Vloeren

Dit zijn de 10 beste robotstofzuigers uit 2020

Welke robotstofzuiger moet je nemen? Hier alle voor- en nadelen van de top 10 beste robotstofzuigers uit 2020. Een robotstofzuiger aanschaffen is een investering die je weloverwogen doet en daarom is het handig als je precies weet wat je kunt verwachten zodat jouw nieuwe robotvriend het werk uit handen neemt waar je anders dagelijks tegenop ziet.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
beste robotstofzuigers 2020
beste robotstofzuiger nummer 10 Dirt Devil

Pluspunten van de Dirt Devil Fusion M611

In de lagere prijsklasse is de Dirt Devil Fusion M611 een hele goede keuze. Net als de duurdere robotstofzuigers keert deze Dirt Devil terug naar het basisstation om zichzelf weer op te laden als hij klaar is het zuigen en maakt hij weinig lawaai waardoor je hem ook prima ‘s nachts kunt aanzetten zonder dat je er wakker van schrikt. Ook herkent deze stofzuiger afgronden en is hij geschikt voor alle vloertypen.

Minpunten van de Dirt Devil Fusion M611

Deze robotstofzuiger stofzuigt wat korter dan de dure exemplaren en opladen doet hij juist heel lang, dat laatste maakt deze stofzuiger qua energiekosten wel prijzig.

Omdat de stofzuiger geen navigatiemethode heeft, maakt hij de vloer volgens een willekeurige route schoon, daardoor slaat hij nog wel eens wat haren en kruimeltjes over.

Heb je een tapijt in je kamer liggen dan is deze robotstofzuiger niet geschikt, de maximale drempelhoogte is 1 centimeter dus voor deze robotstofzuiger is een tapijt hetzelfde als een muur.

De Dirt Devil Fusion M611 beschikt niet over een hepa luchtfilter, de stofzuiger is niet te bedienen met een app en heeft geen anti-vastloopsysteem; wees dus alert op rondslingerende snoertjes!

Conclusie

Ben je niet al te kritisch dan is de Dirt Devil Fusion M611 een prima robotstofzuiger voor een niet al te grote woonkamer, voor een grotere woonkamer stofzuigt hij te kort en is het opvangbakje te klein.

De Dirt Devil Fusion M611 is verkrijgbaar bij bol.com

beste robotstofzuiger 2020 nummer 9 iRobot Roomba 606

Pluspunten van de iRobot Roomba 606

De iRobot Roomba 606 is een van de eenvoudigste robotostofzuigers van iRobot. Toch stofzuigt hij systematisch je vloer schoon, beschikt hij over een vuildetectie om vieze gebieden extra schoon te maken en vlak voordat de accu leeg is rijdt hij zelf terug naar het laadstation.

Deze robotstofzuiger is in tegenstelling tot de duurdere iRobots niet te bedienen via een app, maar hij herkent wel afgronden, is geschikt voor alle vloertype en heeft een anti-vastloopsysteem waardoor je gerust een snoertje kan laten rondslingeren.

Dankzij zijn maximale drempelhoogte van 2 centimeter kan hij een vloerkleed meepakken tijdens het zuigen en kan hij ook met gemak drempeltjes over.

Minpunten van de iRobot Roomba 606

Stofzuigen doet deze iRobot net zo lang als nummer 1, maar het opladen doet hij sneller, alhoewel 3 uur opladen nog steeds aan de lange kant is.

De iRobot Roomba 606 is wel een beetje groot waardoor hij wat lastiger in hoekjes komt. Ondanks de drie keer grotere stofreservoir dan nummer 10 is 0,6 liter voor een stofbak nog steeds niet bijzonder groot.

Conclusie

Zoek je een robotstofzuiger zonder poespas en heb je een niet al te grote woonkamer dan is de iRobot Roomba 606 een prima keuze.


Hoeveel de iRobot Roomba 606 kost kun je in onderstaande overzicht zien.

Bol.com

€ 213,78

Mediamarkt

€ 217

BCC

€ 217

Expert

€ 217

Amazon

€ 199,95

beste robotstofzuiger 2020 nummer 8 Eufy Robovac

Pluspunten van de Eufy RoboVac 11S

De Eufy RoboVac 11S zuigt 40 minuten langer dan nummer 9 en nummer 10 waardoor deze robotstofzuiger geschikter is voor een wat grotere ruimte. Wel is het opvangbakje net zo groot als nummer 9, dus als de vloer erg bevuilt is met haren en zand dan is het raadzaam om tussendoor het reservoir te legen.

Minpunten van de Eufy RoboVac 11S

Deze robotstofzuiger zuigt zonder vaste route waardoor ook deze stofzuiger nog eens een hoekje overslaat. Wel keert hij ook keurig terug naar het basisstation als de accu bijna leeg is.

Dankzij de ingebouwde infraroodsensor ontwijkt de Eufy RoboVac 11S obstakels en herkent hij ook afgronden waardoor hij niet van de trap tuimelt. Ondanks deze infraroodsensor moet je bij deze stofzuiger wel snoertjes en schoenen met veters van de vloer halen want anders raakt het hele handeltje verstrikt in het apparaat.

Conclusie

De Eufy RoboVac 11S is niet zo geavanceerd als onderstaande exemplaren, maar voor de prijs is het een hele fijne hulp in de huishouding, bovendien is deze stofzuiger behoorlijk snel opgeladen, wat weer scheelt in stroomkosten.

In onderstaand overzichtje kun je zien voor welke prijs je de Eufy RoboVac 11S kunt aanschaffen.

Bol.com

€ 189

Amazon

€ 199

beste robotstofzuiger 2020 neato botvac D4

Pluspunten van de Neato Botvac D4 Connected

De Neato Botvac D4 Connected is wat duurder dan bovenstaande robotstofzuigers maar hij kan over iets hogere drempels dan nummer 6. De maximale drempelhoogte is 1,5 centimeter.

De stofbak is met zijn 0,7 liter ook ietsje groter en deze robotstofzuiger is bovendien te bedienen met een app waarmee je een virtuele muur kunt bouwen zodat de Neato Botvac D4 Connected precies weet waar hij wel of niet moet komen.

De Neato Botvac D4 Connected pakt niet al te dikke kleden en tapijten gewoon mee, beschikt over een afgronddetectie en loopt niet vast op kabels, altijd fijn om te weten als je pubers in huis hebt die overal snoertjes laten rondslingeren.

De D-vorm van deze robotstofzuiger zorgt ervoor dat hij goed in hoekjes komt en voor een gemiddelde woonkamer is deze stofzuiger zeker geschikt.

Minpunten van de Neato Botvac D4 Connected

Natuurlijk heeft deze robotstofzuiger ook wat minpuntjes: de Botvac D4 Connected is weliswaar geschikt voor huisdieren maar in de ruiperiode slaat hij nog wel eens wat plukjes haar over. Ook raakt hij nog weleens de weg kwijt, ondanks de handige app waarin je een vloerplan kunt instellen.

Conclusie

De consumentenbond bestempelde deze robotstofzuiger in 2019 tot beste koop en als beste test. Nu is het model alweer een beetje verouderd, maar het blijft een goede investering als je een solide robotstofzuiger zoekt die wat meer te bieden heeft dan een basic exemplaar.

Wil je weten hoeveel deze robotstofzuiger kost? Zie hieronder de prijzen.

Bol.com

€ 289

Mediamarkt

€ 289

BCC

€ 469

beste robotstofzuiger 2020 nummer 6 neato botvac D7

Pluspunten van de Neato Botvac D7 Connected

De Neato Botvac D7 Connected kan maar liefst 2 uur lang zuigen, dat is net zo lang als nummer 1 van deze lijst. Hij is dus wel iets duurder dan nummer 5, maar houdt het dan ook langer vol. Ook kan hij over drempels van 2 centimeter heen, dus pakt hij ook tapijten of kleden mee.

Deze robotstofzuiger is te bedienen met een app. Met de app kun je het schoonmaakgebied instellen, je kunt terug zien waar hij allemaal is geweest en je kunt aangeven waar hij niet mag rijden.

Op kieskeurig.nl was deze robotstofzuiger in 2019 Best reviewed. Voor deze prijs heeft hij ook best veel te bieden, naast bovengenoemde voordelen maakt hij vanwege zijn vorm ook nog eens goed de hoekjes schoon, beschikt hij over afgronddetectie en loopt hij niet vast op snoeren en kabels.

Minpunten van de Neato Botvac D7 Connected

De oplaadtijd is wel een beetje lang en een ander nadeel kan zijn dat de zones die je kunt aangeven in de app alleen rechthoekig zijn. Heb je een L-vormige woonkamer dan pakt de Neato Botvac D7 Connected de hoek helaas niet mee. Daarnaast is deze robotstofzuiger compatibel met Google Assistent, echter werkt dit alleen in het Engels.

Conclusie

Zoek je een wat luxere robotstofzuiger die de hoekjes goed meepakt en heb je een ruime woonkamer, dan is deze stofzuiger een mooie aanwinst die ook nog eens een beetje betaalbaar is.

De prijzen van dit model variëren enorm. Mocht je overwegen om deze robotstofzuiger aan te schaffen, let dan goed op waar je dat doet!

Bol.com

€ 359

Amazon

€ 359

Coolblue

€ 359

Expert

€ 709,99

beste robotstofzuiger 2020 nummer 5 iRobot Roomba

Pluspunten van de iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is alweer geavanceerder dan de iRobot van nummer 9. Zo hervat hij na het laden bijvoorbeeld zijn werkzaamheden en gaat hij net zo lang door tot de hele woonkamer schoon is. Daarom is deze alweer beter geschikt voor grotere ruimtes. Het zuigproces bij een grotere kamer vraagt wel een beetje geduld want de oplaadtijd is 3 uur!

Deze robotstofzuiger gaat net als nummer 6 over drempels van 2 centimeter waardoor een tapijt geen probleem vormt, tenzij dat hoogpolig is. Ook is hij te bedienen met een app en kun je hem waar je ook bent programmeren en starten.

De iRobot Roomba 960 loopt niet vast op kabels, stort vanwege zijn sensoren niet van trappen af en omdat hij best plat is kan hij onder de meeste meubels komen zodat daar geen stofophopingen ontstaan.

Minpunten van de iRobot Roomba 960

Minpuntje is dat hij de kleinere hoekjes niet goed meepakt en dat het reservoir nog steeds niet echt groot is. Heb je drie honden dan doe je er verstandig aan om tussendoor de stofbak te legen.

Conclusie

Zoek je een iets geavanceerder model en heb je een leuk bedrag te besteden dan is deze robotstofzuiger straks je beste vriend die zeer geschikt is voor een wat grotere ruimte.

De prijs die voor iRobot Roomba 960 gevraagd wordt variëren enigszins, dus check goed waar je hem aanschaft, het kan zoals je hieronder kunt zien zomaar enkele tientjes schelen.

Amazon

€ 454,99

Bol.com

€ 473

Coolblue

€ 529

beste robotstofzuiger 2020 nummer 4 AEG

Pluspunten van de AEG RX8-1-4SWN

De AEG RX8-1-4SWN is voor meerdere dagen vooruit te plannen met behulp van de app. Superhandig als je weet dat iedereen doordeweeks op een bepaald tijdstip uit huis is.

Vanwege zijn bijzondere vorm kan deze robotstofzuiger goed in de hoekjes komen, iets wat met de ronde varianten minder goed lukt. Hij slaat dan ook geen plek over, tenzij je een grote woonkamer hebt, met zijn zuigtijd van 60 minuten is deze robotstofzuiger minder geschikt.

Heb je wat hogere drempels of kleden liggen, goed nieuws: de AEG RX8-1-4SWN kan over drempels van 2,2 centimeter.

Het stofreservoir van deze robotstofzuiger is net als nummer 6 en 7 iets ruimer dan de goedkopere modellen: 0,7 liter.

Minpunten van de AEG RX8-1-4SWN

Klein nadeel van de AEG RX8-1-4SWN is dat hij best veel lawaai maakt, gelukkig heeft hij een eco-stand en dan valt de herrie reuze mee!

Conclusie

Deze robotvriend is vanwege zijn vorm echt iets voor jou als je pietje precies bent en de hoekjes ook graag spic en span wilt hebben. Voor een gemiddelde woonkamer levert hij geweldige prestaties.

Zoals je hieronder kunt zien, kun je deze robotstofzuiger voor verschillende prijzen aanschaffen. Het loont de moeite om daar eens goed naar te kijken voordat je op bestel klikt.

Bol.com

€ 280,22

Amazon

€ 458,98

Expert

€ 517

Mediamarkt

€ 499

Coolblue

€ 499

beste robotstofzuiger nummer 3 iRobot Roomba

Pluspunten van de iRobot Roomba i7156

Heb je huisdieren, dan is de iRobot Roomba i7156 perfect! De rubberen middenborstels zorgen ervoor dat deze nooit verstopt raken met haren. Deze robotstofzuiger beschikt over een Hepa-filter en de zijborstel is ontworpen om vuil uit randen en hoeken te vegen.

Voorwerpen en objecten vermijdt deze robotstofzuiger en de sensoren herkennen ook afstapjes en trappen. De maximale drempelhoogte is 2 centimeter, daardoor kan hij prima een vloerkleed meezuigen, als deze maar niet hoogpolig is.

De zuigkracht van de iRobot Roomba i7156 is lekker sterk en hij maakt op systematische wijze je huis schoon, onder andere met een virtuele muur die je kunt instellen op de app.

Minpunten van de iRobot Roomba i7156

Minpunt is wel dat het stofbakje aan de kleine kant is, met veel dieren in huis is deze robotstofzuiger dan weer niet zo geschikt.

Conclusie

Bij alle robotstofzuigers staat vermeld dat deze geschikt zijn voor dierenharen, dat is in zeker zin ook wel zo, maar deze en nummer 1 en 2 in het bijzonder. Tenzij je zoveel dieren hebt dat je het kleine stofbakje om de haverklap moet legen, dan kun je beter nog even doorsparen voor nummer 1 of 2 van deze lijst.

De iRobot Roomba i7156 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon. Voor meer informatie klik onderstaande buttons.

Bol.com

€ 559

Amazon

€ 627,48

beste robotstofzuiger 2020 nummer 2 iRobot Roomba

Pluspunten van de iRobot Roomba i7+

De iRobot Roomba i7156 is de luxe variant van nummer 3. Deze leegt namelijk zelf zijn stofreservoir in een vuilniszak bij het laadstation. Hij zuigt ook nog eens ietsje langer, 1½ uur, en verder beschikt hij over dezelfde luxe als nummer 3: hij haalt met de zijborstel vuil uit hoeken en randen, is te bedienen met een app, herkent afgronden, kan over drempels van 2 centimeter en beschikt over een antivastloopsysteem.

Met de app kun je een virtuele muur installeren zodat de iRobot Roomba i7156 de gebieden overslaat waar hij niet hoeft of mag komen. De zuigkracht is een stuk krachtiger dan de oudere modellen van iRobot waardoor hij meer vuil en stof van de vloer verwijdert.

Dat de iRobot Roomba i7156 zelf het stofreservoir leegt kan een reden zijn om deze robotstofzuiger aan te schaffen, zo neemt hij nog meer werk uit handen en hoef je alleen maar eens in de zoveel tijd de vuilniszak te legen. Makkelijker gaat het niet worden… alhoewel… nummer 1 is nóg geavanceerder.

