Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Hoe je stuifmeel uit kleding krijgt in 8 stappen

stuifmeel uit kleding verwijderen
stuifmeel uit kleding verwijderen
Eerst was je blij met je prachtige bos lelies of tulpen… nu vervloek je ze. Terwijl je erlangs liep hebben ze een lelijke stuifmeelvlek op je mouw achtergelaten. Meteen een aantal waarschuwingen: raak de vlek niet aan! Probeer het er ook niet af te borstelen. Probeer het ook niet weg te spoelen met water. Hoe krijg je stuifmeel dan wel uit je kleding?

Stuifmeel uit kleding verwijderen

Je mag de stuifmeel dus niet aanraken en je wilt ook voorkomen dat er stuifmeel op andere delen van je kleding terecht komt. Trek daarom heel voorzichtig het kledingstuk uit. Het liefst op een plek waar je geen ander textiel kunt beschadigen, zoals de bank bijvoorbeeld. Het toilet is een handige plek om met beleid je trui of shirt uit te trekken. Nu kan het echte werk beginnen.

Zo verwijder je stuifmeel uit kleding

1. Schud het stuifmeel eraf

Neem het kledingstuk mee naar buiten en schudt zoveel mogelijk stuifmeel eraf. Doe dit niet in je mooiste kleding want voordat je het weet komt daar ook weer stuifmeel op.

2. Verwijder restantjes stuifmeel met duct tap

Leg het kledingstuk op het aanrecht of op tafel, uiteraard met de vlek naar boven toe. Wikkel een stukje duct tape om je vinger, met de plakzijde naar buiten toe. Druk je vinger voorzichtig op de stuifmeelvlek en herhaal dit een aantal keer. Hoe meer stuifmeel je verwijdert, hoe groter de kans dat de vlek volledig verdwijnt.Heb je geen duct tape in huis? Geen paniek! Je kunt ook met het smalste opzetstuk van de stofzuiger het stuifmeel uit kleding zuigen.

3.De vlek spoelen en inweken

Nu mag de vlek uitgespoeld worden met koud water. Laat het water door de achterkant van de stof stromen zodat het stuifmeel via dezelfde weg het textiel verlaat. Vul vervolgens een teiltje met koud water en laat je kledingstuk 30 minuten weken.

4. Nogmaals de stuifmeel uit kleding spoelen

Spoel de vlek nogmaals vanaf de achterkant van het textiel met koud water. Hoe langer je spoelt, hoe meer stuifmeel er uit je kledingstuk zal verdwijnen.

5. Vlekken verwijderaar gebruiken

Om nog meer stuifmeel uit kleding te krijgen ga je nu een vlekkenverwijderaar gebruiken. Bijvoorbeeld Dr. Beckmann Vlekkenduivel die speciaal is ontwikkeld voor natuur en cosmetica, waaronder dus stuifmeel. De behandeling en het intrekken van dit middel kost je 15 minuten.

6. Het kledingstuk wassen

Was het kledingstuk volgens wasvoorschrift. Hoe heter hoe beter, maar het moet niet zijn dat je je kledingstuk straks aan je kind of kleinkind moet doorgeven.

7. Hang het kledingstuk aan de waslijn

Hang het kledingstuk aan de waslijn. Is je kledingstuk droog, check dan of de vlek echt verdwenen is. Zie je toch nog iets van de vlek, herhaal dan bovenstaande stappen. 

Bonustip

Schijnt het zonnetje, maak daar dan gebruik van. Zie je toch nog een beetje stuifmeel? Hang het kledingstuk dan twee volle dagen in de zon. De zon is een perfecte stuifmeelverwijderaar. Hierna kun je eventueel bovenstaande stappen nogmaals herhalen.

stuifmeel uit kleding stuifmeeldraden knippen

Voorkomen dat je stuifmeel op kleding krijgt

Wil je voortaan voorkomen dat je stuifmeel op je mooie trui krijgt? Dan is daar een hele simpele truc voor: knip in het vervolg de meeldraden uit je mooie bos lelies of tulpen voordat je ze in de vaas zet. Doe dit wel heel voorzichtig, anders moet je weer bovenstaande stappen herhalen!

Had ik gezegd dat het makkelijk was? Nee, het is even een gedoetje, maar beter dat dan een geruïneerd kledingstuk, toch? Succes ermee?

Wil je meer informatie over Dr. Beckmann Vlekkenduivel klik dan op onderstaande button.

Natuur & cosmetica 50 ml
Laatst bijgewerkt op: augustus 12, 2022 - 12:10 am

Heb je nog andere vlekken die je wilt verwijderen, zoals zweetvlekken, koffievlekken, vetvlekken en nog veel meer, kijk dan op mijn vlekkenpagina.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

bloemen verzorgen
Daar fleur je van op!
kamerplanten schoonmaken
Plant-aardig!