Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Je beha wassen, voorkom per direct deze 5 fouten

beha wassen
beha wassen
Om de levensduur van je beha te verlengen is het belangrijk om te weten hoe je je beha het beste wast. Nog belangrijker is het om te weten wat je vooral niet moet doen. Zo voorkom je dat je beha een zielig vodje wordt met misvormde beugels en uitgerekt elastiek.

1. Te vaak je beha wassen – geen goed idee

Iets wat direct tegen je huid aan zit wil je het liefst na een keer dragen meteen wassen. Doe je dat met je beha’s dan zal het elastiek sneller slijten. Binnen de kortste keren zitten je beha’s niet meer comfortabel en is hij ook niet meer zo mooi van vorm.

Heb je erg gezweet dan wil je je beha natuurlijk lekker fris hebben. Om je beha langer mooi te houden kun je hem het beste maar eens per twee tot vier dagen wassen. Zweetlucht krijg je perfect weg door je beha lekker te laten wapperen in de wind of een nachtje in een gesloten zak in de vriezer te leggen. Wil je hem toch per se na een keer dragen in de machine gooien, houd er dan rekening mee dat je beha minder lang meegaat.

2. Beha wassen in wasmachine – beter van niet tenzij…

Ik weet het, we hebben helemaal geen tijd om een sopje te maken, beha’s in het sopje met de hand te wassen, ze na te spoelen met water en ze (voorzichtig!) uit te wringen. Dus hup, in de machine ermee! Toch is het voor je beha het allerbeste om met de hand gewassen te worden.

Kun je het toch niet laten om je beha in de wasmachine te wassen? Kies dan een delicaat wasprogramma en gebruik een mild wasmiddel. Te hoge toeren en een agressief wasmiddel zal de levensduur van je beha zeker verkorten.

3. Beha’s in de wasdroger – dikke nee!

Je gaat je beha wassen met voorgaande punten in gedachte. Eigenlijk wil je hem ’s avonds aan. Het is net dé beha die bij je jurkje past dat je ’s avonds op een feestje draagt. Eén keer kan geen kwaad, toch? Dus stop je je beha in de droger.

Doe het niet! De hitte van de droger zal het elastiek slopen. Het beste kun je je beha aan de lucht drogen. Gewoon aan de waslijn. Wil je het droogproces versnellen, dan kun je hem wel óp de droger leggen. Dat heeft natuurlijk alleen zin als er wasgoed in de droger zit. De droger zal dan net genoeg warmte uitstralen om je beha toch sneller droog te krijgen.

was drogen in de winter

4. Schrobbend beha wassen met de hand – niet doen!

Was jij je beha altijd met de hand? Dan heb je misschien de neiging om de stof tegen elkaar te schrobben, net zoals je met onderbroeken zou doen. Dat is nergens voor nodig en ook zeker niet goed voor je beha, ook daar kan hij door vervormen.

Je kunt je beha gewoon laten weken in een sopje met mild wasmiddel, of babyshampoo. Leg je beha er een half uurtje in. Spoel erna je beha goed uit, wring voorzichtig het overtollige vocht uit de stof en laat je beha drogen aan de lucht.

5. Beha bij de rest van het wasgoed proppen – doe maar niet, tenzij…

Je hebt een delicaat wasje dus die beha kan er ook nog wel bij. Nadat de machine is uitgedraaid is de mouw van je trui verstrengeld met het bandje van je beha, het haakje heeft een gat in je T-shirt geboord, en de beugel zit ergens in de afvoer. Oké dit is de worstcasescenario. Maar waarom zou je het risico nemen?

Wil je graag je beha wassen met andere delicaat wasgoed? Gebruik dan altijd een waszakje. Je hebt ook speciale waszakjes voor beha’s. Bijvoorbeeld deze van Brabantia. De ritssluiting heeft een beschermd ritsslot. Zo komen je beha’s en je andere wasgoed er zonder kleerscheuren vanaf. Klik op onderstaande button voor meer informatie over de speciale waszak.

Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:03 pm

Dit waren de grootste fouten die je kunt maken bij het wassen van je beha. Doe je het goed, dan scheelt het je geld voor het aanschaffen van nieuwe beha’s. Zo blijven je beha’s langer in perfecte conditie. Succes!

zweetvlekken uit kleding

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel: