Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

5 beste schoonmaakmiddelen voor streeploze ramen

streeploze ramen
streeploze ramen
Ramen vol vlekken en strepen zien er niet gezellig uit. Maar welke schoonmaakmiddelen kun je het beste gebruiken? Goed nieuws: het hoeft helemaal niet veel te kosten. Met de juiste tools en vooral ook de juiste schoonmaakmiddelen bereik je het mooiste resultaat. Zo kun je volop genieten van je streeploze ramen.

1. Streeploze ramen met schoonmaakazijn

Het grote voordeel van schoonmaakazijn is dat het je ramen ontvet. Je hoeft enkel een emmer te vullen met warm water en je doet er een scheutje azijn bij. Heb je geen zin om met een emmer te sjouwen dan kun je hetzelfde goedje klaarmaken in een plantenspuit. Vergeet niet na het wassen de ramen goed te drogen zodat je een streeploos geheel krijgt.

2. Ramen wassen met glansspoelmiddel

Om je ramen mooi helder te krijgen kun je ook een scheutje glanspoelmiddel in de emmer plonzen. Niet alleen glazen gaan ervan glanzen, ook je ramen!

3. Streeploze ramen met afwasmiddel en ammoniak

Als je bij het warme water in je emmer een paar druppeltjes afwasmiddel en een scheutje ammonia doet, krijg je zulke schone ramen dat het lijkt alsof je geen ramen meer hebt. Zelf vind ik de Dreft original een fijn afwasmiddel omdat je handen er niet van uitdrogen en je maar een klein drupje nodig hebt voor een goed resultaat.

4. Ramen zonder strepen met spiritus

Mmm spiritus, dat ruikt heerlijk, vind ik. Doe je een scheutje in een emmer met warm water dan krijg je prachtige, glimmende ramen en je ruikt ook nog dat je ze eens flink hebt aangepakt.

5. Ramen wassen met Dreft

Dreft is ook een wondermiddel voor mooie, schone ramen. Maak een sopje van loeiheet water en knijp een druppel Dreft uit de fles, doe je huishoudhandschoenen aan en maak je ramen streeploos schoon.

Gebruik je liever een goed middel uit de winkel, dan is HG glasreiniger concentraat een echte aanrader. Dit spul wordt ook veel door glazenwassers gebruikt en is super geconcentreerd waardoor je maar een drupje nodig hebt voor een perfect streeploos resultaat. Bovendien is deze glasreiniger mild voor je handen.

Op de tippagina van HG kun je nog meer advies vinden om je ramen streeploos schoon te krijgen.

Wil je meer weten van de HG glasreiniger, klik dan op onderstaande button.

hg glasreiniger concentraat

HG Glasreiniger concentraat

pH-neutraal

Succes met ramen lappen!

ramen lappen makkelijk

Schoon in 10 minuten

Een gedeelte van dit artikel komt uit mijn boek Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Lees ook

verwijderen van schimmel-
Alles over schimmel
top 5 beste raamwisser
Streepje voor