Combined Shape

Deel dit artikel:

Deel dit artikel

20 dingen die je kunt schoonmaken met een kunstgebit tablet

schoonmaken met kunstgebit tablet
schoonmaken met kunstgebit tablet
Je zou het niet verwachten: maar je kan behoorlijk wat dingen schoon krijgen met Steradent. Je kan de waterkoker ermee ontkalken, sneakers maak je er weer wit mee, zelfs de wc-pot krijg je weer stralend fris met Steradent… en nog veel meer. Hier 20 dingen die je schoon krijgt met een kunstgebit tablet.

Wat kun je allemaal schoonmaken met Steradent?

Let op!

Voor onderstaande trucs moet je wel witte kunstgebit tabletten gebruiken. Met kleine gekleurde spikkeltjes zoals bij Steradent is prima, als de kunstgebit tabletten maar niet roze of blauw zijn. Dus met andere woorden: je kunt ook prima een ander merk dan Steradent gebruiken, maar let op de kleur van de tabletten!

Smalle vazen schoonmaken met Steradent

Vazen of flessen met smalle openingen zijn altijd erg lastig om schoon te maken, tenzij je Steradent gebruikt. Eerst vul je de vaas met heet water, dan doe je er twee kunstgebit tabletten bij, je wacht twee uur en dan spoel je de vaas of fles goed uit. Je zult zien: je vaas straalt als nooit tevoren.

Tomatensausvlekken van vershoudbakjes verwijderen met Steradent

Iedereen heeft wel een vershoudbakje dat, nadat je er macaroni met tomatensaus in hebt bewaard, nooit meer hetzelfde is geworden. Wil je die tomatensausvlekken uit het vershoudbakje verwijderen? Vul het bakje dan met warm water, werp er twee kunstgebit tabletten bij, laat het een uurtje weken en spoel het bakje vervolgens goed schoon.

Koffie- en theeaanslag verwijderen met een kunstgebit tablet

Heb je koffie- of theeaanslag in je mokken, theepot, koffiepot of thermoskan? Vul de mok, theepot, koffiepot of thermoskan dan met heet water, voeg een Steradent tablet toe en wacht tot het bruisen is gestopt. Was de boel vervolgens af met een sopje en weg is de aanslag!

Sneakers weer wit maken met Steradent

Voordat je denkt: die stinkende witte vieze sneakers zijn niet meer te redden, ik gooi ze in de kliko, zou ik toch eerst nog even naar de supermarkt rennen om Steradent te scoren. Je vult een emmer met warm water, doet er 3 kuntgebittabletten bij, je dompelt de schoenen onder en laat ze zeker een uur weken.

Spoel de sneakers goed uit en laat ze erna centrifugeren in de wasmachine. Als het zonnetje schijnt kun je ze het beste in de zon laten drogen, maar let op: zodra ze droog zijn, haal je ze naar binnen anders krijg je juist weer vlekken op je mooie sneakers.

witte sneakers schoonmaken

Een leren bank schoonmaken met een kuntgebittabletten

Wil je je verkleurde leren bank opfleuren? Ook hiervoor kun je Steradent inzetten. Los 5 kuntgebittabletten op in een spuitflesje met warm water en spuit je leren bank onder. Laat het magische goedje 10 minuten intrekken en veeg je bank erna schoon met een droog microvezeldoekje. Maak het microvezeldoekje vervolgens nat, wringt goed uit en veeg nogmaals ermee over je leren bank. Wacht wel even tot de bank aan de lucht gedroogd is voordat je erop gaat zitten.

schoonmaken met microvezeldoekjes-

Tegels weer laten glanzen met Steradent

Zijn je tegels dof uitgeslagen? Vul dan een spuitflesje met warm water en voeg 6 kuntgebittabletten toe. Spray de tegels onder met dit goedje en wacht 30 minuten. Spoel de tegels schoon met water en tadaaaa! De glans is weer terug!

Emaille keukengerei ontdoen van vlekken of etensresten met Steradent

Heb je mooie emaille pannen of ander emaille keukengerei, maar zit het onder de vlekken of etensresten? Vul de pan dan met warm water… en je raadt het al: stop er 2 kuntgebittabletten bij. Wacht tot het bruisen is gestopt en was de pan dan af met een sopje.

Je sieraden weer laten glanzen met een kuntgebittablet

Onder de juweliers is dit een bekende truc: om de glans van doffe sieraden weer terug te brengen vul je een glas met warm water, voeg je er een kuntgebittablet bij, doe je de sieraden in het sopje en laat je het een half uurtje inwerken. Ten slotte spoel je de sieraden schoon met water en droog je ze af met een theedoek.

Wil je je zilveren sieraden poetsen, lees dan: In 15 minuten zilver poetsen zonder zilverpoets, iedereen kan het!

De gootsteen ontstoppen met Steradent

In De badkamer schoonmaken met baking soda vertel ik hoe je de gootsteen kunt ontstoppen met baking soda. Heb je geen baking soda in huis dan kun je ook een kunstgebit tablet gebruiken, dat gaat zo: Verpulver drie kuntgebittabletten en laat die in de afvoer vallen, giet er een kopje azijn bij, laat het een paar minuten bruisen en doe er dan kokend water bij, herhaal dit net zo lang tot het water weer goed wegstroomt.

Witte kleding weer hagelwit krijgen met een kunstgebittablet

In 10 huismiddeltjes waarmee je je wasgoed spierwit krijgt beschrijf ik hoe je je wasgoed weer spierwit krijgt. Maar er is nog een truc: je kunt je grauwe T-shirt ook weer wit krijgen met Steradent. Vul een emmer met warm water en gooi er drie kunstgebit tabletten bij. Doe je shirt in het sopje, laat het een uur weken en stop het in de wasmachine op het spoelprogramma.

De wc-pot schoonmaken met Steradent

Is je toiletpot toe aan een grondige schoonmaakbeurt, plons dan een kuntgebittablet in de pot en laat het een half uur bruisen en intrekken. Schrob de pot na met een toiletborstel en spoel dan door.

Andere manieren om je toilet te ontkalken kun je lezen in Je wc schoonmaken: de belangrijkste feiten die je moet weten!

zweetvlekken verwijderen met kunstgebit tablet

Zweetvlekken verwijderen met kunstgebit tabletten

In 10 dingen die je kunt schoonmaken met een vaatwastablet kun je lezen hoe je gele zweetvlekken verwijdert met een vaatwastablet. Je kunt ook Steradent gebruiken. Je legt je witte kledingstuk in een bak met warm water en voegt 3 kuntgebittabletten toe. Laat het een uurtje weken en was het kledingstuk volgens wasvoorschrift. Weg zijn de gele zweetvlekken!

In De 4 beste trucs ooit om zweetvlekken uit kleding te krijgen kun je nog meer trucs lezen om zweetvlekken te verwijderen.

Kammen en borstels reinigen met Steradent

Wil je je kammen en borstels brandschoon krijgen? Pluk dan eerst alle haren eruit en leg ze vervolgens in een kom met warm water en 2 kunstgebit tabletten. Laat de kammen en de borstels een uur weken en spoel ze erna af met koud water.

Je kunt haarborstels ook schoon krijgen met een droogtrommeldoekje, wil je meer hierover lezen, zie dan: 33 verrassende, huishoudelijke tips met droogtrommel doekjes

Gele aanslag in het bad verwijderen met kunstgebit tabletten

Heb je lelijke gele aanslag in je badkuip, dan krijg je die makkelijk weg door het bad te vullen met warm water en 8 kunstgebit tabletten toe te voegen. Laat het een paar uur intrekken en neem het bad nadat-ie is leeggelopen nog even af met een spons.

Er is ook nog een truc uit de oude doos met karnemelk om je bad schoon te krijgen, meer hierover kun je lezen in: 20 zuinigste schoonmaaktips uit grootmoeders tijd

Glazen laten glanzen met Steradent

Heb je glazen met veel spleetjes of zijn je glazen sowieso dof geworden? Met een kunstgebit tablet kun je ze weer mooi laten glanzen. Je hoeft ook weer enkel het glas te vullen met warm water en je doet er 1 kuntgebittablet bij. Zodra het water stopt met bruisen kun je het glas met koud water naspoelen en afdrogen met een theedoek.

De douchekop ontkalken met een kunstgebit tablet

Je kunt de douchekop perfect ontkalken met azijn, maar het kan ook met Steradent. Vul een literkan met warm water, gooi er 2 kunstgebit tabletten bij en zet de douchekop in de literkan. Laat het een nachtje intrekken en haal de volgende ochtend de douchekop er weer uit. Nu kun je weer fris onder de douche stappen.

De waterkoker ontkalken met Steradent

In Zo makkelijk is het om je waterkoker te ontkalken kun je lezen hoe je een waterkoker ontkalkt met witte azijn, maar je kunt verrassend genoeg hier ook kunstgebit tabletten voor gebruiken. Vul de snelkoker met warm water en 2 kuntgebittabletten, laat het een uurtje weken en spoel de waterkoker erna een paar keer goed na met warm water.

Kralenkettingen en armbaden schoonmaken met een kunstgebit tablet

Mocht je veel kralensieraadjes hebben, dan heb je er vast nog nooit over nagedacht om ze schoon te maken, totdat je dit leest… En dat terwijl je kettinkjes toch continue in aanraking komen met zweet en huidschilfertjes. Het mooie is: je kunt ze perfect schoonmaken met Steradent!

Het werkt weer ongeveer hetzelfde: Je vult een glas met warm water, doet er een kunstgebit tablet bij en zodra het water niet meer bruist haal je de ketting eruit en spoel je die af met koud water.

Allesreiniger maken met een kunstgebit tablet

Je kunt zelfs allesreiniger maken met Steradent. Vul een spuitfles met warm water, doe er 3 kunstgebit tabletten bij, laat het goedje 10 minuten staan en schroef dan pas de dop erop. Nu heb je je eigen allesreiniger waarmee je de wc af kunt nemen, de tafel, het aanrecht, de wastafel, ga zo maar door.

Een wijnvlek van de bank verwijderen met kunstgebit tabletten

Heb je rode wijn op de bank geknoeid? Geen paniek! Ook hiervoor kun je weer Steradent inzetten. Vul een teiltje met warm water, gooi er 3 kunstgebit tabletten bij, doordrenk zodra de tabletten niet meer bruisen een microvezeldoek in het sopje en poets de vlek eruit.

Heb je baking soda in huis, strooi dan tenslotte wat baking soda over de vochtige plek zodat het vocht wordt geabsorbeerd. De baking soda kun je zodra alles droog is opzuigen met de stofzuiger. Wil je nog meer trucjes lezen om wijnvlekken te verwijderen? Lees dan: Hoe verwijder je rode wijnvlekken uit kleding?

Succes met schoonmaken!

Bewaar op pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Suus ook op Pinterest

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse webwinkels. Als je via de links bestelt, steun je daarmee Suusmaaktschoon.nl, waarvoor Suus je alvast enorm wil bedanken. Deze website wordt niet gesponsord door de genoemde webwinkels. 

Ontvang een e-mail bij nieuwe artikelen van Suus

Ontvang eens per twee weken de nieuwste tips en artikelen in je mailbox.

Jouw E-mailadres wordt enkel gebruikt om je op de hoogte te houden. Bekijk ook de privacy policy 

Suus Sengers

Schoonmaakspecialist

Suus deelt alles wat je moet weten over schoonmaken en geeft schoonmaak tips waar je snel mee klaar bent mét resultaat.

Deel dit artikel:

Lees ook

schoonmaken met waterstofperoxide
Eco-friendly
meest vieze plekken badkamer
Handig om te weten!