Auto

De autoruiten schoonmaken, dit is de beste manier!

Niets is irritanter dan doffe autoruiten. Na een flinke storm lijkt het soms net of je in de Sahara bent geweest, en dan nog maar te zwijgen over de binnenkant van je ramen die door alle condens ook met grote regelmaat aan een poetsbeurt toe zijn. Doe nooit meer ingewikkeld met kranten en sprays; de oplossing is simpeler en veel minder arbeidsintensief!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
autoruiten schoonmaken

De autoruiten schoonmaken, wat heb je nodig?

Gebruik voor kleine raampjes een goede microvezeldoek en polijstdoek. Als je deze combinatie op de juiste manier gebruikt, zul je geen enkel vlekje of streepje op je autoruiten bespeuren en ben je in een zucht en een vloek klaar!

De duodoeken van Clean & Dry zijn supergoed! Dankzij de structuur van de doek hecht vuil zich optimaal aan de doek vast. De polijstdoek heeft een ruit-structuur en is ideaal om het glas streeploos droog te vegen.

Hoe maak je je autoruiten glanzend schoon?

Laat de trekker en de emmer maar in de kast. Je hoeft alleen de microvezeldoek nat te maken (zonder schoonmaakmiddel). Je poetst eerst de ruiten aan de binnenkant zodat de doek zo lang mogelijk schoon blijft.

Elke keer als je een raam hebt gepoetst, maak je het met de polijstdoek lichtjes droog (je hoeft niet door te boenen tot het kurkdroog is, het droogt vanzelf op) en op naar het volgende raam. Pak ook even de achteruitkijkspiegel mee en eventueel andere spiegeltjes.

Daarna doe je precies hetzelfde met de buitenkant van je auto. Mochten de ruiten erg vies zijn, dan spoel je tussendoor de microvezeldoek goed uit.

Pak ook even de buitenspiegels mee en klaar is Kees! Het is zo gepiept en je kunt het daarom ook zonder al te veel toestand elke week even herhalen indien nodig.

Bijkomend voordeel is dat deze ramenset ook zeer geschikt is voor kleinere ramen, voor spiegels, kookplaten, de ovendeur, kranen, de glazen douchewand; eigenlijk voor alles wat glanst!

Wil je ook graag zo’n ramenset bestellen? Bij Bol.com kost hij €17,25.

Succes ermee!

Meer lezen? Zie de volgende artikelen:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN