Ramen

5 beste schoonmaakmiddelen voor streeploze ramen

Ramen vol vlekken en strepen zien er niet gezellig uit. Maar welke schoonmaakmiddelen kun je het beste gebruiken? Goed nieuws: het hoeft helemaal niet veel te kosten. Met de juiste tools en vooral ook de juiste schoonmaakmiddelen bereik je het mooiste resultaat en kun je volop genieten van je glanzende, streeploze ramen.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
streeploze ramen

1. Streeploze ramen met schoonmaakazijn

Het grote voordeel van schoonmaakazijn is dat het je ramen ontvet. Je hoeft enkel een emmer te vullen met warm water en je doet er een scheutje azijn bij. Heb je geen zin om met een emmer te sjouwen dan kun je hetzelfde goedje klaarmaken in een plantenspuit. Vergeet niet na het wassen de ramen goed te drogen zodat je een streeploos geheel krijgt.


2. Ramen wassen met glansspoelmiddel

Om je ramen mooi helder te krijgen kun je ook een scheutje glanspoelmiddel in de emmer plonzen. Niet alleen glazen gaan ervan glanzen, ook je ramen!


3. Streeploze ramen met afwasmiddel en ammoniak

Als je bij het warme water in je emmer een paar druppeltjes afwasmiddel en een scheutje ammonia doet, krijg je zulke schone ramen dat het lijkt alsof je geen ramen meer hebt. Zelf vind ik de Dreft original een fijn afwasmiddel omdat je handen er niet van uitdrogen en je maar een klein drupje nodig hebt voor een goed resultaat.


4. Ramen zonder strepen met spiritus

Mmm spiritus, dat ruikt heerlijk, vind ik. Doe je een scheutje in een emmer met warm water dan krijg je prachtige, glimmende ramen en je ruikt ook nog dat je ze eens flink hebt aangepakt.


5. Ramen wassen met Dreft

Dreft is ook een wondermiddel voor mooie, schone ramen. Maak een sopje van loeiheet water en knijp een druppel Dreft uit de fles, doe je huishoudhandschoenen aan en maak je ramen streeploos schoon.


Gebruik je liever een goed middel uit de winkel, dan is HG glasreiniger concentraat een echte aanrader. Dit spul wordt ook veel door glazenwassers gebruikt en is super geconcentreerd waardoor je maar een drupje nodig hebt voor een perfect streeploos resultaat. Bovendien is deze glasreiniger mild voor je handen.

Op de tippagina van HG kun je nog meer advies vinden om je ramen streeploos schoon te krijgen.

Wil je meer weten van de HG glasreiniger, klik dan op onderstaande button.

Succes met ramen lappen!

Meer lezen over ramen wassen? Lees ook:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

Je kunt perfect zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! 16 diy

Je kunt zelf schoonmaakmiddel maken met azijn! Azijn is spotgoedkoop dus per saldo ben je veel voordeliger uit. Hier 16 simpele recepten.

Let op! Dit zijn de 8 grootste nadelen van wasverzachter

Hier alle nadelen van wasverzachter. Stap over op een beter alternatief. Zo bespaar je een geld en wordt je was op een milieuvriendelijke manier nog zachter!

Fruitvliegjes in huis? Met deze 5 tips ben je er snel van af!

Last van fruitvliegjes in huis? Gelukkig ben je er met een paar huishoudelijke aanpassingen en benodigdheden weer snel van af.
product advies suus
Actueel

Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Grondig de wc schoonmaken alsof je ieder moment hoogstaand bezoek verwacht. Gelukkig kost dat met deze schoonmaaktips helemaal niet veel tijd.

12 huishoudelijke cadeautjes onder de €15 die iedereen te gek vindt!

Zit je ook altijd zo te tobben wat je nu weer moet kopen voor die ene vriendin? Met deze hippe, huishoudelijke cadeautjes maak je iedereen blij!

De ultieme gids tegen hoofdluis, 10 dingen die je moet weten!

Hoe voorkom je hoofdluis en hoe behandel je het haar als dat vol zit met neten en hoofdluizen? Hier alles wat je moet weten over hoofdluizen en de behandeling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN