer is 9 meter en de stofzuiger heeft een filter dat het apparaat geschikt maakt voor mensen met een allergie. De stofzuiger heeft een goede zuigkracht en is licht van gewicht. Nadeel is dat de stofzuiger bij een scherpe bocht snel op zijn kop rolt.

4.

Een voordelige stofzuiger van EAG

Wil je voordelig uit zijn en toch een redelijk goede stofzuiger kopen en vind je het niet erg als deze een beetje herrie maakt? Dan is deze AEG VX6-2-CR-A een goede keuze.

Deze lichtgewicht stofzuiger van 4,3 kilo heeft een turboborstel waarmee je vrij gemakkelijk dierenharen van gestoffeerde meubelen en tapijt wegzuigt.

De stofzuiger heeft een sterke zuigkracht en veel extra superhandige onderdelen zoals een dierenhaarborstel, een meubelzuigmond, een kierenzuigmond en een combizuigmond.

Voor de wat kwetsbaardere vloeren moet je een extra parketborstel erbij kopen om beschadiging te voorkomen.

In vergelijking met de andere vier stofzuigers beweegt deze stofzuiger wat minder soepel over de vloer. Het grote voordeel is dat deze AEG stofzuiger wat minder prijzig is terwijl hij in de basis goed functioneert.

3.

Een fijne, stille stofzuiger

Deze soepel meebewegende Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline stofzuiger is een stuk prijziger dan mijn nummer 2. Hij is dan ook veel stiller, heeft een vermogen van 550 watt en kwam in 2018 als beste uit de test bij de Consumentenbond.

De lengte van het snoer is 8,5 meter, de zuigkracht is sterk, de stofzuiger is makkelijk te bedienen en ook makkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Deze stofzuiger filtert voor een groot gedeelte de stofdeeltjes, dus deze is ook perfect voor mensen met een allergie.

Wel is de stofzuiger behoorlijk aan de zware kant (7,5 kilo!) waardoor hij voor sommige mensen wat lastig de trap op te tillen is.

2.

De Philips beweegt soepel over de vloer

Deze Philips FC8723/09 Performer Expert (helaas niet meer leverbaar) stofzuiger zit er qua prijs een beetje tussenin, heeft een vermogen van 650 watt, een snoerlengte van 8 meter en weegt maar 5 kilo waardoor deze makkelijk is op te tillen.

De zuigkracht is sterk en toch maakt de stofzuiger weinig geluid. Bovendien beweegt hij soepel met je mee over de vloer.

Deze stofzuiger is perfect voor mensen met allergie omdat de stofdeeltjes gefilterd worden.

Dierenharen worden makkelijk van bekleding en tapijten weggezogen en de zakken zijn lekker groot zodat je ze niet om de haverklap hoeft te vervangen. Ik vind deze stofzuiger superfijn en handzaam in gebruik.

1.

De beste stofzuiger is de Bosch In’genius ProPerform

Deze Bosch In’genius ProPerform BGL8508 stofzuiger is absoluut mijn favoriet. Ik zuig ermee bij mijn moeder en heb al besloten dat dit mijn volgende stofzuiger wordt. Alleen al omdat deze een snoerlengte heeft van maar liefst 12 meter, zo fijn als je niet van stopcontact hoeft te wisselen!

De stofzuiger heeft een vermogen van 750 watt, zuigt krachtig en maakt het minst lawaai van alle stofzuigers.

Deze stofzuiger is ook de meest gebruiksvriendelijke; door de 4 zwenkwielen beweegt hij makkelijk met je mee en de stofzak is lekker groot. Je moet iets dieper in de buidel tasten maar dan heb je ook echt een topapparaat!

Stofzuig je liever helemaal niet, lees dan: Dit zijn de 10 beste robotstofzuigers uit 2020

Succes met het maken van je keuze!

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN