Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn, deze 5 tips wil je weten

natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn
natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn
Heb je een fles schoonmaakazijn in huis, dan kun je heel veel dingen lekker schoon krijgen. Gebruik je natuurlijk schoonmaakazijn van Vintastic dan ben je ook nog eens duurzaam bezig. Vintastic heeft een eigen brouwerij waar de schoonmaakazijn gemaakt wordt. Vintastic is vriendelijk voor het milieu en voor jouw portemonnee.

Natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn

Natuurlijk schoonmaakazijn van Vintastic is duurzaam. Niet alleen het schoonmaakmiddel zelf, maar ook de verpakkingen. Zowel de verpakkingen als de flessen zijn recyclebaar. Het voordeel van schoonmaakazijn is dat het krachtiger is dan witte azijn. Schoonmaakazijn heeft een hogere zuurgraad. Je kunt het daarom niet consumeren, maar het is wel ideaal voor het huishouden.

Natuurlijk schoonmaakazijn van Vintastic is net zo krachtig als gewone schoonmaakazijn. Maar dan milieuvriendelijk. Het heeft namelijk een natuurlijke oorsprong, waarbij gewone schoonmaakazijn een restproduct is van fossiele brandstof. Lees snel wat je allemaal kunt schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn en ga erna lekker aan de slag.

Leer schoonmaken met azijn

Heb je een leren bank of stoel? Of iets anders van leer? Dan kun je die heel makkelijk schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn. Wil je liever niet dat je leren bank naar azijn ruikt gebruik dan natuurlijk schoonmaakazijn lavendel. Ideaal toch?!

Zo doe je dat

Om je leren bank schoon te maken moet je hem eerst goed zuigen met een smalle zuigmond. Daarna vul je een teiltje met een deel water en een deel natuurlijk schoonmaakazijn. Je dompelt een microvezeldoek onder in het azijnwater. Wring de doek goed uit en neem je bank af. Poets ook meteen vieze vlekken weg. Ten slotte droog je de bank met een theedoek. Zo simpel is het!

rvs schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn

Wist je dat je roestvrijstaal heel mooi kunt laten glimmen met natuurlijk schoonmaakazijn? Je bent dan een stuk goedkoper uit dan als je een kant-en-klare roestvrijstaalreiniger koopt. Na de behandeling staat je rvs-koffiemachine te stralen op je aanrecht. Dat ziet er een stuk frisser uit.

Zo doe je dat

Je vult een spuitflesje met een kopje water en een kopje natuurlijk schoonmaakazijn. Je schudt het spuitflesje en spuit het royaal op het roestvrijstaal. Veeg vervolgens het rvs af met een microvezeldoek. Ga door tot het roestvrijstaal droog is. Voor het beste resultaat veeg je in de richting van de nerf mee.

Om je rvs langer mooi te houden kun je wat olijfolie op een droge doek druppelen en dit uitsmeren op je apparaat. Zo is je roestvrijstaal voorlopig beschermd tegen vingerafdrukken.

keuken schoonmaken met azijn

Houten kozijnen schoonmaken

Heb je houten kozijnen dan is onderhoud heel belangrijk. Door verschillende weersomstandigheden heeft hout het zo nu en dan zwaar te verduren. Het hout kun je heel makkelijk schoonmaken met een sopje van afwasmiddel en een schone doek. Maar wat als er schimmel op je kozijnen zit?

Zo doe je dat

Om de schimmel van je houten kozijnen te verwijderen kun je het beste natuurlijk schoonmaakazijn gebruiken. Je mengt 4 delen water met 1 deel natuurlijk schoonmaakazijn. Je dompelt een doekje onder in het azijnwater en legt het doekje op de plek waar schimmel zit. Laat het 15 minuten intrekken. Ten slotte veeg je met een andere doek de schimmelvlekjes weg.

verwijderen van schimmel-

Laminaat schoonmaken met azijn

Mensen klagen vaak dat ze na het dweilen strepen op hun laminaatvloer hebben. Gelukkig is daar een gouden truc voor waardoor je nooit meer vlekken of strepen ziet. Je raadt het nooit! Je kunt hier perfect natuurlijk schoonmaakazijn voor gebruiken. Wil je een fris luchtje verspreiden, gebruik dan natuurlijk schoonmaakazijn citrus.

Zo doe je dat

Het is heel simpel: je giet een kopje azijn en een half kopje water in een spuitflesje. Schud de fles even goed, spuit de zelfgemaakte laminaatreiniger rechtstreeks op de microvezeldweil en boen de vloer. Welke dweil je het beste kunt gebruiken kun je hier lezen.

Ramen reinigen met schoonmaakazijn

Je kunt je ramen lappen met een sopje van spiritus of afwasmiddel… Maar ook met natuurlijk schoonmaakazijn. Het grote voordeel is dat schoonmaakazijn je ramen ontvet. Je ramen zullen na het wassen extra mooi glanzen. En je hebt maar een klein beetje natuurlijk schoonmaakazijn nodig.

Zo doe je dat

Je vult een emmer met warm water en doet er een klein plonsje natuurlijk schoonmaakazijn bij. Nu kun je aan de slag met spons en trekker. Je weet hoe het werkt. Als je geen zin hebt om met een emmer te sjouwen dan kun je natuurlijk ook een plantenspuit vullen met water en een klein scheutje natuurlijk schoonmaakazijn erbij. Lekker makkelijk!

Lees ook: 10 gouden tips voor streeploos ramen wassen

Ten slotte

Er zijn maar weinig schoonmaakmiddelen waarmee je zoveel uiteenlopende schoonmaakklusjes kunt doen. Alle reden om een fles schoonmaakazijn in huis te hebben staan. Koop je er eentje van Vintastic dan weet je zeker dat het geen schade toebrengt aan het milieu. Succes met poetsen!

badkamer schoonmaken met azijn

Voor meer informatie over de natuurlijke schoonmaakproducten van Vintastic, klik op onderstaande button.

natuurlijk schoonmaakazijn Vintastic

Natuurlijk schoonmaakazijn

Milieuvriendelijk

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

badkamer schoonmaken met azijn
#cleanerbynature
zelf schoonmaakmiddel maken
DIY