Auto

Insecten verwijderen van auto, hier 3 super snelle tips!

Leuk zo’n tochtje richting de kust of een ander zomers tripje op een zonnige dag. Maar zodra je uitstapt ben je even minder blij; tijdens de rit is jouw auto bespat met vettige overblijfselen van insecten. Zelfs de wasstraat kan er niet tegenop. Om de lak intact te houden moeten je die insecten snel verwijderen, met beleid! Hier 3 handige tips!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Waarom snel insecten verwijderen van auto?

Zit je auto helemaal onder de vlekjes, vleugeltjes en sprietjes, dan moet je zo snel mogelijk de restantjes van de insecten verwijderen! Net als vogelpoep hebben insecten een hoog zuurgehalte. Laat je die beestjes te lang op je auto zitten dan beschadigt de lak.

Vaak zijn de insecten door de zon ingedroogd en moeten ze daarom eerst los geweekt worden. Daar zijn 3 simpele methodes voor.


1. Met droogtrommeldoekjes insecten verwijderen van auto

In 33 verrassende, huishoudelijke tips met droogtrommeldoekjes vertel ik al dat je met droogtrommeldoekjes heel makkelijk insecten van je auto verwijdert. Ook teer krijg je makkelijk weg met deze methode.

Hoe?

 1. Vul een spuitflesje met warm water.
 2. Spuit het droogtrommeldoekje onder.
 3. Wrijf met het droogtrommeldoekje in cirkelvormige beweging over de dode insectjes op je auto.

Zodra al het vuil is verwijderd kun je de auto lekker schoonmaken of naar de wasstraat rijden. Wil je een snelle manier weten om je auto te wassen, lees dan: De auto wassen zonder sop en dat in 15 minuten!

2. Insecten van de auto halen met Dreft

Met een simpel sopje kun je ook makkelijk insecten verwijderen. Haal de emmer en een speciale insectenspons maar uit de kast. Het klusje is snel gepiept!

Hoe?

 1. Vul een emmer met heet water.
 2. Voeg een beetje Dreft toe.
 3. Dompel een insectenspons in het sopje.
 4. Boen de insectenresten met een cirkelvormige beweging van de auto.
 5. Spoel de auto schoon met een tuinslang.
 6. Wrijf de auto droog met een dikke microvezeldoek.

In 15 dingen die je perfect kunt schoonmaken met afwasmiddel kun je nog meer schoonmaaktips met afwasmiddel lezen.


3. Insecten verwijderen met een goede insectenverwijderaar

Je kunt ook de makkelijke weg kiezen en een goede insectenverwijderaar kopen. HG heeft een hele fijne spuitfles van 500 ml waar je een flinke tijd mee vooruit kan. Dankzij deze insectenverwijderaar weken insecten los waardoor je jouw auto weer snel schoon krijgt!

Hoe?

 1. Sproei de aangekoekte insecten flink onder met HG insectenverwijderaar.
 2. Laat het goedje een aantal minuten inwerken.
 3. Was ten slotte de auto.

Let op! Gebruik HG insectenverwijderaar niet in de volle zon, maar kies een plek in de schaduw. Wil je meer informatie over HG insectenverwijderaar, klik dan op onderstaande button.

Hoe voorkom je aangekoekte insecten op je auto?

Liever nog wil je voorkomen dat er insecten aan je auto blijven kleven. Dat scheelt je weer tijd aan insecten verwijderen. Hier 2 tips om te voorkomen dat jouw auto een insectenbegraafplaats wordt:

 • Behandel je je auto met goede autowax, dan zal het nog gemakkelijker zijn om de opgedroogde insecten van je auto te vegen. Ook zullen er op jouw auto minder vliegjes hun laatste adem uitblazen, omdat een goede autowax een vuilafstotende werking heeft.
 • Je kunt ook wat WD-40 op je motorkap spuiten. Zodra de insecten op je motorkap landen, glijden ze ervan af!


Insecten verwijderen: doe nooit dit!

Ten slotte een waarschuwing om te voorkomen dat je je auto beschadigt. Misschien denk je: ach ik weet nog een snellere manier om die dode beestjes van mijn mooie auto te krijgen! Vervolgens pak je er de hogedrukspuit bij.

Niet doen! De lak van je auto kan door een te sterke waterstraal beschadigen en dan ben je nog verder van huis. De insecten moeten met beleid verwijderd worden. Kies dus liever een van de drie bovenstaande methodes.

Is je auto nu vrij van dode insecten? Dan kun je weer met een gerust hart rondtoeren. Nu weet je hoe je de volgende keer razendsnel je auto schoon krijgt zonder de lak te beschadigen. Succes ermee!

Wil je meer informatie over HG insectenverwijderaar, klik dan hier.

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy

Je kunt zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! Azijn is spotgoedkoop dus per saldo ben je veel voordeliger uit. Hier 16 simpele recepten.

12 huishoudelijke cadeautjes onder de €15 die iedereen te gek vindt!

Zit je ook altijd zo te tobben wat je nu weer moet kopen voor die ene vriendin? Met deze hippe, huishoudelijke cadeautjes maak je iedereen blij!

Een gietijzeren pan schoonmaken, zo doen chef koks dat altijd

Een gietijzeren pan schoonmaken vraagt om een speciale aanpak. Wil je lang plezier hebben van je pan, volg dan dit stappenplan om de pan te reinigen.
product advies suus
Actueel

Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Grondig de wc schoonmaken alsof je ieder moment hoogstaand bezoek verwacht. Gelukkig kost dat met deze schoonmaaktips helemaal niet veel tijd.

Let op! Dit zijn de 8 grootste nadelen van wasverzachter

Hier alle nadelen van wasverzachter. Stap over op een beter alternatief. Zo bespaar je een geld en wordt je was op een milieuvriendelijke manier nog zachter!

Maak zelf schoonmaakmiddelen met baking soda, 17 recepten

Wil je geld besparen en milieuvriendelijk schoonmaken? Maak zelf schoonmaakmiddelen met baking soda met deze 18 unieke recepten. Begin vandaag nog!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN