Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

De badkamer schoonmaken met azijn: 6 super simpele tips!

badkamer schoonmaken met azijn
badkamer schoonmaken met azijn
Heel veel dingen in je badkamer kun je perfect schoonmaken met azijn. Wil je dat op een milieuvriendelijke manier doen? Gebruik dan Vintastic. Zij brouwen in hun eigen brouwerij natuurlijk schoonmaakazijn. Voor de prijs hoef je het niet te laten want Vintastic is spotgoedkoop.

Milieuvriendelijk je vieze badkamer schoonmaken met azijn

Er is nog meer te vertellen over de schoonmaakmiddelen van Vintastic. Niet alleen het natuurlijk schoonmaakazijn is duurzaam, ook de verpakkingen. Die zijn van gerecycled materiaal en de flessen zijn recyclebaar.

Witte azijn, die je kunt consumeren, bestaat uit ongeveer 4% natuurazijn en voor de rest uit water. Schoonmaakazijn heeft een zuurgraad van 6% tot 8%. Daarom is schoonmaakazijn krachtiger om mee te poetsen. Niet-natuurlijke schoonmaakazijn is een restproduct van fossiele brandstof en is dus synthetisch. Terwijl natuurlijk schoonmaakazijn door Vintastic wordt gegist vanuit alcohol van suikerriet of suikerbiet. Ondertussen is het net zo krachtig als synthetisch schoonmaakazijn, maar dan met een natuurlijke oorsprong.

Trek je handschoenen maar aan en lees snel wat je in de badkamer allemaal kunt schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn!

Douchekop ontkalken met natuurlijk schoonmaakazijn

Een douchekop met witte kalkaanslag is geen fris gezicht. In 10 snelle schoonmaaktips voor de badkamer leg ik al uit dat je met behulp van een literkan gevuld met azijn de douchekop kunt ontkalken. Maar toen kende ik Vintastic nog niet…

De badkamerreiniger van Vintastic maakt het ontkalken van de douchekop nóg makkelijker! Het spul schuimt namelijk, en blijft daardoor langer op z’n plek. Je legt de douchekop met de sproeikant naar boven toe, sprayt die onder met de Vintastic badkamerreiniger, laat het een flinke tijd intrekken en met een borsteltje poets je na afloop zo de kalk ervan af. Makkelijker kan niet!

De Vintastic badkamerreiniger is op basis van natuurlijk schoonmaakazijn en heeft daarnaast ingrediënten voor een krachtige reiniging. Het product is vrij van gevarensymbolen, dus veilig in gebruik.

Kranen in de badkamer schoonmaken met azijn

Zien je kranen er dof uit, met kalkaanslag en kringen? Ook daar kun je natuurlijk schoonmaakazijn voor inzetten. Wil je graag een lekkere geur in je badkamer verspreiden, kies dan natuurlijk schoonmaakazijn met lavendelparfum.

Verder is het heel simpel: doordrenk een of meer microvezeldoeken met natuurlijk schoonmaakazijn. Omwikkel je kranen met de doeken. Ga zelf lekker een bakje koffie drinken. Na een uur haal je de doeken weer van de kraan. Even naspoelen met water en een dweil. De kalk is compleet verdwenen en je kraan glanst alsof hij nieuw is.

Toilet ontkalken met azijn

Voor het ontkalken van je toilet kun je ook weer perfect de badkamerreiniger van Vintastic gebruiken. Dit natuurlijk schoonmaakazijn is compleet veilig omdat het biologisch afbreekbaar is. Trek wel even huishoudhandschoenen aan, zodat je handen lekker fris blijven.

Hoe ga je te werk? Je plakt wat velletjes keukenrolpapier op de kalkvlekken. Die velletjes blijven wel plakken omdat het altijd vochtig is in de pot. Spuit de velletjes onder met de badkamerreiniger. Laat dat een uurtje zo zitten. Trek na een uurtje de velletjes uit de wc-pot, spoel door en weg is de kalk!

wc schoonmaken

De spiegel in je badkamer schoonmaken met azijn

Spiegels gaan geweldig glanzen als je ze schoonmaakt met azijn. Bovendien behoren lelijke strepen op je spiegel tot de verleden tijd. Gebruik vooral natuurlijk schoonmaakazijn van Vintastic zodat je vriendelijk bent voor het milieu. Vintastic heeft ook natuurlijk schoonmaakazijn citrus. Dan ruikt jouw badkamer extra fris.

Hoe doe je dat? Meng 1 kopje natuurlijk schoonmaakazijn met 1 kopje water in een spuitflesje. Schud het flesje goed door elkaar. Spuit het mengsel rechtstreeks op een droog microvezeldoekje en maak met een zigzaggende beweging de spiegel schoon. Zo simpel is het!

natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn

Glazen douchedeuren reinigen met natuurlijk schoonmaakazijn

Heb je een paar kalkvlekjes op de glazen douchedeuren dan kun je die verwijderen met natuurlijk schoonmaakazijn. Net als je spiegel gaat je douchewand er prachtig van glanzen. Gebruik je de schuimende badkamerreiniger van Vintastic dan blijft het spul wat langer op zijn plek en heb je nog beter resultaat.

Het enige wat je hoeft te doen is de Vintastic badkamerreiniger op het glas spuiten. Je laat het een aantal minuten intrekken. Spoelt het schoon met water. Ten slotte droog je het glas. Je zult zien dat je douchecabine er enorm van opknapt.

schoonmaken van douchedeuren

Bad schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn

Badkuipen kunnen enorm smerig worden, zelfs als je ze niet gebruikt. Een druppende kraan kan voor kalkaanslag zorgen. Vuil en bacteriën strijken erin neer. En niet te vergeten stof! Heb je je bad weleens bekeken nadat je met vakantie bent geweest? Dat ziet er niet fris uit, hè? Tijd om hem schoon te maken, met natuurlijk schoonmaakazijn.

Spray de badkamerreiniger van Vintastic rijkelijk in het bad. Terwijl het natuurlijk schoonmaakazijn zijn werk doet, kun je tussendoor een ander klusje in je badkamer klaren. Ben je daarmee klaar, veeg dan met een spons al het vuil uit je bad. Spoel je badkuip nog even af met water en zie het resultaat!

Ten slotte

Zoals je ziet hoef je helemaal niet ingewikkeld te doen met allemaal verschillende schoonmaaksprays. Met een flesje badkamerreiniger van Vintastic kom je heel ver. Zo kun je je badkamer milieuvriendelijk poetsen. Succes!

keuken schoonmaken met azijn

Voor meer informatie over de natuurlijke schoonmaakproducten van Vintastic, klik op onderstaande button.

natuurlijk schoonmaakazijn Vintastic

Natuurlijk schoonmaakazijn

Milieuvriendelijk

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn
#cleanerbynature
zelf schoonmaakmiddel maken
DIY