Huisdieren

Hoe krijg je snel hondenhaar uit autobekleding?

Oren die in de wind wapperen. Een kwispelende staart. Vrolijk gehijg! Ja hoor, de hond zit in de auto! Hartstikke gezellig maar wat een sporen laat hij achter! De haartjes zijn ineens net naaldjes die zich in de bekleding vastprikken en zelfs met de stofzuiger krijg je ze niet weg. Gelukkig zijn er 8 gouden trucs om hondenharen van de autobekleding te verwijderen zodat je trouwe maatje mee kan blijven rijden zonder dat jij je auto ziet verpieteren. Zie vooral tip 8 voor de finishing touch!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
hondenhaar uit autobekleding

Tip 1: Hondenhaar uit autokleding verwijderen met rubberen handschoenen

Met rubberen huishoudhandschoenen krijg je perfect hondenhaar uit autobekleding. Het is heel simpel: Trek een paar rubberen huishoudhandschoenen aan en veeg ermee in één richting over de bekleding. Zo veeg je een flinke bos losse haartjes naar elkaar toe en een gedeelte ervan blijft aan de handschoenen kleven.

Lukt het niet om alle haren weg te krijgen, maak de rubberen handschoenen dan nat en herhaal bovenstaande handelingen.

Tip 2: Hondenharen uit autobekleding halen met ballonen

Je hebt het goed gelezen: je kunt hondenhaar uit autobekleding krijgen met ballonen! Zoals je misschien weleens gemerkt hebt zijn ballonnen hartstikke statisch; veeg je ermee over je haar dan spriet je kapsel alle kanten uit. Je kunt ze dus ook inzetten om dierenharen van de autobekleding te krijgen.

Blaas allereerst de ballon op, maak er een knoop in en wrijf ermee over de bekleding van je auto. De hondenharen blijven aan de ballon kleven. Dit herhaal je totdat je tevreden bent over het resultaat. De ballon zelf moet natuurlijk tussendoor wel even uitgeschud worden boven de kliko, of je blaast weer een nieuwe ballon op.

Tip 3: Hondenharen van de autobekleding verwijderen met een raamwisser

In De beste manier om dierenharen van je meubels te verwijderen vertel ik al de gouden truc met de raamwisser. Je kunt op deze manier ook hondenhaar uit autobekleding verwijderen. Het heeft hetzelfde effect als de rubberen huishoudschoenen. Je strijkt met de raamwisser in één richting over de bekleding en je krijgt een mooi bergje van haren die je vervolgens weg kunt gooien of bewaren als souvenir 😉

Tip 4: Hondenharen uit autobekleding halen met Duct tape

Duct Tape is altijd handig om in huis te hebben, en je kunt het ook goed gebruiken om hondenharen uit de auto te verwijderen. Het makkelijkste is om een stuk duct tape met de kleverige kant naar buiten gericht om je hand te binden. Met je hand druk je vervolgens stevig op de plekken waar veel hondenhaar is. Voor het optimale effect pak je eens in de zoveel tijd een nieuw stuk duct tape.

Deze methode is niet echt efficiënt als de autobekleding meer hondenhaar bevat dan de hond zelf, maar gaat het om een klein stukje of heb je een chihuahua dan is het hondenhaar op deze manier snel verwijderd.

Tip 5: Hondenharen van de autobekleding verwijderen met wasverzachter

Omdat wasverzachter ingrediënten bevat die speciaal zijn toegevoegd om haren los te maken, kun je er perfect de hondenharen mee los krijgen van je autobekleding.

Vul een spuitflesje met water en 3 theelepels wasverzachter. Schud het spuitflesje goed en spuit het goedje vervolgens op je autobekleding. Veeg vervolgens met keukenpapier over de hondenharen. Deze komen los van de bekleding en vervolgens kun je de haren (als de boel niet al te nat is!) opzuigen.

Tip 6: Hondenharen uit autobekleding halen met een puimsteen

Dezelfde truc met het wasverzachter-goedje kun je ook combineren met een puimsteen. Je spuit de behaarde bekleding onder en vervolgens wrijf je met de puinsteen in één richting om het hondenhaar uit autobekleding te verwijderen. Zorg dat je een emmer of teiltje met water erbij hebt staan waar je de puimsteen in kan dopen zodra deze helemaal onder hondenhaar zit.

hondenhaar uit autobekleding met puimsteen

Tip 7: Hondenharen van de autobekleding verwijderen met droogtrommeldoekjes

Droogtrommeldoekjes zijn perfect om hondenharen van de autobekleding te verwijderen. Je hebt niet eens een extra schoonmaakmiddel nodig, je kunt de doekjes gewoon droog over de bekleding wrijven en zie wat er gebeurt!

Meer schoonmaaktrucjes met droogtrommeldoekjes kun je lezen in: 33 verrassende, huishoudelijke tips met droogtrommel doekjes

Tip 8: Hondenharen van de autobekleding verwijderen met een staalborstel

Die gemene haartjes die zich tot diep in de bekleding hebben genesteld (hoe krijgen onze hondjes het toch voor elkaar?) krijg je perfect weg met een staalborstel! Eigenlijk is deze truc de kers op de taart. Dus eerst haal je de losliggende haren weg met een van de voorgaande tips en als kers op de taart pak je de staalborstel erbij.

Je veegt de staalborstel langs de bekleding (niet te hard want beschadigingen aan de autobekleding is erger dan wat haren) en de diepgewortelde haartjes zullen nu eindelijk loskomen.

2 bonustips

Voorkom dat er hondenharen op je autobekleding komen

# 1.

Borstel je hond nog even goed voordat hij plaatsneemt in de auto. Zo verwijder je alle loszittende haren en zullen die niet bij elke beweging neerdwarrelen op je autobekleding.

# 2.

Een andere handige manier om te voorkomen dat je auto onder de haren zit, is het plaatsen van speciale stoelhoezen. Het voordeel van stoelhoezen is dat je ze eens in de zoveel tijd even goed kunt uitschudden en wassen. Je kunt natuurlijk ook wel een oude handdoek op de stoel leggen, maar onze Joop weet het altijd voor elkaar te krijgen om zo’n handdoek zodanig te verplaatsen dat het geen enkele zin heeft 😉

Succes met het verwijderen van hondenhaar uit autobekleding! Uiteindelijk hebben we het allemaal over voor onze trouwe viervoeters, toch?!

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN