Volg Suus ook op:

Ik wil mijn vieze ovendeur schoonmaken

Hoi Suus,
Mijn ovendeur is enorm smerig. Er zitten allemaal kruimels tussen waar ik niet goed bij kan. Ook het glas zit onder de vlekken. Ik stel het de hele tijd uit, vooral omdat ik niet goed weet hoe ik het aan moet pakken. Mijn vraag is dan ook: hoe kan ik het beste mijn ovendeur schoonmaken? Ik hoop dat je me verder kunt helpen. Alvast bedankt!
Groetjes Latifa

Beste Latifa,

Allereerst moet je even de handleiding erbij pakken. Daarin staat hoe je je ovendeur los kan maken. Bij het verwijderen van de ovendeur zullen er veel kruimeltjes en aangebrande etensrestjes op de vloer vallen. Pak de stofzuiger erbij en zuig ook het onderste randje van de oven. Neem het randje af met een microvezeldoek.

Nu de ovendeur schoonmaken. Goed nieuws: de ovendeur kan in bad. Je doet een flinke hoeveelheid baking soda in bad. Vul het bad met heet water. Doe de ovendeur erbij en laat hem een uur weken. Daarna neem je de ovendeur nog even af met een spons en spoel je hem af onder de kraan.

Zitten er nog vlekken op het glas dan kun je die perfect verwijderen met een glasschraper. Dit is het beste tooltje ever voor ovendeuren, ovenplaten, keramische kookplaten etc. Ben je klaar met de glasschraper dan spoel je nogmaals de ovendeur af. Ten slotte monteer je de deur weer in de oven.

Je bad kan na deze behandeling ook wel een poetsbeurt gebruiken, maar je hebt er dan wel een splinternieuwe ovendeur voor terug. Succes!

Groetjes Suus

suus_medium300px

Heb jij ook een prangende schoonmaakvraag? Vraag het aan Suus

Lees ook