Ramen lappen

Ramen lappen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Heb je weleens iemand horen zeggen: ‘Ik heb zó’n zin in vanmiddag want ik ga de ramen lappen!? Vast niet! Toch kunnen alle klusjes die stom zijn hartstikke leuk worden als je de juiste tools in huis hebt. In plaats van dat je aan het stuntelen bent met de verkeerde trekker en een slechte spons, heb je ineens iets in huis waardoor je in een vloek en een zucht klaar bent! Hier 5 beste tools die van het ramen poetsen een feest maken!
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
ramen lappen makkelijk

1. Kleinere ramen wassen zonder sopje

Kleine ramen lappen kun je perfect met een een goede microvezeldoek en polijstdoek doen. Dat scheelt een slok op een borrel: geen gesjouw met emmers, geen trekkers die net niet passen enzovoort. De duodoeken van Clean & Dry (2020 €17,25) zijn supergoed!

De microvezeldoek maak je nat (zonder schoonmaakmiddel) en (zachtjes) poetsen maar! Dankzij de structuur van de doek hecht vuil zich er optimaal aan vast. Je hoeft dan ook tijdens het poetsen weinig kracht te zetten.

De polijstdoek heeft een ruit-structuur en is ideaal om het glas streeploos droog te vegen. Je hoeft niet eens door te boenen tot je ramen kurkdroog zijn want restantjes vocht drogen vlekkeloos op. Zelfs als de droogdoek na een aantal ramen een beetje vochtig is geworden, kun je hem nog steeds met hetzelfde resultaat gebruiken.

Deze ramenset is ook zeer geschikt voor de ruiten van je auto, voor spiegels, kookplaten, de ovendeur, kranen, de glazen douchewand; eigenlijk voor alles wat glanst! Wil je ook deze doeken in huis? Je kunt ze onder andere bestellen bij bol.com.

2. De beste raamwisser geschikt voor professioneel gebruik

De Unger S-Wisser (2020 €17,95) met ergonomische handgreep wordt niet voor niets door professionele glazenwassers gebruikt. Het is een degelijke wisser die nog geen druppeltje water op het glas achterlaat. Nog een groot voordeel: je komt helemaal tot aan de uiterste randjes van het kozijn; wat vaak met andere raamwissers niet helemaal lukt.

Deze raamwisser heeft een breedte van 35 centimeter, zo ben je lekker snel klaar zonder dat er strepen achterblijven op het glas. Deze raamwisser is natuurlijk wel duurder dan eentje van de Action maar je hebt er jarenlang plezier van!

Wil je weten welke raamwissers nog meer goed zijn, lees dan: De top 5 allerbeste raamwissers voor een streeploos resultaat

3. Moeilijk bereikbare ramen lappen met telescoopsteel

Met de Leifheit Raamwisser met microvezeldoek (2020 €30,-) kun je met gemak de eerste verdieping van je huis halen. Het grote voordeel: na twee keer ramen lappen heb je de kosten eruit, dat scheelt weer in maandelijkse uitgave aan de glazenwasser.

Met deze uitschuifbare steel kun je lekker veel kracht zetten, dankzij de microvezeldoek kun je makkelijk vuil verwijderen en is je raam eenmaal schoon, dan keer je hem om en kun je met de andere kant het glas droog trekken.

Zo bespaar je weer op een glazenwasser en kun je je ramen schoonmaken wanneer het nodig is! Het is toch altijd weer jammer als de glazenwasser op een stormachtige dag komt.

4. Razendsnel de ramen wassen met Kärcher

Deze ruitenreiniger van Kärcher (2020 €57,99) poetst de ramen lekker schoon zonder dat je hoeft te boenen en te schrobben. Het water en vuil wordt vervolgens opgezogen en klaar is Kees.

Ramen lappen gaat veel sneller met deze ruitenreiniger. Hij laat nog weleens een klein streepje of druppeltje achter op het glas of in de hoekjes maar niet zo storend dat je meteen weer naar de traditionele manier van ramen lappen grijpt. Een groot voordeel is dat je hem ook voor badkamertegels, douchecabines, spiegels en glazen tafels kunt gebruiken.

Je hebt in no time door hoe deze ruitenreiniger werkt en je zult er intensief plezier van hebben. Zo wordt ramen lappen een feestje!

5. Vanuit je luie stoel de ramen poetsen met een robot-ruitenreiniger

De Zoef Robot Bobbie 2.0 (2020 €399,95) heeft een sterke zuigkracht, een aansluitsnoer van 2 meter en een verlengkabel van 4 meter, zo redt Bobbie zelfs je hoge zolderramen.

Met de app kun je Bobbie aanzetten vanuit je luie stoel terwijl Bobbie je ramen streeploos schoon lapt. Dat doet hij heel gestructureerd zonder een millimeter over te slaan.

Voor een glazenwasser betaal je voor het hele huis als snel €15 tot €25,- per keer, als je de Zoef Robot Bobbie 2.0 aanschaft dan staat dat gelijk aan bijna 26 tot 16 keer de glazenwasser laten komen. Je kunt voor jezelf gaan berekenen hoe lang het duurt voordat je het bedrag eruit hebt gehaald, afhankelijk van hoe vaak je je glazenwasser laat komen.

Bobbie kun je ook voor andere gladde oppervlakken gebruiken, zoals: deuren, tafels, spiegels en badkamertegels. Je hoeft maar twee handelingen te doen: Bobbie op de schoon te maken plek plaatsen en Bobbie aanzetten.

Kijk je graag vanuit je luie stoel toe hoe jouw robot de ramen lapt zonder dat je een kopje koffie voor hem hoeft te zetten, dan is Bobbie echt iets voor jou! Je moet even flink in de buidel tasten maar dan heb je er wel jarenlang plezier van!

Zo zie je maar weer: er zijn genoeg handige tools om van het huishouden een feestje te maken. Succes met poetsen!

Lees ook:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

product advies suus
Bekijk ook
product advies suus
Actueel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN