Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

33 verrassende, huishoudelijke tips met droogtrommeldoekjes

huishoudelijke tips droogtrommeldoekjes
huishoudelijke tips droogtrommeldoekjes
Droogtrommeldoekjes zijn bedoeld om je kleding lekker te laten ruiken en extra zacht te maken, maar ze kunnen vanwege hun ontvettende, absorberende en antistatische werking nog veel meer dan dat. Ze kunnen roestvrijstaal laten glanzen, insecten van de auto verwijderen, piepende schoenen verhelpen en nog veel meer.

33 trucs met droogtrommeldoekjes

1. Zeepresten van glazen douchedeuren verwijderen

Het is heel simpel: maak een nieuw droogtrommeldoekje nat en poets de glazen douchewand schoon. De zeepresten worden zacht waardoor je ze makkelijk van het glas veegt. Andere tips om je glazen douchedeuren schoon te maken kun je lezen in: 14 tips voor het schoonmaken van douchedeuren

2. Roestvrij staal laten glanzen

Roestvrijstalen kranen, tafelpoten, wieldoppen, tafellampen en ga zo maar door: ze gaan geweldig glimmen als je ze poetst met een droogtrommeldoekje. Ook vingerafdrukken veeg je zo weg vanwege de ontvettende eigenschappen van deze wonderdoekjes.

3. Vieze pannen of ovenschalen schoonmaken

Een vieze pan, maar ook een ovenschaal of ovenplaat, krijg je brandschoon als je hem een uur laat weken in een sopje van warm water, een scheutje afwasmiddel en een droogtrommeldoekje. Alle viezigheid weekt los. Ten slotte spoel je de pan af met warm water en poets je alles nog even schoon met een spons.

4. Schoenen stankvrij maken

In 14 sublieme schoonmaaktips met behulp van de vriezer kun je lezen hoe je stinkende schoenen weer stankvrij krijgt met behulp van de vriezer. Er is ook nog een andere truc: knip een droogtrommeldoekjes door de helft en stop in elke schoen een half doekje. Alle zweetluchtjes en vocht worden geabsorbeerd en je kunt weer zonder gêne je schoenen uit- en aantrekken.

5. Deodorant vlekken verwijderen

Heb je deodorant vlekken onder de oksels van je T-shirt? Je wrijft de vlekken er zo van af met een droogtrommeldoekje. Het droogtrommeldoekje absorbeert namelijk die lelijke witte deodorant strepen!

6. Beeldschermen stofvrij maken

Stof van je beeldschermen af krijgen blijft een lastige zaak… tenzij je er met een gebruikt droogtrommeldoekje overheen wrijft, weg stof! Goed nieuws: het stof blijft voorlopig even weg omdat het scherm na deze behandeling minder statisch is.

7. Kringen uit de wc-pot verwijderen

Heb je van die vieze, donkere kringen in de wc-pot? Met een droogtrommeldoekje poets je ze makkelijk weg! Een andere manier om van die kringen af te komen kun je lezen in Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

8. Muf-ruikende koffers lekker laten ruiken

Ga je lekker met vakantie, open je je koffer om hem te vullen, komt er een muffe lucht uit walmen. Jakkes! Dit voorkom je door een lekker geurend droogtrommeldoekje in de lege koffer te bewaren. Bij het pakken van je koffer vervang je het oude droogtrommeldoekje voor een nieuwe zodat je kleren ook nog eens heerlijk ruiken.

9. Haarborstels reinigen

Ook je haarborstel krijg je weer schoon door hem te laten weken in een teiltje met warm water én een droogtrommeldoekje erbij. Een bonustruc voor iedereen met statisch haar: prik de pinnen van je borstel door een droogtrommeldoekje en borstel je haar; je haar is direct niet statisch meer en ruikt ook nog eens lekker!

Je haarborstels kunnen ook gewoon in de afwasmachine, lees hier meer over in: 30 dingen die je kunt reinigen in de afwasmachine

haarsborstels schoonmaken met droogtrommeldoekjes

10. Scharen en messen weer scherp maken

Scharen en messen krijg je weer net iets scherper door ze af te vegen met een droogtrommeldoekje. Simpeler kan niet!

