Huisdieren

Snel kattenpis geur verwijderen, zo doe je dat!

Bijna alle kattenbezitters hebben er weleens mee te maken: je kat plast niet altijd netjes in de kattenbak en ongelukjes gebeuren meestal op de meest rampzalige plekken; op je bed of op de bank. Hoe maak je je mooie bank schoon en hoe zorg je ervoor dat die penetrante lucht wordt geneutraliseerd zodat je weer veilig door je neus kunt ademen?
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
kattenpis geur verwijderen

Waarom plast de kat niet in de kattenbak?

Je kat heeft op de bank geplast of op een andere rampzalige plek. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk de kattenpis geur verwijderen. Je hele huis stinkt naar ammonia! Waarom plast de kat niet gewoon in de kattenbak? Dit kan verschillende redenen hebben.

 • Je kat is ziek
 • De kattenbak is niet schoon
 • De kat heeft stress of is ontevreden over iets
 • De kat is aan het sproeien en bakent zijn territorium af

Kattenpis geur verwijderen, hoe begin je?

Grijp zo snel mogelijk in. Leg keukenpapier op de vochtige plek en dep net zo lang (met elke keer weer een nieuw velletje keukenpapier) tot de meeste urine is geabsorbeerd. Let op: hoe langer de kattenpis op de stof blijft zitten, hoe hardnekkiger de geur.

Hoe zorg je ervoor dat de kattenpis uit de bank verdwijnt?

Nu strooi je een flinke laag Baking Soda op de kattenpis en die laat je lekker een paar uur liggen zodat de laatste restjes vocht worden opgenomen door het poeder. Baking Soda is hier zeer geschikt voor vanwege zijn absorberend vermogen. Na een aantal uur kun je de Baking Soda gewoon weer opzuigen.

Kattenpis geur verwijderen, zo doe je dat!

Het is heel belangrijk om het textiel met de kattenpis grondig te reinigen! Er hoeft maar een klein zweempje achter te blijven of de kat zal zijn lading weer op dezelfde plek lozen. Dit moet je dus zien te voorkomen.

Kattenpis geur verwijderen doe je met een goede enzymreiniger. Die van UF2000 4Pets vind ik verreweg de beste enzymreiniger om van de urinestank af te komen.

Met behulp van plantaardige enzymen wordt de stank geëlimineerd en UF2000 4Pets is bovendien biologisch afbreekbaar. Het product is ook geschikt om de stank van hondenplas of urine van andere huisdieren te elimineren en je kunt het gebruiken voor beton, steen, houten vloeren, laminaat en alle soorten gestoffeerde meubels.

Hoe gebruik je urine verwijderaar UF2000 4Pets?

UF2000 4Pets is heel simpel in gebruik:

 • Spray de urineplek in met het middel
 • Laat het middel op natuurlijke wijze drogen

Meer hoef je niet te doen. Bij een extreme urineplek moet je na het sprayen de plek afdekken met plastic zodat het spul nog beter intrekt.

Help! Mijn kat heeft op mijn kleding geplast, wat nu?

Mocht de kat op een kledingstuk (of tegen de gordijnen aan) hebben geplast of gesproeid, dan is het belangrijk om het textiel zo snel mogelijk in de machine te gooien. In plaats van wasmiddel kun je dan het beste een schep Baking Soda aan het wasmiddelbakje toevoegen, Baking Soda absorbeert perfect de pittige urinestank.

Hoe voorkom je dat je kat sproeit of plast?

Er zijn meerdere oorzaken waarom je kat sproeit of plast, dus ook meerdere oplossingen om het tegen te gaan.

 • Heb je twee of meer katten: zorg er dan voor dat er per kat een kattenbak aanwezig is
 • Schep de kattenbak iedere dag schoon
 • Zet de kattenbak niet naast het eten en drinken van de kat
 • Controleer of je kat gezond is, ga bij twijfel naar de dierenarts
 • Bij katers kan het sproeien worden gestopt door de kat te laten helpen
 • Maak de plekken waar de kat gesproeid of geplast heeft grondig schoon
 • Zorg ervoor dat de kat zo min mogelijk stress ervaart, creëer een plek voor de kat waar hij zich kan terugtrekken bijvoorbeeld

Tja, met huisdieren in huis heb je niet alleen de lusten, maar ook de lasten. Gelukkig is ook die afschuwelijke stank van urine in de kiem te smoren en kun je weer genieten van een fris huisje! Succes ermee!

Lees ook: Een gouden truc om dierenharen uit je kleding te verwijderen

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN