Volg Suus ook op:

Filters van afzuigkap schoonmaken, hoe doe je dat?

Hoi Suus,

De filters van mijn afzuigkap zijn enorm smerig. Ik geef toe: ik heb ze nog nooit schoongemaakt, tot een vriendin mij er van de week op wees. Zou jij me kunnen vertellen hoe ik de filters goed schoon kan krijgen? Dankjewel alvast!

Groetjes Mieke

 

Beste Mieke,

Ja die filters kunnen enorm smerig worden. Ze zorgen ervoor dat er geen vet in de afzuigopeningen komt. Ondertussen vangen ze zelf wel het vet op. Heb je baking soda in huis? Zo ja, dan vul je je gootsteen met kokendheet water. Je doet er een kopje baking soda en een beetje afwasmiddel bij. Laat de filters 20 minuten in het sopje weken. Passen ze ze niet helemaal in de gootsteen dan week je eerst de ene helft en dan de andere helft. Na afloop laat je het sopje weglopen en schrob je de filters nog even na met een afwasborstel. Tussendoor spoel je losgekomen vet weg met water. Zijn je filters schoon dan laat je ze drogen aan de lucht. En ja, je wasbak kan nu ook wel even een poetsbeurt gebruiken.

In het vervolg doe je er verstandig aan om de filters van je afzuigkap regelmatig in de afwasmachine te stoppen. Zo voorkom je dat ze weer zo vies worden. Check wel even het materiaal van de filters want als ze van aluminium zijn dan mogen ze niet in de vaatwasser.

Ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen.
Groetjes Suus

suus_medium300px

Heb jij ook een prangende schoonmaakvraag? Vraag het aan Suus

Lees ook