Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Kleding vouwen of hangen? Zo blijft je kleding extra mooi!

kleding vouwen of hangen
kleding vouwen of hangen
Sta je ook weleens te twijfelen of je je nieuwe jurk moet ophangen of vouwen? En hoe zit dat dan met je truien? En shirts? Zit er een soort logica achter? Hier per kledingstuk een duidelijke uitleg waarom je bepaalde kleding beter kunt vouwen en andere beter kunt ophangen.

Linnen kleding vouwen of hangen?

Linnen heeft een hoop voordelen: linnen slijt minder snel dan bijvoorbeeld katoen. Linnen is lekker luchtig voor de zomer. En goed nieuws voor allergische mensen: linnen is ook nog eens hypoallergeen.

Maar wat kreukt linnen verschrikkelijk! Om die reden is linnen kleding vouwen not done! Hang linnen dus altijd op, maar wel eerst strijken en dan pas keurig over een haakje hangen. Gaat het om een linnen broek, dan heb je eigenlijk een kledinghanger met koker nodig. Anders zitten er uiteindelijk alsnog lelijke vouwen in je broekspijpen.

Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:03 pm

Dikke truien vouwen of ophangen?

Dikke truien kun je over het algemeen beter opvouwen. De praktische reden hiervan is dat één dikke trui gelijk staat aan zes dunne blousejes. Zonde van de ruimte dus! Daarnaast kan je trui als hij hangt door zijn gewicht iets uitrekken. En ten slotte kan het zomaar gebeuren dat je er met je kledinghanger in blijft haken waardoor je je trui beschadigt.

Zijden kleding vouwen of ophangen?

Zijden kleding kun je maar beter niet opvouwen. Dan komt je zijden jurkje er zodra je het wil aantrekken nogal verfrommeld uit. Hang het netjes aan een haakje, het liefst eentje met een antislip randje. Zo weet je zeker dat je jurkje aan het haakje blijft hangen.

strijkplankhoes kopen

T-shirts vouwen of ophangen?

Omdat de meeste T-shirts een beetje rekbaar zijn, kun je ze maar beter opvouwen. Hiermee voorkom je dat ze vervormen of uitrekken. Je kunt ze vouwen á la Marie Kondo, zodat je ze rechtop in een lade kunt leggen en je nooit een onderste van de stapel hoeft te trekken. Je kunt ook een kartonnetje of een kleding vouwplank gebruiken om ze netjes en snel op te vouwen.

Bio plastic
Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:02 pm

Jurken vouwen of ophangen?

Jurken die lichtgewicht zijn zou ik altijd ophangen. Zo blijven ze mooi en kreukloos. Om te voorkomen dat de jurk van het hangertje glijdt, kun je de bandjes gekruist over de hanger hangen. Gebreide jurken of zware jurken kun je beter oprollen. Zo zullen ze niet vervormen en ook niet kreukelen.

Kleding met versiersels vouwen of ophangen?

Heb je een mooie blouse of jurk met lovertjes of kralen? Dan kun je die beter vouwen. Deze kledingstukken zijn vaak zwaar waardoor ze vervormen wanneer je ze ophangt. Wil je je jurk met lovertjes extra beschermen? Wikkel het kledingstuk dan in vloeipapier, en berg het dan pas op in je kast.

Blouses vouwen of ophangen?

Blouses kun je beter ophangen, met het bovenste knoopje dicht om de vorm van de kaag intact te houden. Ook voor blouses geldt: gebruik een kledinghanger met antislip, zodat de blouse niet in een propje op de bodem van je kledingkast belandt.

Ten slotte: gebruik vooral je boerenverstand als je je kleding in je kast opbergt. Een korte broek kun je makkelijk vouwen en op een nette stapel in je kast leggen. En je sjaals kun je juist weer wel ophangen met behulp van bijvoorbeeld deze sjaalhanger. Doe je het goed, dan heb je langer plezier van je geliefde kledingcollectie, zonder dat het textiel vervormt of beschadigt. Succes!

strijken zonder strijkijzer tips

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel: