Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

Waarom WD-40 een geweldig middel is voor het huishouden

schoonmaken met WD-40
schoonmaken met WD-40
Als je toch eens wist wat je allemaal met WD-40 kunt doen dan ren je onmiddellijk naar de winkel om een spuitbusje te scoren. Op het spuitbusje zelf staat: maakt los wat vast zit, stopt piepen en kraken, verdrijft vocht, maar wd-40 kent nog veel meer huishoudelijke toepassingen. Hier 30 wd-40 life hacks.

Vlekken op het vloerkleed verwijderen met WD-40

Zitten er lelijke vlekken op het vloerkleed of vloerbedekking? Spuit de vlek in met WD-40, wacht twee minuutjes, maak een sopje (bijvoorbeeld met Dreft) en veeg de vlek uit het tapijt. Herhaal deze behandeling tot de vlek is verdwenen.

Heb je een Perzisch tapijt? Dan vraagt dat om een andere vlekkenbehandeling. Lees meer in: Perzisch tapijt reinigen als een expert in 7 simpele stappen.

Poep van je schoenzolen verwijderen met WD-40

Van hondenpoep onder je schoenen wordt niemand blij! Totdat je ontdekt hoe je het makkelijk verwijdert. Spuit wat WD-40 op de zool van je schoen, verwijder met een oude tandenborstel de poep uit de spleetjes, spoel af met water en dat is dat!

Een rits los krijgen met WD-40

Zit er geen enkele beweging meer in je rits en sta je op het punt om je vest weg te gooien? Niet doen! Spuit wat WD-40 op de rits, en check of het nu wel lukt. Succes niet gegarandeerd, maar negen van de tien keer beweegt de rits na deze behandeling soepeler dan ooit tevoren.

Olie van de vloer verwijderen met WD-40

Lekt je auto en liggen er wat olievlekken op je garagevloer? Spuit de vlek onder met WD-40. Zodra de boel droog is, is de olievlek verdwenen, tenzij je niets aan je lekkende auto doet…

Kalk verwijderen uit de toiletpot met WD-40

Heb je lelijke kalkvlekken in de toiletpot? Ook hiervoor kun je WD-40 voor inzetten. Je spuit de kalkvlekken onder met WD-40, schrobt de vlekken na met een wc-borstel en spoelt vervolgens door.

Andere trucjes om kalk uit de wc te verwijderen kun je lezen in: Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

Potlood en stift verwijderen van de muren met WD-40

Hoe creatief je kinderen ook zijn, op de muren kliederen is niet de bedoeling. Trekken ze toch eens de stoute schoenen aan, dan heb jij gelukkig WD-40 in huis om hun kunstwerk van de muur te verwijderen. Spuit WD-40 op de muurtekening en neem het kunstwerk af met een schone doek.

Plastic tuinmeubelen schoonmaken met WD-40

Zijn je plastic tuinmeubelen vervaagt en wil je hun oorspronkelijk kleur weer terug? Dat lukt met WD-40! Spuit je tuinmeubels onder met het wonderspul, veeg de boel af met een schone, droge doek en je tuinmeubels zien er weer uit alsof ze net uit de winkel komen.

Lak van andere auto verwijderen met WD-40

Kom je bij je auto, zit er een beetje lak op je portier van een andere auto die klaarblijkelijk net te dichtbij was gekomen. Om de oorspronkelijke afwerking te herstellen, spuit je wat WD-40 op de plek, wacht je een minuutje en veeg je het af met een schone doek. Dat scheelt weer aan hoge kosten bij de garage!

Een wespennest voorkomen met WD-40

Heb je weleens een wespennest gehad? Wespen zijn dol op dakranden, die kiezen ze altijd uit om een nest te bouwen. Spuit je in het voorjaar de dakranden onder met WD-40 dan zullen ze jouw huis zeker niet selecteren voor het bouwen van hun nest! Dat is weer een zorg minder.

Spinnen weren met WD-40

Ben je doodsbang voor spinnen? Spuit dan wat WD-40 op de plekken waar spinnen graag komen en ze blijven absoluut op afstand.

Wil je nog meer trucjes weten om spinnen op afstand te houden? Lees dan: 10 natuurlijke manieren om spinnen te verjagen.

Schoenen waterdicht maken met WD-40

Je kunt dure kant-en-klaar middeltjes kopen om je schoenen waterdicht te maken, maar je kunt bij nat weer ook WD-40 op je schoenen spuiten. Er ontstaat dan een laagje dat het vocht tegenhoudt en zo blijven jouw voeten lekker droog.

Zijn je schoenen al nat en wil je ze snel drogen? Lees dan: Natte schoenen? Zo krijg jij ze binnen recordtijd droog en fris!

Piepende deuren verhelpen met WD-40

Niets is irritanter dan een piepende deur. Spuit wat WD-40 op de scharnieren, beweeg de deur een paar keer heen en weer en weg is de piep!

kauwgom uit haar verwijderen met wd-40

Kauwgom uit haar verwijderen met WD-40

Heeft je kind een reusachtige kauwgombel geblazen en is de bel geknapt… en zit zijn hele haar onder? Ruïneer niet meteen zijn kapsel door er een schaar in te zetten, maar spuit er wat WD-40 in. Kam het haar vervolgens goed uit, spoel het haar met water en weg is de kauwgom!

Superlijm van je huid verwijderen met WD-40

Heb je tijdens het knutselen lijm op je huid geknoeid? Spuit er WD-40 op, wrijf je handen tegen elkaar en de lijm zal loskomen. Lijmloze handen zijn een heuse verlossing.

