Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Top 5 beste milieuvriendelijke groene aanslagreiniger

beste groene aanslagreiniger
beste groene aanslagreiniger
Je wilt met dit zonnige weer vast weer lekker in je tuin zitten. Maar wat zien de tegels en tuinmeubels er armoedig uit. Helemaal groen uitgeslagen! Met welke groene aanslagreiniger krijg je je tuin weer spic en span? Zonder het milieu te belasten.

5. Biomos tegen algen en mossen

Deze groene aanslagreiniger heeft een neutrale pH-waarde waardoor je tijdens de behandeling je beplanting niet hoeft af te dekken. Je kunt het spul gebruiken voor steen, hout, beton en alle metaalsoorten.

Let op!

Welke reiniger je ook gebruikt: altijd even al het loszittend vuil zoals bladeren en zand weg vegen.

Hoe erger de aanslag is, hoe minder je deze reiniger verdunt met water. Je brengt het aan op de groene aanslag en hoeft niet te schrobben en ook heb je geen hogedrukspuit nodig. De regen doet de rest van het werk.

Alhoewel er op bol.com ook wat minder goede reviews te vinden zijn over dit product, zijn er ook enthousiaste tussen:
“Alleen maar positief: voldoet aan verwachting, geeft niet af en makkelijk te gebruiken.”
“Doet wat moet doen onverdund.”

Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:12 am

4. Greenstop groene aanslagreiniger

Met Greenstop kun je groene aanslag verwijderen zonder het risico dat de begroeiing in je tuin wordt aangetast. Het spul is geschikt voor alle soorten materialen, dus voor hout, glas, kunststof, steen en zelfs natuursteen.

Je gebruikt een deel Greenstop met een deel water, bijvoorbeeld in een gieter. Vervolgens maak je het groene oppervlak nat. Je hoeft verder niet na te spoelen. Na ongeveer 2 dagen is de groene aanslag verdwenen en hoef je alleen nog de restanten te verwijderen.

Over het algemeen zijn de reviews op bol.com enthousiast:
“Werkt super!”
“Dit product is echt een aanrader voor het verwijderen van groen aanslag, mos… werkt zeer goed. Wel moet het een aantal dagen droog zijn.”

Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:12 am

Groene aanslag van tegels verwijderen

Voor een perfect resultaat kun je het beste eerst je tegels en tussen de tegels schoon spuiten met een hogedrukspuit. Laat je het hier echter bij dan is de groene aanslag, het onkruid en het mos helaas weer razendsnel terug.

Wacht een dag en een nacht tot alles droog is, veeg de opgedroogde modder bij elkaar en spoel de tegels nog eens schoon met een tuinslang. Zijn je tegels weer droog dan gebruik je een van deze groene aanslag reinigers. Dan weet je zeker dat je een zomer lang kunt genieten van stralende tegels.

Wanneer de groene aanslag reiniger na een aantal dagen goed is ingetrokken, leeg je een zak voegzand op je terras. Je verspreidt het zand over de tegels zodat je voegen weer mooi gevuld worden. Nu is je terras klaar voor de zomer!

3. ECOstyle Terrasreiniger

Dankzij de organische vetzuren in ECOstyle verdwijnt de algengroei. Dit product is 100% natuurlijk, maar let op: bij overmatig gebruik kan er een witte waas op je tegels ontstaan. Probeer daarom altijd eerst een onopvallend hoekje te behandelen.

Per liter voeg je 60 ml water toe. Daarna verdeel je met een gieter of spray de vloeistof over je tegels. Vervolgens laat je het een halfuur inwerken en ten slotte schrob je het oppervlak af. Houd wel even buienradar in de gaten want na de behandeling moet het minimaal 8 uur drogen.

De twee reviews op bol.com zijn positief:
“Na de behandeling en nadat mijn terras terug opgedroogd was was wonderbaarlijk alles weg. Wat mij betreft is dit een top product.”
“Mijn terras ziet er nu weer mooi uit.”

Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:12 am

2. Jeranit Multi groene aanslagreiniger

Deze biologisch afbreekbare groene aanslagreiniger maakt ook weer alles in je tuin schoon waar lelijke groene aanslag op zit. De reiniger is veilig te gebruiken zonder dat je mooie groene struik slap gaat hangen. Het spul bevat geen chloor en ook geen zuren en omdat de concentratie van de vloeistof erg hoog is hoef je maar weinig te gebruiken.

Je mengt 1 liter Jeranit met 10 liter water en maakt je tegels of een ander groen uitgeslagen oppervlak doornat met het spul. Verder hoef je het niet na te spoelen. Let er wel of dat je het spul niet gebruikt in de volle zon, en ook niet wanneer het regent.

Op bol.com zijn de twee reviews enthousiast:
“Al binnen een paar uur is er zichtbaar resultaat. Wat een verschil maakt het in groene aanslag op bestrating.”
“Top reiniger ik gebruik het al jaren… niet schadelijk voor klinkers en gazon. Aanrader.”

Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:12 am

1. Beste groene aanslagreiniger: Biomix-ATM

Dit product is een biologisch algen- en mosverwijderaar. Je kunt het gebruiken voor je hek, schutting, tegels, natuursteen, dak (zelfs als dat van riet is), vijver, zwembad en ga zo door. Het spul werkt op basis van enzymen.

Om de groene aanslag te verwijderen hoef je Biomix-ATM alleen maar aan te brengen met een sproeier of gieter en de natuur doet de rest. Geen geschrob, geen geboen, gewoon afwachten. Na twee dagen tot een week is de groene aanslag compleet verdwenen.

De reviews op bol.com zijn zeer lovend.
“Eerste keer dat wat ik koop tegen groene aanslag ook echt werkt zoals het beloofd is.”
“Eindelijk een product gevonden dat werkt! Er komt geen hogedrukreiniger meer aan te pas. Gewoon op de tegels sproeien en een paar dagen later zijn ze weer mooi. De groene aanslag verdween als sneeuw voor de zon! Een echte aanrader.”

Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:11 am

Er zijn gelukkig genoeg milieuvriendelijke producten te vinden om de groene aanslag makkelijk te verwijderen. Zo blijven je planten lekker gezond en kun je straks weer volop genieten van een tuin die alleen daar groen is waar hij hoort te zijn. Succes!

gft bak schoonmaken

Schoon in 10 minuten

Wil je nog meer handige tips weten? Lees dan mijn boek: Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Lees ook

plastic vrij wassen
Zero waste
tuinkussens wassen en impregneren
Summertime