Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

De keuken schoonmaken met azijn op de meest duurzame manier!

keuken schoonmaken met azijn
keuken schoonmaken met azijn
Heb je weleens van Vintastic gehoord? Zo niet, dan wordt het hoog tijd! Vintastic is namelijk een duurzaam merk. Alle schoonmaakmiddelen van Vintastic zijn op basis van natuurlijk schoonmaakazijn. En er is nog veel meer te vertellen over Vintastic… Zoals hoe je je keuken er perfect mee schoon krijgt!

Milieuvriendelijk schoonmaken met azijn

Vintastic is niet alleen een duurzaam merk met duurzame schoonmaakmiddelen. De verpakkingen zijn ook nog eens van gerecycled materiaal. De flessen zijn ook weer recyclebaar. Nog een voordeel: alle Vintastic producten zijn van natuurlijk schoonmaakazijn. En allemaal zijn ze gebrouwen in hun een eigen brouwerij.

Er is al verschil tussen schoonmaakazijn en azijn waarmee je kookt. Synthetisch schoonmaakazijn bevat meer azijnzuur en kan niet geconsumeerd worden. Natuurlijk schoonmaakazijn, zoals door Vintastic gebrouwen, is ook weer totaal anders dan synthetisch schoonmaakazijn. Het is milieuvriendelijk en tegelijkertijd net zo krachtig.

Omdat natuurlijk schoonmaakazijn de beste allesreiniger is die je in huis kunt hebben, kun je er perfect je keuken mee schoonmaken. Doe je dat met een fles van Vintastic, dan krijg je niet alleen een schone keuken, maar ben je ook nog milieuvriendelijk bezig.

Nu de grote vraag: wat kun je allemaal schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn in de keuken?

Aanrecht schoonmaken met azijn

Je aanrecht kun je perfect desinfecteren met natuurlijk schoonmaakazijn. In de zomer heeft dit nog eens dubbel voordeel, want mieren houden absoluut niet van azijnlucht. Zo blijft je aanrecht lekker miervrij. En je aanrecht gaat geweldig glimmen door dit wondergoedje.

Denk je: jakkes! Dan stinkt straks mijn aanrecht naar azijn. Dan heeft Vintastic een geweldige fles natuurlijk schoonmaakazijn met lavendelparfum. Zo blijft er ook nog een lekker geurtje achter in je keuken. Voor jou dan, niet voor de mieren…

Let op!

Is je aanrecht van natuursteen, zoals marmer of graniet? Gebruik dan geen schoonmaakazijn. Je aanrecht zal door het zuur zijn glans verliezen. Voor dit soort aanrechten kun je beter speciale reinigers voor natuursteen gebruiken.

Magnetron reinigen

De Vintastic schoonmaakazijn citrus is onder andere ideaal voor het reinigen van de magnetron. Je magnetron wordt ontvet, zonder dat je daar veel voor hoeft te doen.

Je giet in een magnetronbestedige schaal een deel water en een deel natuurlijk schoonmaakazijn. Zet het schaaltje 4 minuten op vol vermogen in de magnetron. Tijdens dit proces komt alle smurrie los. Check af en toe even of de boel niet overkookt. En hoor je de welbekende ping dan laat je het schaaltje nog 2 minuten in de dichte magnetron staan.

Na afloop veeg je de viezigheid met gemak weg. Let wel op: het schaaltje is op dat moment loeiheet! Doe dus je ovenhandschoenen aan als je het eruit haalt.

magnetron schoonmaken

Kunststof snijplank ontsmetten met natuurlijk schoonmaakazijn

Jakkes, wat kunnen die kunststof snijplanken smerig worden! Vergeet ze vooral niet te ontsmetten. Anders wordt het een groot bacterie feest daar op die plank. En waarmee kun je dat beter doen dan met natuurlijk schoonmaakazijn?

Het handigste is als je een spuitflesje klaarmaakt met een deel water en een deel natuurlijk schoonmaakazijn. Zo kun je na ieder gebruik de snijplank weer lekker fris maken.

Koelkast schoonmaken met azijn

De koelkast blijft niet eeuwig fris. Sterker nog: de groentela is de smerigste plek in jouw koelkast. Er zitten veel bacteriën, gist en schimmel. Die kun je perfect bestrijden met natuurlijk schoonmaakazijn. Houd je niet van de azijnlucht dan heeft Vinstastic naast de original dus ook citrus en lavendel.

Nu je toch bezig bent: neem dan ook meteen de rest van de koelkast af met schoonmaakazijn. Zo kun je je eten weer fris in de koeler stallen.

Let er wel op dat je de afdichtingen van de koelkast niet meeneemt! Het azijnzuur kan de afdichtingen beschadigen. Gebruik hier liever wat afwasmiddel voor.

Vaatwasser schoonmaken met azijn

Een vaatwasser schoonmaken klinkt arbeidsintensief. Maar met de vaatwasserreiniger van Vintastic is het een klusje van niks.

Doe je het goed dan maak je eerst het filter en de sproeiarmen schoon. Hoe je dat doet kun je in het instructieboekje vinden van de fabrikant. Je zet vervolgens de vaatwasser aan, zonder voorwas. En na 25 minuten giet je de fles leeg op de bodem van de afwasmachine.

Het resultaat is dat je een mooie, glimmende, frisse vaatwasser hebt die van binnen er uitziet als nieuw. Wat wil je nog meer?

natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn

Waterkoker en koffiezetapparaat ontkalken

Heb je vlokken in je thee? Of smaakt je koffie niet meer zoals het hoort. Dan zit er waarschijnlijk veel kalk in het apparaat. Niets helpt beter daartegen dan natuurlijk schoonmaakazijn. En waarom zou je het dan niet meteen op een milieuvriendelijke manier doen met natuurlijk schoonmaakazijn van Vintastic?

Het is heel simpel: je giet in de waterkoker of het waterreservoir een deel water en een deel natuurlijk schoonmaakazijn. De waterkoker laat je koken en het koffiezetapparaat laat je een aantal keer doorlopen. Daarna spoel je alles goed af en weg kalk!

waterkoker ontkalken

Roestvrijstalen pannen reinigen

Heb je een roestvrijstalen pan die maar niet schoon wordt? Je raadt het waarschijnlijk al: je krijgt hem spic en span met natuurlijk schoonmaakazijn.

Giet wat water en natuurlijk schoonmaakazijn in de pan, brengt het goedje aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Het vet in de pan zal oplossen en lelijke vlekken zullen verdwijnen. Hoe meer natuurlijk schoonmaakazijn je gebruikt, hoe sneller resultaat.

Vergeet niet na afloop de pan nog even goed na te spoelen. Anders smaken je aardappeltjes ’s avond wel erg zuur.

badkamer schoonmaken met azijn

Ten slotte

Een fles natuurlijk schoonmaakazijn is onmisbaar in de keuken en multi-inzetbaar. Omdat Vintastic ook nog rekening houdt met het milieu en jouw portemonnee trek je er driedubbele voordelen uit. Ikzelf ben erg enthousiast van dit product. Ik weet het wel hoor! Voortaan ga ik er milieuvriendelijk en voordelig mijn keuken mee schoonmaken. Succes!

Wil je meer informatie over de natuurlijke schoonmaakproducten van Vintastic? Klik op onderstaande button.

natuurlijk schoonmaakazijn Vintastic

Natuurlijk schoonmaakazijn

Milieuvriendelijk

Schoon in 10 minuten

Wil je nog meer handige schoonmaaktips weten? Lees dan mijn boek: Schoon in 10 minuten. Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is dit boek echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Het boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel en bij online winkels zoals bol.com. Wil je graag een gesigneerd exemplaar bestellen, klik dan hier.

suusmaaktschoon

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Schoon in 10 minuten

Het ultieme boek om je huis snel schoon te maken én te houden

Lees ook

natuurlijk schoonmaken met schoonmaakazijn
#cleanerbynature
zelf schoonmaakmiddel maken
DIY