Resten van stickers, tape en plakband verwijderen met WD-40

Ook voor sticker-, tape- en plakbandresten geldt: je kunt een duur kant-en-klaar-middeltje kopen maar je kunt er ook WD-40 op spuiten. Je laat het een minuut intrekken en veegt het erna weg met een schone, droge doek.

Haarverfvlekken verwijderen met WD-40

Heb je tijdens het verven van je haar op je handdoek of kleding gemorst? Geen paniek! Spuit WD-40 op de verfvlek en wrijf het in. Gooi het textiel vervolgens in de wasmachine en was het op een heet programma.

Verf van je leren bank verwijderen met WD-40

Ben je lekker het plafond aan het witten of het houtwerk aan het schilderen? En landt er een klodder verf op je leren bank? Spuit snel wat WD-40 op de verfvlek en veeg het af met een schone doek! De verf laat meteen los en je kunt weer rustig verder met je verfproject.

Mocht de verf ook op je kleding zijn gekomen? In Hoe verwijder je verfvlekken uit kleding? lees je hoe je je kleren weer vlekvrij krijgt.

Insecten van de auto verwijderen met WD-40

Zit je auto altijd maar onder de dode vliegjes en insecten? Het is een somber einde voor deze beestjes, maar je wil ze al helemaal niet op je auto hebben. Het is heel simpel: je spuit WD-40 op de motorkap en de beestjes glijden er onmiddellijk van af.

Lees ook: Insecten verwijderen van auto, hier 3 super snelle tips!

Krakende rieten stoelen verhelpen met WD-40

Als het riet van je stoelen erg droog wordt kan het behoorlijk gaan kraken. Door er WD-40 op te spuiten wordt het riet minder droog en zal je stoel ook niet meer zoveel lawaai maken.

Tuingereedschap roestvrij houden met WD-40

Wil je voorkomen dat je tuingereedschap onder de roest komt te zitten, maak het tuingereedschap na gebruik dan goed droog met een oude lap en spuit er vervolgens WD-40 op.

De oplossing tegen beslagen spiegels met WD-40

Je kunt om te voorkomen dat je spiegel beslaat scheerschuim op je spiegel smeren en erna weer verwijderen met een doek. Je kunt ook WD-40 op een schone doek spuiten en daarmee de spiegel afnemen. Er ontstaat dan een dun beschermlaagje waardoor je spiegel geen condens meer duldt.

Neplanten laten glanzen met WD-40

Heb je een paar neplanten in je kamer staan die net echt lijken? Maar zien de blaadjes er dof uit? Zorg er dan eerst voor dat de planten stofvrij zijn en spuit er vervolgens wat WD-40 op, de nepplant lijkt echter dan ooit!

Vieze asbakken schoonmaken met WD-40

Ben je een roker of net als ik een voormalig roker dan weet je als geen ander hoe rampzalig het is om de aangekoekte aslaag uit je asbak te krijgen. Je voelt hem al aan: spuit er wat WD-40 op en je veegt de asbak met gemak weer schoon.

Tomatensausvlekken uit kleding verwijderen met WD-40

Heb je een verse tomatensausvlek op je mooie kledingstuk geknoeid, spray dan onmiddellijk WD-40 op de vlek. Laat de WD-40 10 minuten intrekken en was het kledingstuk ten slotte volgens wasvoorschrift. Weg is de vlek!

Andere trucjes om tomatensausvlekken te verwijderen kun je lezen in: Hoe verwijder je tomatensausvlekken?

Zilver mooi zilver houden met WD-40

Wil je voorkomen dat je zilveren sieraden zwart worden? Breng dan een vernislaagje aan met WD-40. Doe dit uiteraard niet met je bestek, want je wil het spul niet in je mond krijgen…

Is het kwaad al geschied en heeft je zilveren voorraad een poetsbeurt nodig? Lees dan: In 15 minuten zilver poetsen zonder zilverpoets, iedereen kan het!

Zwarte strepen van je houten vloer verwijderen met WD-40

Heeft iemand met zijn schoenen zwarte strepen op je mooie houten vloer achtergelaten? Die krijg je zo weg door er WD-40 op te spuiten en vervolgens weg te vegen met een schone, droge doek!

Roest verwijderen van metaal met WD-40

Met WD-40 kun je ook roest verwijderen van metalen voorwerpen. Bijvoorbeeld van je fiets, van metalen stoelpoten of van gordijnroeden, ga zo maar door.

Lees ook: Roest van de fiets verwijderen, hier de beste 5 methodes.

Koffievlekken verwijderen met WD-40

Zitten er koffievlekken op tafel of op een leren bank? Ook hiervoor kun je het wonderspul weer inzetten om die te verwijderen.

Lees ook: Hoe verwijder je koffievlekken uit kleding?

Inktvlekken verwijderen met WD-40

Ook inkt tover je weg met WD-40, zit het op je tapijt of je spijkerbroek of op de leren bank… je weet wat je moet doen…

Lees ook: Hoe verwijder je inktvlekken uit kleding?

Krantafdrukken van de tafel verwijderen met WD-40

Heb je een vochtige krant gelezen aan tafel en staan de lettertjes nu in spiegelbeeld op je tafelblad? Niks aan de hand! Spuit er wat WD-40 op en veeg het weg met een schone, droge doek.

Zoals je kunt lezen is WD-40 dus multi-inzetbaar voor vooral irritante ongelukjes en probleempjes waar je vervolgens na een behandeling snel van af bent! Lang leve WD-40! Wil je meer weten over dit product, klik dan op onderstaande button.

250 ml
Laatst bijgewerkt op: augustus 10, 2022 - 11:51 pm

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel: