Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

De grote voorjaarsschoonmaak: 5 enorme voordelen!

voordelen grote voorjaarsschoonmaak
voordelen grote voorjaarsschoonmaak
De grote voorjaarsschoonmaak stamt eigenlijk af van vroeger. Onze voorouders beschikten nog niet over handige huishoudelijke apparaten. Daarom werd eens per jaar alles uit de kast getrokken om alles grondig te reinigen. Toch heeft de voorjaarsschoonmaak nog steeds grote voordelen.

Dankzij de grote voorjaarsschoonmaak ben je weer trots op je huis

Ook al stamt de grote voorjaarsschoonmaak uit een andere tijd, het is helemaal niet zo’n gek idee om deze gewoonte weer op te pakken. In veel gezinnen werken zowel man als vrouw, waardoor bepaalde taken versloffen.

Nu het zonnetje vaker in je huis schijnt, voel je je soms wellicht betrapt. Door het extra licht zie je dat er toch wel erg veel stof achter de bank ligt. Of dat de muur wel even een lapje kan gebruiken.

Een schoon huis is natuurlijk niet de enige prestatie die je in je leven levert, maar het is wel fijn thuiskomen. En als je bezoek krijgt is het ook fijn als je trots kunt zijn op je huis. Sterker nog: als je huis lekker fris is dan ben je eerder geneigd om mensen uit te nodigen.

voorjaarsschoonmaak interieur schoonmaken

De grote voorjaarsschoonmaak maakt je blij

Oké, misschien maakt de klus op zich je niet heel blij, maar wel het resultaat. Is je huis vies en rommelig, dan blijft dat stemmetje in je hoofd herhalen: ‘Doe er wat aan!’ Je kunt dan wel elke keer een beetje doen, maar tegen de tijd dat je het laatste hebt gedaan, kun je weer van voren af aan beginnen.

Doe je het in een keer goed dan zie je meteen geweldig resultaat. Zo’n grote voorjaarsschoonmaak beloont je met een enorm blij gevoel.

Met jouw grote voorjaarsschoonmaak help je anderen

Je dacht zeker dat je alleen jezelf helpt door eens flink met de bezem door huis te gaan. Maar nee hoor, je helpt ook anderen. Ik ervoer dat dit weekend nog. Ik mestte een kast uit en wat kwam ik tegen: allemaal leuke puzzeltjes die mijn kinderen al lang zijn ontgroeid. Kennissen van ons hebben Oekraïense vluchtelingen in huis; een moeder en twee kindjes. Die kindjes kon ik dus onder andere verblijden met die puzzels.

Ga je flink aan de slag dan kom jij ook vast dingen tegen die je door kan geven of die naar de Kringloop kunnen. Dat ruimt ook nog eens lekker op. Wil je ook spullen doneren aan Oekraïnse vluchtelingen? Op VluchtelingenWerk Nederland kun je hier meer over lezen.

Lees ook: Waar laat je al die troep als je gaat opruimen?

grote voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak bespaart je tijd

Natuurlijk kost zo’n grote voorjaarsschoonmaak je aardig wat tijd. Maar tijdens het schoonmaken en opruimen kom je allerlei dingen tegen die je of niet meer gebruikt, of al een tijd niet meer kon vinden.

Ben je eenmaal klaar met die grote schoonmaak dan hoef je niet meer je kledingkast overhoop te halen om die ene leuke blouse te vinden. Je hoeft ook niet meer je keukenla leeg te trekken, op zoek naar die ene flesopener. Alles is schoon, fris en opgeruimd en daardoor super overzichtelijk.

Daarmee bespaar je dus in het vervolg tijd. Want je hoeft niet meer te zoeken naar dingen, alles heeft gewoon een vaste, schone plek!

Een schoon huis is een gezond huis

In een huis dat niet echt schoon is leven nu eenmaal meer bacteriën, is er meer stof en ook meer vuil dat zich ophoopt. Al die viezigheid adem jij, en je huisgenoten, in. Door dat allemaal lekker te reinigen, leef je in een veel gezonder huis.

En voor jou is zo’n grote voorjaarsschoonmaak ook best gezond. Je bent namelijk even flink in beweging. Je verplaatst meubels, tilt en bukt om in hoeken, gaten te komen en rent de trap op en af. Het is een perfecte workout.

Welbeschouwd snijdt het mes dus aan 2 kanten: je krijgt een gezonder huis en een goede training. Kijk wel uit dat je je niet vertilt. Vraag altijd hulp als iets te zwaar is om te verplaatsen.

Ten slotte

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te bedenken van een grote voorjaarsschoonmaak. Dit zijn echter de belangrijkste. Hopelijk motiveert dit je om echt aan de slag te gaan. Succes!

Wil je de grote voorjaarsschoonmaak grondig aanpakken dan kun je overwegen om een goede desinfectiereiniger te gebruiken. Die van HG doodt 99,9% van de bacteriën en naspoelen is niet nodig. Het product is biologisch afbreekbaar, heeft een korte inwerktijd en je kunt het voor zeer uiteenlopende schoonmaakklusjes gebruiken: voor het aanrecht, speelgoed, kranen, telefoons, deurklinken, toilet… en ga zo door. Voor meer informatie klik onderstaande button.

Doodt 99,9% van de bacteriën
Laatst bijgewerkt op: september 30, 2022 - 12:05 am

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

voorjaarsschoonmaak slaapkamer
Met gratis printable checklist!
voorjaarsschoonmaak keuken
Met gratis printable checklist