Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Met deze 10 tips heb je nooit meer last van hondenlucht in huis

hondenlucht in huis
hondenlucht in huis
Ruikt je huis naar hond? Of ruik je het zelf niet meer maar krijg je weleens een opmerking over de hondenlucht in huis? Dan wordt het tijd om die lucht te elimineren, zonder dat je je lieve viervoeter wegjaagt. Gelukkig zijn er een heleboel trucjes om de hondenlucht uit huis te krijgen en ruikt je woning erna weer lekker fris!

Hondenlucht in huis verwijderen

De ene hond is de andere niet. De ene duikt enthousiast in de sloot, de meeste mensen weten wel hoe een natte hond ruikt die in stilliggend water heeft gelegen… niet best! De andere rolt lustig door de paardenvijgen, modder of iets anders smerigs. Honden gaan niet zoals wij dagelijks onder de douche, dus die luchtjes hopen zich op, met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er een heleboel trucjes om hondenlucht in huis te bestrijden.

Sterke hondenlucht uit huis door te stofzuigen

De eerste tip is een logische tip: naast het feit dat een met hondenhaar bezaaide vloer niet fris eruitziet, helpt regelmatig stofzuigen ook tegen de stank van hondenlucht in huis. Niet alleen de hond zelf stinkt naar hond, maar ook de losgelaten haren en huidschilfers.

Stofzuig dus met grote regelmaat. Niet alleen de vloer, maar ook de gordijnen, de meubels, de vloerkleden en de bank. De Miele Complete C3 Cat&Dog is een hele fijne stofzuiger voor als je een huisdier bezit. De bijgeleverde turboborstel is megakrachtig waardoor je je vloerkleden met gemak haarvrij krijgt.

Met de bijbehorende opzetstukken kun je heel makkelijk stof en dierenharen van meubels en banken verwijderen. Wil je meer informatie over deze stofzuiger, klik dan op onderstaande button.

Stofzuiger met zak
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:52 am

Hondenlucht neutraliseren door te dweilen

Als je nooit dweilt dan blijft de hondenlucht in huis hangen. Met een hond in huis is het aan te raden om wekelijks de vloer schoon te dweilen. Niet alleen om de stank te elimineren, maar ook om alle viezigheid wat hij onder zijn zooltjes mee naar binnen neemt weg te poetsen.

Welke dweil je het beste kunt gebruiken voor je vloer, kun je lezen in: Top 5 beste dweilen voor een brandschone vloer.

Hondenlucht uit tapijt halen

Stinkt je vloerkleed naar hond, dan verricht baking soda wonderen! Baking soda is geurloos maar ondertussen absorbeert het poeder wel vieze luchtjes.

Je hoeft alleen maar je vloerkleed onder te strooien met baking soda en het een uurtje te laten liggen. Daarna zuig je de baking soda weer op. Alle vieze hondenluchtjes worden geneutraliseerd, niet alleen in je vloerkleed, maar ook nog eens in je stofzuiger!

Hondenmand schoonmaken tegen hondenlucht in huis

Oei de hondenmand, wat een stank! Gek is het niet dat dat ding vreselijk kan stinken; vuil, speeksel, huidschilfers, haren… het komt allemaal in die mand terecht.

Vanwege de stank in de mand kun je het beste een niet-gestoffeerde mand nemen met een los dekentje erin dat je kunt wassen. Doe je in het wasmiddelbakje met het bloemetje een scheutje natuurazijn dan worden hondenluchtjes verdreven en laten de haren van je lieftallige viervoeter los van het textiel.

Wil je meer lezen over azijn bij je wasgoed, lees dan: 10 redenen om altijd azijn bij het wasgoed te gebruiken

Luchten tegen hondenlucht in huis

Laat je altijd maar de ramen en deuren potdicht dan blijft de hondengeur in huis hangen. Het is daarom belangrijk om met grote regelmaat je huis flink door te luchten. Gewoon even alle ramen en deuren open. Dat is niet alleen goed tegen vieze hondenluchtjes, maar ook gezonder voor jezelf.

Meer informatie over het belang van luchten van je huis kun je lezen op de website van het rivm.

Een luchtreiniger tegen de muffe hondenlucht

Een goede luchtreiniger doodt bacteriën en schimmels in de lucht waardoor geurproblemen verholpen worden. De luchtreiniger van Progenion is betaalbaar en heeft nog een heleboel andere voordelen.

Deze luchtreiniger neutraliseert niet alleen vieze luchtjes, hij is ook nog eens geschikt voor mensen met een honden- en kattenallergie, vangt fijne stofdeeltjes uit de lucht, creëert een hypoallergene lucht, doodt bacteriën en virussen en ga zo maar door. Wil je meer informatie over deze luchtreiniger, klik dan op onderstaande button.

Progenion PR-135UV
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:52 am

Hondenlucht in huis laten overtreffen door een geurtje

Je hoeft je huis niet te vergiftigen met spuitbusjes om het lekker te laten ruiken. Heb je genoeg verse bloemen in huis, luchtzuiverende planten en eventueel een etherische olie diffuser dan zal de hondenlucht een stuk minder dominant zijn.

Of je hond de diffuser lekker vindt ruiken is de vraag. Maar ja, hè, hij krijgt er dan ook een heleboel liefde voor terug.

Hondengeur uit bank, meubels en auto halen

Heb je afneembare hoezen dan kun je die perfect in de was gooien met een scheut natuurazijn in het wasmiddelbakje met het bloemetje. Heb je geen afneembare hoezen dan moet je allereerst de bank, meubels of auto goed stofzuigen en daarna kun je de sterke hondenlucht perfect verwijderen met bijvoorbeeld No odour huisdier fris.

No odour huisdier fris is een milieuvriendelijke geurverwijderaar op basis van etherische olie. Spuit je dit op je meubels of in je auto dan is de hondenlucht compleet verdwenen. Wil je meer weten over dit product, klik dan op onderstaande button.

No Odour 100 ml
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:59 am

Een stankvrij huis met een schone hond

Ook al vindt je hond zichzelf niet zo lekker ruiken na een wasbeurt, voor ons is het vaak een wereld van verschil. Maak je er een gewoonte van om hem in ieder geval eens in de maand in bad te doen dan went hij er wel aan en is de hondenlucht in huis direct een stuk minder.

Zoek je een hondenshampoo die het beste resultaat oplevert? Probeer dan eens Oxyfresh Pets Shampoo. Deze is PH-neutraal, heeft een sterke reinigingkracht en bevat geen alcohol of parabenen. Je doet vrij lang met een flesje en zult merken dat je hond weer heerlijk ruikt. Voor meer informatie klik onderstaande button.

Voor honden en katten
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:59 am

Hondengeur in huis door verkeerd voedsel

Tot slot: eet jij knoflook, dan weet je dat je de dagen erna beter andere mensen op afstand moet houden. Zo is het ook met hondenvoer: bepaald voedsel zorgt ervoor dat je hond nog meer gaat stinken.

Koop je brokken of vers voer van betere kwaliteit, dan zal jouw hond minder vieze luchtjes verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan ProPlan, of Royal Canin, en zo is er nog meer voer dat hoog aangeschreven staat en beter is dan de welbekende supermarktbrokken.

Trucjes te over dus om de hondenlucht in huis te verdrijven, zodat je zonder dat je je neus dichtknijpt je hond lekker kunt blijven knuffelen en je zonder gêne vrienden thuis ontvangt. Succes!

dierenharen van kleding

Schoon in 10 minuten

Wil je nog meer handige tips weten? Lees dan mijn boek: Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

Stofzuiger met zak
Laatst bijgewerkt op: februari 4, 2023 - 12:52 am

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Lees ook

hypoallergeen huis bij kattenallergie
Kattenkwaad!
kattenpis geur verwijderen
Zo gepiept