11. Dierenharen van de bank verwijderen

Wrijf met een droogtrommeldoekje over je bank, sofa of ander gestoffeerd meubilair. De haren hechten zich aan het droogtrommeldoekje vast! Nu kun je je bezoek weer zonder schaamte een plekje aanbieden op de sofa of bank.

12. Dierenharen van je kleding verwijderen

In Een gouden truc om dierenharen uit je kleding te verwijderen kun je lezen hoe je dierenharen van kleding krijgt. Zit je kleding onder de haren en heb je haast dan kun je je kleding ook ontdoen van de honden- of kattenharen door met een droogtrommeldoekje eroverheen te wrijven. Doordat je kleding direct minder statisch wordt, zullen er vervolgens ook minder haren aan vast blijven kleven.

13. Zonnescherm schoon houden

Het zonnescherm kun je perfect schoon houden met droogtrommeldoekjes. Als je eens per maand met een droogtrommeldoekje over de zonnewering wrijft, stoot het zonnescherm stof af en dat scheelt enorm veel viezigheid en verkleuringen.

Is je zonnescherm aan een grondige poetsbeurt toe, lees dan Zo krijg je de markiezen perfect schoon!

14. Het ovenrooster schoonmaken

Vul het bad of een grote teil met een laagje warm water, doe er een scheutje afwasmiddel bij en een stuk of vier droogtrommeldoekjes. De volgende dag veeg je alle aangekoekte resten en ander vuil zo weg.

15. Penselen en kwasten reinigen

Penselen en kwasten krijg je heel makkelijk schoon door ze een paar uur in een laagje warm water te weken met een droogtrommeldoekje erbij. Droogtrommeldoekjes zijn perfecte verfverdunners, de verf spoel je na afloop zonder enige moeite van de kwasten.

16. De auto weer lekker laten ruiken

Vooral oudere auto’s of auto’s waar regelmatig honden in mee rijden kunnen na verloop van tijd best wel een beetje gaan stinken. Om de stank te verdrijven en je auto weer lekker te laten ruiken leg je een droogtrommeldoekje onder de bestuurdersstoel (en eventueel ook onder de andere stoelen) en je zult zien dat je auto weer een aangename geur verspreidt.

17. Insecten van de auto verwijderen

Kleven er van die opgedroogde, harde, dode vliegjes aan je auto, dan poets je ze met een nat droogtrommeldoekje met gemak weg. Ook vastzittend modder kun je met het doekje makkelijk weg vegen.

Lees ook: Insecten verwijderen van auto, hier 3 super snelle tips!

18. Beddengoed ‘net gewassen’ laten ruiken

Nadat je je beddengoed hebt gewassen en uit de droger hebt gehaald, vouw je het textiel op, je schuift er droogtrommeldoekjes tussen en als je dan je bed opmaakt ruiken je lakens en kussenslopen nog steeds naar net-gewassen.

19. Snel het haardvuur aanmaken

Wil je je open haard zo snel mogelijk met volle vlammen laten branden? Prop dan een droogtrommeldoekje in een leeg wc-rolletje, houdt er een brandende lucifer bij en je hebt binnen no-time een geweldig haardvuur.

20. De kledingkast fris laten ruiken

Je kledingkast en eventueel de bijbehorende lades kun je heerlijk laten ruiken door op verschillende plekken droogtrommeldoekjes neer te leggen, zo ruikt je textiel altijd als pas-gewassen.

21. Plinten schoonmaken

Plinten kun je perfect afstoffen en schoon poetsen met droogtrommeldoekjes. Pak er een kussentje bij, dat scheelt weer pijnlijke knieën.

22. Plekken afstoffen waar je niet goed bij kunt

Vanwege het statische effect van droogtrommeldoekjes kun je ze ook perfect gebruiken als stofdoek. De beste manier van afstoffen lees je in Afstoffen, dit is de beste manier! Maar er zijn nu eenmaal plekken waar je niet goed bij kunt, zoals lampen en de bovenste randjes van lijstjes; hiervoor kun je dus een droogtrommeldoekje gebruiken.

23. Piepende schoenen verhelpen

Ben je overgevoelig voor bepaalde geluiden, maar wil je wel die gave sneakers aan die akelig piepen op bepaalde vloeren? Wrijf met een droogtrommeldoekje over de zolen en je kunt je weer geruisloos voortbewegen.

24. De vieze geur uit je vuilnisbak of kliko verwijderen

Stinkt je vuilnisbak of kliko? Leg dan onderin een droogtrommeldoekje. De vieze luchtjes worden geneutraliseerd waardoor je niets meer van de stank ruikt.

25. Je huis lekker laten ruiken

Hetzelfde geldt voor je huis, wil je een extra lekkere geur in je huis hebben, verspreidt dan hier en daar van die droogtrommeldoekjes; onder de kussens van de bank, in een kistje, in de tissuehouder, in een mand; overal waar je ze kunt verstoppen. Het is dan altijd alsof je net hebt schoongemaakt!

26. Het pluizenfilter van de droger schoonmaken

Je kunt het luizenfilter van je droger stofvrij krijgen door de boel met een smalle zuigmond schoon te zuigen, maar als je geen zin hebt om je stofzuiger uit de kast te halen kun je het filter ook schoon krijgen door met een droogtrommeldoekje alle pluisjes bij elkaar te vegen, de pluisjes hechten zich dan vast aan het doekje.

27. De onderkant van een strijkijzer reinigen

Je krijgt zelfs de onderkant van je strijkijzer schoon door de strijkijzer op de laagste stand te zetten en ermee over een schoon droogtrommeldoekje te strijken. Stof en viezigheid blijven aan het wonderdoekje kleven en je strijkijzer is weer klaar voor gebruik.

Een andere truc om je strijkijzer schoon te krijgen kun je lezen in: Deze 10 apparaten niet schoonmaken kost je bakken met geld!

28. De wc lekker laten ruiken

Wil je je toilet extra lekker laten ruiken, verstop dan een droogtrommeldoekje ergens achter de wc-rollen of in een mandje of wikkel een droogtrommeldoekje om de toiletrolhouder. Zodra de toiletrol rolt, word er een heerlijke lucht door het toilet verspreid.

29. Muggen en muizen verjagen

Muggen en muizen houden absoluut niet van de geur die droogtrommeldoekjes uitwasemen. In het geval van muggen: leg een droogdoekje op je nachtkastje en je komt minder gehavend je bed uit de volgende dag. In het geval van muizen: leg op elke plek waar ze graag komen een droogtrommeldoekje… geen muis meer te bekennen.

In Muizen definitief verjagen met maar één ingrediënt lees je nog een andere gouden truc om muizen op afstand te houden.

30. De luxaflex schoonmaken

Zijn je luxaflex echt aan een grote beurt toe dan kun je in Ontdek hoe je snel en simpel de luxaflex schoonmaakt lezen hoe je dat het beste aanpakt. Wil je ervoor zorgen dat je luxaflex langer stofvrij blijft, dan komen de gebruikte droogtrommeldoekjes weer van pas. Strijk ermee langs de latjes en je zult zien dat er minder snel stof op de luxaflex neerdaalt.

31. De sporttas opfrissen

Ben je zelf een sporter of heb je kinderen die fanatiek sporten dan weet je dat de lucht die soms als uit de sporttas komt niet misselijk is. Vooral de zoontjes kunnen nog weleens gemakzuchtig zijn waardoor je na weken erachter komt dat er nog stinkende sokken onderin de tas rondzwerven. Een droogtrommeldoekje ergens in de tas verstoppen biedt de uitkomst: die absorbeert alle nare luchtjes!

32. Een vieze bril schoonmaken

Zitten er vetvlekken op de glazen van je (zonne)bril? Zorg dat je altijd een droogtrommeldoekje in je tas hebt; je tas zal heerlijk ruiken en je kunt het doekje perfect gebruiken om je brillenglazen te ontvetten!

33. Fijnstof verwijderen

At least: Superfijn als voor die mooie spiegel of ingelijste foto eindelijk dat gaatje is geboord! Maar wat een troep geeft dat! Fijnstof kun je gelukkig heel gemakkelijk van je plinten en vloeren bij elkaar vegen met een droogtrommeldoekje.

Succes met schoonmaken!

Laatst bijgewerkt op: augustus 5, 2022 - 11:16 pm
20 doekjes
Laatst bijgewerkt op: augustus 5, 2022 - 11:16 pm

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

schoonmaken met waterstofperoxide
Eco-friendly
meest vieze plekken badkamer
Handig om te weten!