Keuken

In 7 stappen de frituurpan schoonmaken met baking soda

Laten we eerlijk zijn: een vieze frituurpan ziet er erg smerig uit. Sommige mensen laten het zo ver komen dat ze eerder ertoe neigen om een nieuwe friteuse te kopen dan de pan eens grondig aan te pakken. Jammer en zonde van je centjes, want een frituurpan schoon krijgen is met het volgende stappenplan helemaal niet zo lastig als je denkt!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
frituurpan schoonmaken met baking soda

Benodigdheden

Stap 1

Haal het mandje eruit. Gooi het vet weg of in het geval van vast frituurvet: giet het over in een pan.

Stap 2

Verwijder uit de pan en het mandje zo veel mogelijk vet met keukenpapier.

Stap 3

Vul de pan met water en gooi er een vaatwastablet in of doe er een paar scheppen baking soda bij. Het mandje kun je nu gewoon weer in de pan hangen.

Stap 4

Zet de frituurpan aan en draai de temperatuur op maximaal 90 graden. Na tien minuten zet je de pan weer uit.

Stap 5

Haal de stekker uit het stopcontact en leeg de pan in de spoelbak (die heeft na deze handeling wel even een extra beurt nodig.)

spoelbak schoonmaken na frituurpan schoonmaken met baking soda

Stap 6

Spoel de binnenkant van je frituurpan en het mandje goed af met warm water en droog alles af met keukenpapier.

Stap 7

Nu nog de buitenkant van de pan ontvetten. Nadat je met keukenpapier zoveel mogelijk vet hebt verwijderd, maak je een klein sopje (een kommetje) met een paar eetlepels baking soda (de perfecte ontvetter) met warm water.

Je dompelt de spons onder en maakt de deksel en de buitenkant goed schoon. Gebruik geen schuurspons want daarmee kun je het metaal of de kunststof beschadigen. Nog even de boel goed afdrogen en klaar is Kees!


Je friteurpan is weer klaar voor gebruik!

Lees ook: De airfryer schoonmaken met deze 5 razendsnelle tips!

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

Cursus kaasfonduepan schoonmaken, 3 beste manieren!

Een kaasfonduepan schoonmaken lastig? Welnee! Hier de beste tips en trucs om de kaasfonduepan weer schoon te krijgen en aangekoekte resten te verwijderen.

Hoe kun je het beste je pizzasteen schoonmaken?

Niks is lekkerder dan een zelfgemaakte pizza. Maar wat is de pizzasteen vies na afloop! Gelukkig kun je in 10 simpele stappen je pizzasteen schoonmaken.

Afzuigkap schoonmaken, hier 3 super snelle methodes

De afzuigkap schoonmaken: met deze 3 snelle en simpele stappenplannen krijg je de afzuigkap en het filter smetteloos schoon. Wacht niet langer, ga aan de slag!
product advies suus
Actueel

Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Grondig de wc schoonmaken alsof je ieder moment hoogstaand bezoek verwacht. Gelukkig kost dat met deze schoonmaaktips helemaal niet veel tijd.

Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy

Je kunt zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! Azijn is spotgoedkoop dus per saldo ben je veel voordeliger uit. Hier 16 simpele recepten.

Let op! Dit zijn de 8 grootste nadelen van wasverzachter

Hier alle nadelen van wasverzachter. Stap over op een beter alternatief. Zo bespaar je een geld en wordt je was op een milieuvriendelijke manier nog zachter!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN