Ramen

10 gouden tips voor streeploos ramen wassen

Streeploos ramen wassen lukt alleen als je weet hoe je dat het beste doet en met welke middelen. Ken je alle ins en outs dan weet je zeker dat je beloond wordt voor je harde werken. Niks is vervelender dan volledige inzet zonder gewenst resultaat. Met deze 10 tips zijn je ramen nog nooit zo stralend geworden.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Tip 1. Streeploos ramen wassen zonder sopje

Gebruik voor kleine raampjes een goede microvezeldoek en polijstdoek. Dat scheelt een slok op een borrel: geen gesjouw met emmers, geen trekkers die net niet passen enzovoort. De duodoeken van Clean&Dry zijn supergoed en duurzaam!

De microvezeldoek maak je nat (zonder schoonmaakmiddel) en (zachtjes) poetsen maar! Dankzij de structuur van de doek hecht vuil zich optimaal aan de doek vast. Je hoeft dan ook tijdens het poetsen weinig kracht te zetten.

De polijstdoek heeft een ruit-structuur en is ideaal om het glas streeploos droog te vegen. Je hoeft niet eens door te boenen tot je ramen kurkdroog zijn want restantjes vocht drogen vlekkeloos op. Zelfs als de droogdoek na een aantal ramen een beetje vochtig is geworden, kun je hem nog steeds met hetzelfde resultaat gebruiken.

Deze ramenset is ook zeer geschikt voor de ruiten van je auto, voor spiegels, kookplaten, de ovendeur, kranen, de glazen douchewand; eigenlijk voor alles wat je wilt laten glanzen!

Voor grotere ramen gebruik ik deze ramenset niet, dan krijg je namelijk wel vlekken. Verder is deze set onmisbaar in mijn huishouden! Van vingerafdrukken tot spatjes op kranen, je hebt het zo weggepoetst en alles glimt weer.

Tip 2. Was je ramen niet op een zonnige dag

Juist als de zon schijnt valt het op hoe smerig je ramen zijn en kan het gaan kriebelen om de ramen te willen poetsen. Doe het toch maar niet. Wacht liever tot het bewolkt is. Door de zon drogen de ramen sneller en daardoor ontstaan er strepen op het glas.

Tip 3. Hoe polijst je de ramen?

Zie je na het ramen lappen toch nog hier en daar een streep op je schone ramen? Pak er een oude krant bij, maak er een prop van en wrijf deze over de strepen. Het is de meest simpele en goedkoopste manier om je raam te polijsten.

Tip 4: Investeer in een goede raamwisser

Een raamwisser die zijn werk niet goed doet is enorm irritant; dan kun je nog zo goed je best doen maar het veroorzaakt alleen maar extra strepen op je ruiten. Beter kun je een keer een echte goede wisser kopen die doet wat hij belooft. Wil je meer weten over goede raamwissers? Lees dan: De top 5 allerbeste raamwissers voor een streeploos resultaat

Tip 5. Maak je ramen droog met een wisser van boven naar beneden

Begin je onderaan met je ramen droogzemen dan kunnen er vervolgens over je schone glas nog vuile druppels naar beneden glijden. Hartstikke zonde natuurlijk. Dus begin altijd bovenaan!

Tip 6. Droog de hoekjes van je ramen

Wil je heel precies te werk gaan, vergeet de hoekjes van je ramen dan niet. Daar blijft altijd nog wat vocht achter dat zich nestelt in het houtwerk. Het beste kun je wattenstaafjes gebruiken om de hoekjes goed droog te krijgen. Het kleine watje absorbeert het laatste beetje vocht en de hoekjes zijn direct kurkdroog.

Tip 7. Was je ramen met regenwater

Heb je een regenton in je tuin, dan kun je het regenwater perfect gebruiken om je ramen te lappen. Het voordeel is dat er in regenwater geen kalk zit. In kraanwater zit wel kalk en dat is nu juist de oorzaak van die lelijke strepen. De regenton van Harcostar is stabiel en er past enorm veel water in (227 liter!) Het design is mooi, er zit een handig, soepel kraantje aan vast en de ton is makkelijk schoon te houden met een lapje erover.

Tip 8. Hoe verwijder je vogelpoep van je ramen?

Niets is zo onsmakelijk als vogelpoep op je raam. Je blik wordt er steeds naartoe gezogen en vaak is de vogelpoep helemaal hard aan aangekoekt. De makkelijkste manier om vogelpoep van je raam te verwijderen (alvorens je je ramen lapt!): maak een propje keukenpapier licht vochtig, plak het tegen het raam en vijf minuten later kun je met gemak de poep verwijderen, zonder dat er krassen ontstaan

Tip 9. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel in je sopje

Als je te veel schoonmaakmiddel bij het warme water giet dan krijg je lelijke strepen op het glas. Een klein scheutje is meer dan genoeg. Welke schoonmaakmiddelen je het beste kunt gebruiken kun je lezen in: 5 beste schoonmaakmiddelen voor streeploze ramen

Tip 10. De kozijnen schoon en droog maken

Vergeet ten slotte niet de kozijnen met een microvezeldoek schoon en droog te vegen voor the finishing touch. Die van Sorbo zijn heel fijn en absorberen perfect het laatste vuil en water.

Succes met het poetsen van je ramen!

Lees ook:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN