Volg Suus ook op:

Vlekken in matras schoonmaken, hoe doe ik dat?

Beste Suus,

Mijn matras zit onder de vlekken. Het is nog te vroeg om een nieuw matras te kopen. Heb jij nog tips hoe ik de vlekken in mijn matras kan schoonmaken? Ik hoop dat je me verder kan helpen.

Groetjes Corina

Beste Corina,

Ja hoor, ik kan je verder helpen. Je hebt nodig: Waterstofperoxide, afwasmiddel, een doekje, een nagelborstel of oude tandenborstel en baking soda. Je mengt 30 ml waterstofperoxide met een eetlepel afwasmiddel. Je roert het spul goed door elkaar, net zolang totdat het gaat schuimen. Dan dompel je een oude nagelborstel in het goedje en schrob je voorzichtig in de vlekken van het matras. Met het vochtige doekje poets je de restjes weg. Daarna strooi je een flinke hoeveelheid baking soda over het vocht. Dat zorgt ervoor dat het vocht wordt geabsorbeerd. Na een uur voel je even of het matras al droog is. Pas als dat het geval is kun je de baking soda opzuigen.

Wel nog even een waarschuwing: heb je een traagschuimmatras gebruik dan zo min mogelijk van het waterstofperoxide-goedje. Traagschuim mag namelijk niet nat worden.

Zodra je matras weer schoon is zou ik wel een goede, waterdichte matrasbeschermer om je matras doen. Bijvoorbeeld deze. Zo voorkom je weer nieuwe vlekken. Ik heb trouwens ook een stukje geschreven over hoe je je matras lang schoonhoudt. Lees dit maar eens. Maar eerst de vlekken in je matras schoonmaken! Succes!

Groetjes Suus

suus_medium300px

Heb jij ook een prangende schoonmaakvraag? Vraag het aan Suus

Lees ook