Conclusie

Deze robotstofzuiger heeft geen nadelen, tenzij… je hem met nummer 1 vergelijkt.

Voor meer informatie, klik onderstaande buttons. En let op de prijs! Die wil nog weleens variëren.

Bol.com

€ 799

Coolblue

€ 769

BCC

€ 899

Mediamarkt

€ 899

beste robotstofzuiger 2020 nummer 1 iRobot Roomba

Pluspunten van de iRobot Roomba s9+

De iRobot Roomba s9+ is op dit moment (september 2020) absoluut de Rolls Royce onder de robotstofzuigers. De vorm is aangepast in een D-vorm waardoor hij beter overal bij kan, de zuigmond is een stuk groter waardoor hij meer kan opzuigen en net als bij nummer 2 leegt hij zelf zijn stofreservoir in een vuilniszak bij het laadstation.

De stofbak van deze robotstofzuiger heeft maar liefst een inhoud van 1 liter en hij kan 2 uur achter elkaar zuigen waardoor de iRobot Roomba s9+ zeer geschikt is voor grote woonkamers. Is hij nog niet klaar dan laadt hij zich automatisch op en hervat het zuigen nadat hij weer opgeladen is.

Deze robotstofzuiger heeft een Hepa luchtfilter, herkent afgronden, loopt niet vast op kabels, is net als bovenstaande stofzuigers geschikt voor alle vloertype en kan over drempels van 2 centimeter.

Wat de iRobot Roomba s9+ ook nog eens kan is vuil los kloppen uit tapijten, bovendien verhoogt hij op vloerkleden de zuigkracht automatisch waardoor je tapijt extra goed wordt gereinigd.

De iRobot Roomba s9+ is te bedienen met een app en op de plattegrond kun je precies zien waar hij is geweest en op welke plekken hij extra vuil heeft opgezogen. Je kunt een weekplanning maken op de app zodat je er verder geen omkijken meer naar hebt.

Conclusie

De grote vraag is wat iRobot hierna gaat bedenken! Misschien heeft die wel een geluidsensor die als je een glas laat vallen direct erop af rijdt om de scherven op te ruimen. Je weet nooit…

Dit is momenteel het beste van het beste, daarvoor moet je dan ook flink in de buidel tasten maar dan heb je ook de koning van het robotstofzuigerrijk. Voor meer informatie klik een van onderstaande buttons.

Bol.com

€ 1399

Expert

€ 1399

Coolblue

€ 1299

Succes met je keuze! Voor ieder wat wils!

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

Perzisch tapijt reinigen als een expert in 7 simpele stappen

In 7 simpele stappen kun je je Perzisch tapijt reinigen met azijn. Je zult zien dat je woonkamer er enorm van opfleurt. En niet alleen de woonkamer, ook jij!

De top 5 beste wasmachines 2020 die ook nog eens zuinig zijn

Hier de 5 zuinigste en beste wasmachines 2020. Ontdek welke wasmachine aan jouw wensen voldoet zodat je jarenlang plezier hebt van schoon wasgoed.

10 huishoudelijke apparaten die het leven makkelijker maken!

Hier de best geteste huishoudelijke apparaten die ervoor zorgen dat je huis razendsnel schoon is zonder dat jij daar je best voor hoeft te doen.
product advies suus
Actueel

Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Grondig de wc schoonmaken alsof je ieder moment hoogstaand bezoek verwacht. Gelukkig kost dat met deze schoonmaaktips helemaal niet veel tijd.

Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy

Je kunt zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! Azijn is spotgoedkoop dus per saldo ben je veel voordeliger uit. Hier 16 simpele recepten.

Let op! Dit zijn de 8 grootste nadelen van wasverzachter

Hier alle nadelen van wasverzachter. Stap over op een beter alternatief. Zo bespaar je een geld en wordt je was op een milieuvriendelijke manier nog zachter!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN