Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

De beste truc om je vergeelde kussens weer wit te krijgen

vergeelde kussens weer wit
vergeelde kussens weer wit
Je hoofdkussen moet vier keer per jaar gewassen worden. Je ligt er per slot van rekening gemiddeld acht uur per nacht met je hoofd op, dat is zo’n 2920 uur per jaar. Is het zover zijn gekomen dat je kussen gele vlekken vertoont? Dan hier de gouden truc om je kussen weer spierwit te krijgen.

Stap 1:Vergeelde kussens weer wit krijgen

Allereerst is het tijd voor een paar rondjes in de wasmachine. Dat is natuurlijk simpel: je gooit je kussen in de trommel, je schept in plaats van waspoeder Vanish Oxi Action in het wasmiddelbakje en je machine doet het werk.

Is de wasmachine klaar dan stop je je kussen in de droger op een niet te heet programma. Helemaal droog zal je kussen er niet uitkomen, maar dan leg je het kussen nog even op een plek waar hij verder kan drogen.

Het grote moment is aangebroken: zijn de gele vlekken eruit? Zo ja: good for you! Zo niet: wees niet gevreesd, ga verder met stap 2.

Whitening booster poeder
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:10 am

Stap 2:Weg met de gele vlekken in je kussen

Je kunt je kussen nog een keer wassen, maar dit keer doe je een schepje wasmiddel, een dopje bleek en een halve schep Vanish Oxi Action in het wasmiddelbakje. Nu weer even afwachten tot de machine is uitgedraaid.

Zie je nog steeds gele vlekken in het textiel? Ga dan verder met stap 3, niet opgeven dus!

Stap 3:Niet opgeven: die vergeelde kussens worden weer wit

De gele vlekken in het kussen willen maar niet verdwijnen. Nu wordt het tijd voor het weekprogramma op je wasmachine en als je geen weekprogramma hebt: week je kussens in bad. Maak een mengsel van een kop waterstofperoxide en een halve kop citroensap en plons dat in het wasmiddelbakje of in het badwater.

Laat het kussen een paar uur weken. Om de lucht hiervan erna weer te verwijderen was je nogmaals je kussen volgens het normale programma. Je kunt je kussen ook nog even in het zonnetje leggen. De zon doet wonderen als het om vlekken gaat.

Is je kussen nu wit? Mooi! Zo niet: dan wordt het echt tijd om een nieuwe te kopen! En o ja: koop er meteen een goede kussenbeschermer bij, het liefst een waterdichte. Was de hoes eens in de zoveel tijd mee met je beddengoed. Liever voorkomen dan genezen.

Niks is fijner dan een fris hoofdkussen! Succes ermee!

matras schoon houden

Schoon in 10 minuten

Een gedeelte van dit artikel komt uit mijn boek Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Lees ook

spijkerbroek wassen
Goed om te weten
luxaflex schoonmaken
Snel en simpel