Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Top 5 milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor de badkamer

milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen badkamer
milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen badkamer
Wil je graag je badkamer schoonmaken zonder chemicaliën? Dan zijn er gelukkig genoeg producten die vriendelijk zijn voor het milieu en ook nog eens goed reinigen. Lees snel welke milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen hoog scoren.

5. Bio-D Badkamer Spray

Deze badkamerreiniger is te gebruiken op glas, keramiek, plexiglas, chroom en de meeste niet-porreuze oppervlakten. De spuitfles is gemaakt van 100% gerecycled plastic. De grondstoffen van het schoonmaakmiddel zijn natuurlijk verkregen en bevatten geen giftige chemicaliën. Bovendien is de reiniger hypoallergeen en biologisch afbreekbaar. Precies wat je van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen verwacht.

Schoonmaken met deze spray is heel simpel: je spuit het spul op het schoon te maken oppervlak, laat het kort intrekken en neemt het vervolgens af. Wil je ruiken dat je hebt schoongemaakt, dan is dit schoonmaakmiddel echter niet echt iets voor jou. Bio-D Badkamer Spray is namelijk zo goed als geurloos.

De beoordeling van dit product op biggreensmile zijn over het algemeen positief:
“Had gelezen dat de geur zo heerlijk zou zijn maar er is nauwelijks een geur te bekennen. Dat valt tegen. De spray spuit wel heel prettig en goed. De werking is goed.”
“Ik vind dit een goede spray, een waarvan je niet alles moet openzetten omdat je anders bijna geen adem krijgt van de geur.”

Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:13 pm

4. Delphis Eco Badkamer Reiniger

Deze spray is een van de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor de badkamer die een lage pH-waarde heeft. Daardoor voorkom je dat je overal kalk krijgt. Je kunt het spul zelfs veilig op rubber, plastic en metaal gebruiken. Dit schoonmaakmiddel is biologisch afbreekbaar, bevat geen giftige stoffen en is niet getest op dieren.

Hardnekkige aanslag krijg je er helaas niet mee weg, daar heb je een ander spuitbusje voor nodig. Je kunt er wel aanslag mee voorkomen. Ook voor dit middel geldt weer: even alles lekker inspuiten, in laten trekken en vervolgens afnemen.

De beoordelingen op biggreensmile:
“Reinigt grondig wasbak en tegels. Aanbrengen op vochtige doek en naspoelen. Voordelig in gebruik!”
“Gewoon goed product, maakt goed schoon. Voor hardnekkige kalkaanslag echter niet voldoende.”

Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:12 pm

3. Ecozone badkamer- en kalkreiniger

Ook deze ecozone reiniger is een van de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die niet getest is op dieren. Bovendien is het spul biologisch afbreekbaar. Het is een goed product voor een badkamer die niet erg vervuild is. Verder is het gewoon een kwestie van spuiten, 5 minuten in laten trekken en afnemen met een doek of spons.

Alhoewel Ecozone claimt dat de krachtige, op planten gebaseerde oplossing makkelijk kalk verwijdert, is dat helaas niet helemaal het geval. Heb je veel kalkaanslag dan zal je naar een krachtiger schoonmaakmiddel moeten grijpen.

Dit zeggen de kopers op biggreensmile:
“Hiermee krijg ik een beetje van de kalkaanslag op de muren van de inloopdouche eindelijk weg. Nog geen 100%-oplossing maar toch al blij mee.”
“Maakt prima schoon. Ik ben blij dat het geen sterke geur heeft. Ruikt natuurlijk en fris.”

Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:12 pm

2. Ecover badkamerreiniger

De badkamerreiniger van Ecover is beschikbaar in 5 verschillende geuren. De ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar en verwijderen zeepresten en kalkaanslag. Is de kalk hardnekkig dan kun je beter de kalkreiniger van Ecover gebruiken. 

De flessen zijn gemaakt van 100% gebruikte en gerecyclede plastics. En het gebruik is simpel: je verstuift het oppervlak en hoe viezer het is, hoe langer je het spul laat intrekken. Ten slotte spoel je het grondig na met water.

De kopers op biggreensmile:
‘Lekker fris geurend en maakt goed schoon.’
‘Fijne spray, er zit alleen niet veel in als je de badkamer grondig aan wilt pakken.’


Let op! Dit product is niet geschikt voor marmer en andere kalksteensoorten.

Ecover Badkamerreiniger Spray 96161
Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:29 pm

1. Method Badkamerreiniger Spray

De Method Badkamerreiniger Spray komt het beste uit de test en is ook weer een van die milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die ontzettend lekker ruikt: een combinatie van munt en eucalyptus. Dit plantaardig schoonmaakmiddel verwijdert zeepresten, kalkaanslag en hardnekkige vlekken. En dat zonder keihard te werken. Er zijn uitzonderingen, ik weet het.

Ook hiervoor geldt: even alles onderspuiten en afvegen met een schone doek. Makkelijker kan niet. Wil je je douche graag schoon houden, dan kun je Method Douche Spray gebruiken. Je sprayt dan na het douchen alles lekker onder en je hoeft verder niet af te spoelen. Zo voorkom je dat er kalk in je douche komt.

De vele reviews op biggreensmile zijn erg lovend:
‘Zoals al de producten van method, zeer goed en ruiken heerlijk. Deze badkamerreiniger werkt wel heel goed, ook bij kalkaanslag, even laten inwerken en is weer streeploos schoon. Zuinig in gebruik en makkelijk te verdelen. Ook deze is een blijvertje!’
‘Werkt snel, goed en ruikt lekker!’

Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:12 pm

Ten slotte kun je er ook nog voor kiezen om heel voordelig zelf milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor de badkamer te maken. Hier kun je meer over lezen in Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy en Maak zelf schoonmaakmiddelen met baking soda, 17 recepten. Meer uitleg over milieuvriendelijk schoonmaken vind je op milieu centraal.

Succes met poetsen!

badkamer met baking soda schoonmaken

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

douchegordijn schoonmaken
Makkie!
beste groene aanslagreiniger
Getest door Suus