Huisdieren

Een gouden truc om dierenharen van kleding te verwijderen

Cavia’s, konijnen, honden, katten; langharige, kortharige, witte, zwarte, bruine… Ik heb of had ze allemaal in huis, ik kan me een leven zonder huisdieren niet voorstellen. Helaas horen daar ook de minder leuke dingen bij, zoals haren die zich voor eeuwig lijken vast te kleven aan je textiel. Hier de gouden tip om succesvol honden- en kattenharen te verwijderen uit je kleren.
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
dierenharen van kleding verwijderen

Dierenharen van kleding verwijderen

Je kent het vast: je haalt je zwarte broek uit de was en het lijkt alsof er meer hondenharen op zitten dan toen de broek in de machine ging. Alsof de haren één zijn geworden met de stof. Een van mijn gouden trucs is heel simpel: de wasdroger.

 • Gooi vóórdat je de was in de wasmachine doet je was in de wasdroger.
 • Doe er een paar drogerballen bij én een vochtige microvezeldoek.
 • Zet de droger 10 minuten op de laagste temperatuur.

Alle haren laten los van het textiel en zo heb je weer haarloze kleding. De microvezeldoek kun je gewoon even buiten uitschudden boven de kliko. Vergeet niet het pluizenfilter te legen, want de losgelaten haren moeten toch ergens naar toe 😉

Azijn tegen statische kleding en hondenluchtjes

Nog een extra bonus truc om dierenharen van kleding te krijgen: doe tijdens het wassen een scheut witte azijn in het wasverzachterbakje van je wasmachinelade. Azijn vermindert de statische hechting van de honden- en kattenharen waardoor ze makkelijker loslaten van je kleding.

Bijkomend voordeel voor de hondenbezitters: alle ranzige hondenluchtjes (die je zelf niet meer ruikt… maar een hondloze vriend helaas wel!) worden in de kiem gesmoord. Lees ook: 10 geniale tips om azijn te gebruiken voor je wasgoed


Tips om te voorkomen dat dierenharen aan je kleding blijven kleven

 • Synthetische stoffen en natuurlijk stoffen kun je het beste afzonderlijk van elkaar wassen. Natuurlijke stoffen trekken dierenharen aan. Door natuurlijke stoffen met synthetische stoffen samen te wassen, wordt je gehele wasgoed statisch met alle gevolgen van dien.

 • Dierenharen blijven niet alleen aan je kleding en kleedjes kleven, ook de rubberen band van je wasmachine kan eruitzien alsof je hond of kat erin heeft liggen rollen. Zo kom je van de regen in de drup en belanden er ook dierenharen op je schone dekbed, handdoeken en ga zo maar door.

  Om de haren uit je wasmachine te verwijderen, moet je de wasmachine regelmatig spoelen met enkel natuurazijn. Erna veeg je de trommel en de rubberen band schoon met een vochtige microvezeldoek.

 • De wasdroger is een hardnekkige verzamelplek van dierenharen. Ook daar is iets aan te doen! Het is eigenlijk heel simpel: schuif je allersmalste stofzuigermond op je slang en zuig het pluizenfliter en alles waar je in je droger bij kunt goed uit.

  Maak er een gewoonte van om dit elke keer te doen als je met je stofzuiger langs de droger loopt, dit voorkomt uiteindelijk een verstopte afvoerpomp en je kleding blijft haarvrij.

 • Was wekelijks de dekentjes en alles waar je hond of kat zich graag nestelt, zo voorkom je dat de hoeveelheid achtergebleven haren zich ophopen en zich uiteindelijk verspreiden naar plekken waar je ze niet wilt hebben.

 • Laatste tip voor als je bovenstaande adviezen bent vergeten: zorg dat je genoeg kleefrollers in huis hebt zodat je net voordat je je huis verlaat nog even de ergste haren van je leuke jurkje kunt verwijderen. Plakrollers zijn bij de Action verreweg het goedkoopst.


Succes ermee!

Zie ook:

Delen:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Suus-portretfoto

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Suusmaaktschoon.nl wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. Let op: de genoemde prijzen hebben een beperkte geldigheidsduur. Suusmaaktschoon.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Alle informatie op suusmaaktschoon wordt met de grootste zorg samengesteld en is auteursrechtelijk beschermd. Alle gebruik van de aangeboden content is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Suusmaaktschoon.nl en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. Er zullen juridische stappen ondernomen worden bij ongeoorloofd kopiëren.

product advies suus
Bekijk ook

Vitrage wassen met soda, zo pak je dat grondig aan!

Alle antwoorden die je wilt weten over vitrage wassen vind je hier. Met welk middel krijg je je vitrage weer hagelwit, hoe krijg je kreukels eruit? En nog meer.

Cursus bed opmaken in 1 minuut, 3 handige tips

In deze korte cursus ‘bed opmaken’ kun je lezen hoe je snel je bed verschoont. De snelste manier kost je niet meer dan een minuut! Zo ben je vliegensvlug klaar!

Nooit meer sokken kwijt met deze 5 slimme trucs

Ken je dat? Je vouwt en sorteert je wasgoed, en wéér ontbreekt er een sok. Gelukkig zijn er 5 trucjes die ervoor zorgen dat je nooit meer sokken kwijt bent.
product advies suus
Actueel

9 dingen die je perfect kunt schoonmaken met waterstofperoxide

Waterstofperoxide is ideaal voor het huishouden. Lees welke 9 dingen je kunt schoonmaken met waterstofperoxide. Goed nieuws: Het spul is milieuvriendelijk!

Top 5 beste milieuvriendelijke groene aanslagreiniger

Met welke groene aanslagreiniger krijg je je tuin weer spic en span? Zonder het milieu te belasten? Lees snel wat de top 5 beste groene aanslagreiniger is.

5 enorme voordelen van de grote voorjaarsschoonmaak

Ook al stamt de grote voorjaarsschoonmaak uit een andere tijd, het is niet zo’n gek idee om deze gewoonte weer op te pakken. Hier de 5 grootste voordelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang een gratis e-book met de beste tips om consumptievlekken te verwijderen.

ZOEKEN