Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Rooklucht uit auto verwijderen met deze 7 gratis tips

rooklucht uit auto
rooklucht uit auto
Misschien heb je een tweedehands auto gekocht. Je bent zo blij als een kind. Maar er hangt wel een vieze rooklucht. Misschien rook je wel zelf en ben je van plan om te stoppen. Of om niet meer in de auto te roken. Ook dan wil je graag van de rooklucht af. Met deze 7 effectieve tips gaat dat zeker lukken.

Rooklucht uit auto verwijderen

Allereerst is het belangrijk om alles wat met sigaretten te maken heeft uit je auto te verwijderen. Denk aan lege pakjes sigaretten, plukjes tabak en as. De asbakken kun je het beste los halen (indien mogelijk), legen, schoonspoelen en inspuiten met een desinfectiemiddel. Laat de asbakken buiten aan de lucht drogen en ga verder met de volgende stap.

De auto grondig stofzuigen

De auto moet grondig gezogen worden. Inclusief alle hoekjes en gaatjes. Gebruik hiervoor een smaller opzetstuk. Vergeet ook niet de bekleding goed te zuigen. En neem de naden mee. De vloermatten haal je eruit zodat je eronder ook kan stofzuigen. De matten zelf leg je buiten om te zuigen en een flinke tijd te laten luchten.

De binnenkant van de auto reinigen

Nu ga je de rest van het interieur van je auto schoonmaken. Dus het stuur, het dashboard, de handrem… alles wat niet gestoffeerd is. Je kunt een sopje maken met azijn, maar je kunt ook een speciaal middel gebruiken. 

Wat echt topspul is om de rooklucht te elimineren is: ProBiotec® Tabak Geurverwijderaar. Je spuit alle harde oppervlakken onder en laat het spul drogen aan de lucht. Deze behandeling kun je zo vaak herhalen als nodig is.

Op bol.com zijn de reviews over ProBiotec® Tabak Geurverwijderaar erg lovend:
“Als er gerookt is bij mij in huis, ga ik de kamer rond met deze spray. De geur verdwijnt en alles ruikt weer fris. Alsof er niet gerookt is.”
“Gebruik het product in de auto. Zodra er gerookt is, spray ik de auto ermee in en de geur verdwijnt helemaal. Er blijft een aangename geur achter. Je merkt niet dat er in de auto gerookt is. Top product”

Wil je meer informatie over dit product? Klik dan op onderstaande button.

Ecologisch en bioactief
Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:11 pm

Rooklucht uit auto verwijderen door de ramen te poetsen

Ook op de binnenkant van de ramen slaat het rook neer waardoor daar een nicotinelucht achterblijft. Vergeet dus ook niet de ramen en spiegels te poetsen. Hoe je dat het beste doet kun je lezen in: De autoruiten schoonmaken, dit is de beste manier!

rooklucht uit auto verwijderen

Rooklucht uit bekleding verwijderen

De grootste uitdaging is om de rooklucht uit de autobekleding te krijgen. Die is de grootste boosdoener van de stank, als je de sigaret zelf niet meetelt. Er zijn twee handige manieren om dat voor elkaar te krijgen.

Je kunt rooklucht uit auto verwijderen met een stoomreiniger. Die van Black+Decker is erg goed, die kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Je kunt er ook een huren, bijvoorbeeld bij Praxis. Nadat je de bekleding hebt gestoomd, strooi je er flink wat baking soda overheen. De baking soda laat je gerust een etmaal liggen, zodat al het vocht wordt geabsorbeerd.

Een andere manier is om een anti-rook spray te gebruiken. Die van No Odeur Rook Fris kun je voor de bekleding gebruiken en is zeer effectief. Het spul is milieuvriendelijk en daardoor kun je de boel lekker veilig onderspuiten. Om het vocht erna te absorberen geldt ook: strooi er flink wat baking soda overheen en zuig die na een etmaal weer op.

Hier enkele enthousiaste reacties op bol.com over NO odeur Rook Fris:
“Het werkt echt! In de auto gebruik ik het nu, en je ruikt werkelijk niets meer.”
“Werkt zeer goed tegen tabaksgeur.”
“Rook is volledig verdwenen.”

Wil je meer informatie over dit product? Klik dan op onderstaande button.

Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:11 pm

Rooklucht uit plafondbekleding verwijderen

Omdat rook opstijgt, zal de plafondbekleding ook flink stinken naar tabak. Ook hiervoor kun je een stoomreiniger gebruiken of de No Odeur Rook Fris. Neem na deze behandeling de plafondbekleding goed af met een droge microvezeldoek en laat het aan de lucht drogen met de ramen van je auto lekker open.

auto wassen zonder sop

Rooklucht uit auto verwijderen door het luchtfilter te vervangen

Heb je nog nooit het luchtfilter vervangen of schoongemaakt? Dan zal je versteld staan van de viezigheid en stank die daarin worden vastgehouden. Voor de meeste automodellen heb je geen gereedschap nodig om bij het filter te kunnen komen. Lukt het niet, dan is het handig om de handleiding van je auto erbij te pakken of op Wikihow te kijken, daar wordt uitgelegd hoe je dat het beste aanpakt.

Dat is het, geniet nu lekker van een ritje zonder stank. Je zult blij zijn dat je de moeite hebt genomen om de rooklucht te elimineren. Succes!

insecten verwijderen van auto

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

insecten verwijderen van auto
Auto pech
beslagen autoruiten
Condensvrij