Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Natte schoenen? Zo krijg jij ze binnen recordtijd droog en fris!

natte schoenen drogen
natte schoenen drogen
Yes! Het regent! De meeste mensen balen nu, maar ik ben blij want dan kan ik eindelijk de schoendroger van Shoefresh testen! Dit wonderlijke apparaat belooft dat hij alle soorten natte schoenen binnen een half uur droog krijgt, dat hij bacteriën en schimmels elimineert en dat hij ook gebruikt kan worden voor scheenbeschermers, handschoenen en helmen. Benieuwd naar de testuitslagen? Lees dan snel verder.

Review Shoefresh schoendroger

Natte schoenen drogen

Er zijn aardig wat handige trucjes om je schoenen te drogen, ik heb ze allemaal op een rijtje gezet in: Natte schoenen drogen: 8 beste manieren! Toch zijn zeven van die acht manieren behoorlijk tijdrovend. Niet dat je zelf dan continu met die schoenen bezig bent, maar je bent gerust uren of soms zelf een dag verder voordat de schoenen echt droog zijn.

Nu heb ik een zoon die meer buiten is dan binnen (ja, ze bestaan nog: kinderen die graag buiten zijn!) De ene keer komt hij met natte voetbalschoenen thuis, de andere keer met kletsnatte gympjes. Het maakt hem niet uit, maar ik werd er op een gegeven ogenblik wel moedeloos van. Want tja, die natte voetbalschoenen moeten wel weer voor de volgende sessie droog zijn.

Ik ging eens flink speuren op internet en trof verschillende schoendrogers aan. Die van Shoefresh sprong er met kop en schouder bovenuit. Dit omdat de Shoefresh schoendroger is aanbevolen door 3300 pedicures, bij 1867 reviews een 9.0 scoort en de beoordelingen ook zeer positief zijn.

Ik trok mijn stoute (droge!) schoenen aan en nam contact op met de producent. En nu ben ik de blije geluksvogel die het apparaat in huis heeft en mag testen. Natuurlijk stopte het abrupt met regenen toen de schoendroger eenmaal mijn huis bereikte. Maar gelukkig hebben we ook nog zoiets als een kraan, dus ben ik gewoon aan de slag gegaan! En de regen kwam gelukkig na een aantal dagen ook weer terug.

Hoe werkt de Shoefresh schoendroger?

Een uitgebreide beschrijving over hoe de Shoefresh schoendroger werkt is niet nodig. Het is eigenlijk heel simpel: Je schuift je natte schoenen op de schoenhouders, stopt de stekker in het stopcontact en het apparaat begint direct te werken. Eerst desinfecteert hij 5 minuten lang je schoenen en vervolgens begint het droogproces dat twintig minuten duurt. Simpel toch? Is hij klaar dan stopt hij met drogen.

Heb je nu enorme stinkschoenen dan kun je de tijd van het desinfecteren verlengen tot tien minuten. Tijdens het desinfecteer-proces worden alle geuren, bacteriën en schimmels verwijderd. Dat is goed nieuws voor mensen met kalknagels en voetschimmel want iedereen die daar last van heeft, weet dat je daar moeilijk van af komt. Het heeft geen zin om kalknagels en voetschimmel te behandelen als de bacteriën nog in je schoeisel rondwaren.

Ook kan de droogtijd verlengd of verkort worden, evenals de temperatuur. Heb je bijvoorbeeld echte leren schoenen dan kun je beter voor de lagere temperatuur kiezen. Voor sportschoenen van kunststof kun je gerust 60 graden aanhouden.

De Shoefresh testresultaten – natte schoenen en stinkende scheenbeschermers

Test 1 – doorweekte schoenen

Mijn dochter had met haar witte Nikes lekker door de aarde gerend, samen met een vriendinnetje. Om de schoenen weer lekker schoon te krijgen heb ik ze een rondje in de wasmachine laten draaien met een flinke schep Vanish erbij. Doorweekter kunnen schoenen niet zijn. (Niet alle sneakers mogen in de wasmachine, dus check wel altijd of jouw gympen hier geschikt voor zijn).

De Shoefresh schoendroger kwam van pas en zoals ik al verwachtte waren ze niet na één sessie droog, nu is dat absoluut geen teleurstelling, sterker nog: als haar Nikes wel binnen 25 minuten droog waren geweest dan zou dat behoorlijk zorgelijk zijn en ten koste gaan van de schoenen.

Na sessie twee waren de schoenen zo goed als droog, dus om ze echt kurkdroog te krijgen heb ik ze nog tien minuten extra op enkel het droogprogramma gezet. Een volgende keer weet ik dus dat ik na een rondje wasmachine de schoendroger op vijftig minuten kan zetten. En het mooie is: dan zijn ze nog nog altijd twaalf keer sneller droog dan als je met proppen krantenpapier of keukenrolpapier aan de slag gaat.

Lees ook: In 7 stappen snel je witte sneakers schoonmaken

natte schoenen drogen Shoefresh

Test 2 – schoenen onder de kraan

Aangezien het nog steeds niet regende, heb ik mijn All Stars uit de kast getrokken, onder de kraan gehouden en op de Shoefresh geplaatst. Nu zijn schoenen doorgaans minder nat door de regen dan als je ze onder de kraan houdt. Na de eerste sessie voelde ik aan de schoenen en tot mijn verbazing waren ze al behoorlijk droog, zeg: licht vochtig.

Ik heb de All Stars voor een tweede sessie op de schoenhouders geplaatst en daarna waren ze kurkdroog. Missie geslaagd!

Test 3 – schoenen nat van de regen

Ik was als een kind zo blij toen mijn man met redelijk natte schoenen uit het bos kwam omdat de hond nu eenmaal uitgelaten moet worden. Ik riep: ‘Trek uit, dan ga ik mijn vriend weer aanzetten!’

Nadat ik de schoenen had schoon geborsteld (droog nooit vieze schoenen want dan kunnen modder en vuil uitdrogen en permanente vlekken achterlaten op het textiel!) zette ik ze op de schoendroger. En ja hoor! Na één sessie kurkdroog (en de stank was ook met de noorderzon vertrokken!)

Test 4 – stinkende scheenbeschermers opfrissen

Iedereen met voetballende kinderen kent het wel; de scheenbeschermers gaan na een uurtje fanatiek sporten uit en je slaat stijl achterover van de stank! Eindelijk kon ik iets van mijn zoontje testen. Weliswaar geen natte schoenen vooralsnog, maar wel dus die zuur ruikende scheenbeschermers.

Zowel bij bol.com als bij Shoefresh zelf kun je een reinigingshoes van Shoefresh bestellen. Deze is bedoeld om te gebruiken in combinatie met de Shoefresh schoendroger. Heb je scheenbeschermers, pumps, sandalen of een ander soort open schoen, dan plaats je die op de schoenhouders en doe je de reinigingshoes eroverheen. Zo creëer je een cocon waarin de warme lucht effectief zijn werk doet.

Dus hup, ik met de scheenbeschermers aan de slag, en tot mijn grote verrassing was de zure lucht na 25 minuten compleet verdwenen! Je kunt de scheenbeschermers natuurlijk ook buiten leggen om te laten luchten, maar met regen en zonder afdakje blijft dat een beetje lastig.

stank verwijderen scheenbeschermers

Conclusie over natte schoenen drogen met Shoefresh

Ik ben heel enthousiast over deze sublieme uitvinding. Was ik dat niet dan had ik er zeker geen review over geschreven. Het apparaat maakt best veel geluid, dus ik zou hem niet midden in de woonkamer zetten, maar het wordt hoe dan ook aangeraden om hem op een plek te plaatsen waar genoeg ventilatie is, bijvoorbeeld in de schuur of in de bijkeuken.

Of het mij gaat helpen om van mijn kalknagel af te komen, daar kom ik over een jaar nog eens op terug, en dan zal ik deze review aanvullen met informatie daarover (het staat in mijn agenda!) maar voor nu ben ik razend enthousiast over het feit dat ik nooit meer in de knoei kom met het op tijd droog maken van de natte schoenen van mijn zoon, ook al heeft hij het sinds ik de schoendroger in huis heb droog gehouden.

Uit de reviews van bol.com kan ik opmaken dat mensen van hun voetschimmel zijn afgekomen, ook zo’n hardnekkige bacterie die je schoenen normaal gesproken niet verlaat. Zo’n 3300 pedicures die hun klanten behandelen tegen voetschimmels en kalknagels hebben een Shoefresh in hun praktijk staan omdat juist de combinatie van de voetbehandeling met het elimineren van alle bacteriën in de schoenen uiteindelijk het gewenste resultaat oplevert.

Wil je ook graag deze schoendroger in huis? Bij onderstaande shops kun je er een aanschaffen! Succes ermee, alles voor droge voeten!

De schoendroger van Shoefresh is te bestellen bij bol.com maar ook bij Shoefresh zelf. Voor meer informatie klik onderstaande button.

Reinigt en droogt
Laatst bijgewerkt op: september 30, 2022 - 12:05 am

Shoefresh heeft ook een goedkopere versie: de mini schoendroger. Deze heeft alle voordelen die bovenstaande schoendroger heeft, behalve dat deze mini-variant niet automatisch start en er een stuk langer over doet om de schoenen te drogen; tussen de vier en acht uur! Ook deze is te bestellen bij bol.com en bij Shoefresh.

Reinigt en droogt
Laatst bijgewerkt op: september 30, 2022 - 12:05 am

Op YouTube zijn meerdere instructiefilmpjes te vinden, hoe je de Shoefresh gebruiksklaar maakt, hoe je hem bedient en nog veel meer.

Reinigt en droogt
Laatst bijgewerkt op: september 30, 2022 - 12:05 am
Reinigt en droogt
Laatst bijgewerkt op: september 30, 2022 - 12:05 am

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

nooit meer sokken kwijt
Wil je weten!
slippers schoonmaken
Zomer-proof