Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Een gouden truc om dierenharen van kleding te verwijderen

dierenharen van kleding
dierenharen van kleding
Cavia’s, konijnen, honden, katten; langharige, kortharige… Ik heb of had ze allemaal in huis. Helaas horen daar ook de minder leuke dingen bij, zoals haren die aan je kleding blijven kleven. Hier de gouden tip om succesvol honden- en kattenharen van je kleren te krijgen.

Dierenharen van kleding verwijderen

Je kent het vast: je haalt je zwarte broek uit de was en het lijkt alsof er meer hondenharen op zitten dan toen de broek in de machine ging. Alsof de haren één zijn geworden met de stof. Een van mijn gouden trucs is heel simpel: de wasdroger.

 1. Gooi vóórdat je de was in de wasmachine doet je was in de wasdroger.
 2. Doe er een paar drogerballen bij én een vochtige microvezeldoek.
 3. Zet de droger 10 minuten op de laagste temperatuur.

Alle haren laten los van het textiel en zo heb je weer haarloze kleding. De microvezeldoek kun je gewoon even buiten uitschudden boven de kliko. Vergeet niet het pluizenfilter te legen, want de losgelaten haren moeten toch ergens naar toe…

Laatst bijgewerkt op: september 29, 2022 - 11:36 pm

Azijn tegen statische kleding en hondenluchtjes

Nog een extra bonus truc om dierenharen van kleding te krijgen: doe tijdens het wassen een scheut witte azijn in het wasverzachterbakje van je wasmachinelade. Azijn vermindert de statische hechting van de honden- en kattenharen waardoor ze makkelijker loslaten van je kleding.

Bijkomend voordeel voor de hondenbezitters: alle ranzige hondenluchtjes (die je zelf niet meer ruikt… maar een hondloze vriend helaas wel!) worden in de kiem gesmoord.

azijn bij het wasgoed

Tips om te voorkomen dat dierenharen aan je kleding blijven kleven

 • Synthetische stoffen en natuurlijk stoffen kun je het beste afzonderlijk van elkaar wassen. Natuurlijke stoffen trekken dierenharen aan. Door natuurlijke stoffen met synthetische stoffen samen te wassen, wordt je gehele wasgoed statisch met alle gevolgen van dien.
 • Dierenharen blijven niet alleen aan je kleding en kleedjes kleven, ook de rubberen band van je wasmachine kan eruitzien alsof je hond of kat erin heeft liggen rollen. Zo kom je van de regen in de drup en belanden er ook dierenharen op je schone dekbed, handdoeken en ga zo maar door.
  Om de haren uit je wasmachine te verwijderen, moet je de wasmachine regelmatig spoelen met enkel natuurazijn. Erna veeg je de trommel en de rubberen band schoon met een vochtige microvezeldoek.
 • De wasdroger is een hardnekkige verzamelplek van dierenharen. Ook daar is iets aan te doen! Het is eigenlijk heel simpel: schuif je allersmalste stofzuigermond op je slang en zuig het pluizenfliter en alles waar je in je droger bij kunt goed uit.
  Maak er een gewoonte van om dit elke keer te doen als je met je stofzuiger langs de droger loopt, dit voorkomt uiteindelijk een verstopte afvoerpomp en je kleding blijft haarvrij.
 • Was wekelijks de dekentjes en alles waar je hond of kat zich graag nestelt, zo voorkom je dat de hoeveelheid achtergebleven haren zich ophopen en zich uiteindelijk verspreiden naar plekken waar je ze niet wilt hebben.
 • Laatste tip voor als je bovenstaande adviezen bent vergeten: zorg dat je genoeg kleefrollers in huis hebt zodat je net voordat je je huis verlaat nog even de ergste haren van je leuke jurkje kunt verwijderen. Plakrollers zijn bij de Action verreweg het goedkoopst.

Succes ermee!

hondenlucht in huis verwijderen

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

hondenlucht in huis
Lekker fris!
hondenhaar uit autobekleding
Scheelt een haartje